Reklama

Reklama

VOD (1)

Kapitán Finnegan řídí svou nákladní loď, kterou si spolu s ním, mechanikem Joem Pantuccim a Leilou najala skupina mužů. Aniž by věděl, co veze, směřuje kapitán podle rozkazu k určitému místu Jihočínského moře. K témuž místu míří i obrovská zábavní loď Argonautica, jejíž majitel Canton právě vítá bohaté pasažéry. Na lodi se koná velkolepý večírek. Toho využije zlodějka Trillian, která sebere kapitánovi identifikační kartu a snaží se dostat do místnosti s trezory, posádka ji ale přistihne a zavře do skladu, než loď dopluje do prvního přístavu. Náhle však přestanou fungovat veškeré přístroje, loď narazí do čehosi obrovského, nastane panika a pak mohutné plavidlo zůstane stát na hladině, daleko od obydlených míst… Prakticky v téže době něco podobného postihne i nákladní loď kapitána Finnegana. Mechanik Joe ale ještě předtím zjistí, že v bednách, naskládaných v podpalubí, jsou uložené pumy. Loď se začíná potápět. Finnegan, Joe a několik mužů, doprovázejících náklad, náhle spatří nedaleko nehybně stojící Argonautiku. Rozhodnou se dostat na palubu a pokusit se získat nějaké náhradní palivo. Na lodi je ale čeká překvapení: všechny prostory jsou zničené, ale úplně prázdné. Jako by na hladině stála loď duchů… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers je mistrem béčkových filmů s hloupými dialogy a odfláknutými efekty a Chobotnice je toho názorným příkladem - avšak na rozdíl do první Mumie či Van Helsinga je v případě Chobotnice míra stupidity na vyšší úrovni. Chápu, že pro nejednoho diváka je tento paskvil mezi 20 000 mil pod mořem a Poseidonem guilty pleasure zážitkem, pro mě šlo však o neskutečně hloupý film s tlupou vesměs nesympatických postav, kterým člověk snad ani nemohl fandit. Vzhledem k závěru filmu jsem na jednu stranu možná rád, že nevzniklo pokračování. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí být zrovna kryptozoolog, aby pochopil, že český název je poněkud mimo. Nelogický scénář navíc z tohoto monstra dělá nejnepravděpodobnější životní formu na naší planetě. Je to jenom béčko s triky z ILM a kupodivu mě jeho sledování ani moc nebavilo. Scénář měl být buď svižnější, nebo měl obsahovat něco, co bych nečekal. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ak má divák spadať do cieľovej skupiny konzumentov tohto filmu, musí mať rád béčkové kreácie pôsobiace dojmom, že ide o adaptácie videoherných akčných hororových strieľačiek a predovšetkým ho musia fascinovať hlavonožce a iné morské príšery. Ja tieto kritériá splňam (najmä to druhé) a jednu hviezdičku uberám len kvôli tomu, že som menej infantilný než Sommers a teda mu nemôžem zožrať úplne všetko. Pre mňa je tento prvý Sommers úplne najlepší. Nádherné kostrové pozostatky, zvuk stláčaného plechu, nerealistické digitálne príšery, burácanie rotačných guľometov, zvukové efekty, krátke hudobné motívy akčné a hororové (a to vraj Jerry Goldsmith neznášal horory!), napoly strávený fešák Billy (ó, áno, vanitas vanitatum et omnia vanitas), ktorý je paródiou na smrteľne vážne sa tváriacu Anakondu, Famke Janssen, ktorej to tu svedčí viac než v Bondovi a X-men - to všetko vytvára svet, do ktorého sa rád ponorím kedykoľvek znova. Nuž a taký sugestívny plagát (ten modrý) sa v súčasnom Hollywoode, kde je tendencia napchať doň hlavy čo možno najväčšieho počtu hercov (za všetkých spomeniem Fakultu a Halloween H20) rozhodne len tak nevidí. PS: Rob Bottin, dizajnér hlbokomorských príšer si svojho času zahral nemŕtveho kapitána Blakea, ktorý v Carpenterovej Hlmle vystúpil z morských hlbín. Možno preto je originálny názov filmu Deep Rising... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

O tomto filme je ťažko napísať, či to Sommers myslel smrteľne vážne, alebo si z nás robí prču .... Niektoré sekvencie boli dobrý bľuvajz, ale je badať snahu o napätie a akciu. Dobrý nos mal zrejme Harrison Ford, pre ktorého bola pôvodne rola Johna Finnegana písaná ..... Sommers aspoň čosi ušetril zo svojho 45 miliónového rozpočtu a znížil tak svoju stratu .... 2,8* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som mal pocit, že pozerám tú najväčšiu sračku. Pseudovtipné hlášky, otrasné dialógy, biedni herci. Ale potom sa to zlepšilo a ten koniec ma dostal. Autori to zjavne nemysleli vážne a už obsadenie Treata Williamsa to naznačuje. Je vôbec väčší béčkar? No Eric Roberts, ale Treat je hneď za ním. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Claire Forlani byla původně obsazena do role Trillian St James, ale po třech dnech odstoupila kvůli tvůrčím neshodám s režisérem, a na její místo přišla Famke Janssen. (PußyMagnet)
  • Jeden z mála filmů, který nemá kladné hrdiny. Trillian je kapsářka a zlodějka, další členové posádky jsou žoldáci, atd. (PußyMagnet)
  • Kapitán Atherton (Derrick O'Connor), byl pojmenován po kameramu Howardu Athertonovi. (PußyMagnet)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama