Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (589)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na to, jak je zde film hodnocení, tak se trochu bojím přiznat, že se mi film líbil, jakože fakt líbil. Už od začátku, jak se snaží postavy dostat do krabice, až po finální narušení, tenhle film mně bavil, to jak je příběh napsán, to jaká je chemie mezi postavami a celkové rozuzlení, kdy sem očekával promyšlený zločin a ten sem nedostal. Ta nepromyšlenost s jakou vrah operoval, byla tak hloupá, tak absurdní, tak náhodilá, až to bylo geniální, bylo to zase něco jiného, než má většina kriminálek. Ale co se mi od začátku filmu líbilo, bylo to že sem začal všechny postavy, až Blanca podezírat, na každého sem se díval, jako na potenciálního vraha a říkal sem si, jaký může mít motiv a postupné odhalování, bylo prostě skvělý. Film mně vůbec nenudil, protože to jak se s každou scénu objevuje něco nového, ať už jde o konflikt mezi postavami, či o to že Blanc někoho rozhodí a nebo že se objeví, něco co celý případ, staví do nového úhlu, je toho tady spousta, díky čemu mně film nenudil. A jediné co bych, co bych mohl kritizovat, bylo to že jednička byla více vtipnější, tady to neni tak vtipný, nebo mi to aspoň nepřišlo, ale je to jedno, protože ten film krásně odsejpá. Daniel Craig je ve své roli, vyloženě skvělý a doufám, že vznikne další pokračování, protože Blanc je opravdu zajímavá postava. Takhle čistou pětihvězdičku, bez nějakých výtek, sem už dlouho nedal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběhu jakoby se dotkla Agatha Christie, což beru jako plus. Ostrov, skupina lidí a jeden bude vrah. No, možná jich může být i více. O něco slabší než jednička, ale pořád slušná zábava. Retrospektiva opět napoví, jak se věci skutečně mají. A protože v Craigovi člověk pořád tak trochu vidí agenta, tak se nediví, že závěr je přímo bombasticky bondovský. A šikovné české ruce zde zanechaly výraznou stopu ve skleněných skulpturách, které nakonec vezmou za své... Slušné herecké výkony, spád, napětí, parádní kamera, skvělá hudba....to na mainstream není málo. 3,5* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Okouzlení z prvního dílu je pryč, přesto se jedná o dobrou zábavu a hru s divákem, když přežijete dost dlouhý úvod, kde jste vhozeni mezi bandu nesympatických postav v těžko uvěřitelné situaci. Vše se ale svým způsobem vysvětlí a každá podivnost má svůj účel. Z osazenstva mě nejvíc pobavila Kate Hudson, jejíž hlášky hloupé pipiny jsou opravdu vtipné. V oddělení ženského půvabu vládne ta mladá kost. 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je šéf. Skleněná cibule zdárně pokračuje v oživování pravidel staré detektivní školy a Daniel Craig si Benoiat Blanca pořád neskutečně užívá. Samozřejmě je moment překvapení v tahu a člověk tak některé zrady tuší. Herecky se sešla zajímavá parta i když na tu původní z jedničky rozhodně nemá. Edward Norton se v těchhle rolích vyžívá a Kate Hudson je zábavná, ostatní spíš podporují skvěle napsaný scénář. Prostředí řeckého ostrova oživeného hig-tech hogo fogo vybavením (nekuřácká zahrada) i uměleckými díly je působivá stejně jako sama Skleněná cibule. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Skleněná bublina tvaru cibule sice skryje horních deset vrstev prázdnoty, jednoho sebestředného zazobance však těžko. Proto ta nesmyslně drahá zábava pro namyšlené tupouny, kteří si nechají draze platit za hřích zapomnění. Šla jsem do toho s rozhodnutím, co si také jednou ten luxus nedopřát. Když oni se ti pracháči v tom svém snovém světě tolik nudí. Jen Daniel Craig mi přišel v tomhle příběhu jaksi ztracený. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Jessica Henwick si myslí, že svoju rolu Peg dostala z morálnej povinnosti a nie pre herecké schopnosti. S režisérom Rianom Johnsonom sa strela už niekoľkokrát na projektoch, ktoré robil, no nikdy je neobsadil. Jessica má pocit, že tentokrát jej to všetko vynahradil. (Arsenal83)
  • Scenárista a režisér Rian Johnson přirovnal svoji práci na této sérii k tomu, co kdysi dělala Agatha Christie se svými knihami: „Pokaždé děláme něco nového a vzrušujícího.“ (Updated_Cake)
  • Craig prezradil, že Bautista bol úplne iný, ako pri nakrúcaní Spectre (2015): "Pri nakrúcaní Bonda sa nezdal byť najšťastnejším človekom, tentokrát to bol úplný opak. Bol jednoducho veľmi zábavný a vždy sa usmieval, bol šťastný a oveľa viac komunikoval." (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama