Reklama

Reklama

VOD (1)

Kapitán Finnegan řídí svou nákladní loď, kterou si spolu s ním, mechanikem Joem Pantuccim a Leilou najala skupina mužů. Aniž by věděl, co veze, směřuje kapitán podle rozkazu k určitému místu Jihočínského moře. K témuž místu míří i obrovská zábavní loď Argonautica, jejíž majitel Canton právě vítá bohaté pasažéry. Na lodi se koná velkolepý večírek. Toho využije zlodějka Trillian, která sebere kapitánovi identifikační kartu a snaží se dostat do místnosti s trezory, posádka ji ale přistihne a zavře do skladu, než loď dopluje do prvního přístavu. Náhle však přestanou fungovat veškeré přístroje, loď narazí do čehosi obrovského, nastane panika a pak mohutné plavidlo zůstane stát na hladině, daleko od obydlených míst… Prakticky v téže době něco podobného postihne i nákladní loď kapitána Finnegana. Mechanik Joe ale ještě předtím zjistí, že v bednách, naskládaných v podpalubí, jsou uložené pumy. Loď se začíná potápět. Finnegan, Joe a několik mužů, doprovázejících náklad, náhle spatří nedaleko nehybně stojící Argonautiku. Rozhodnou se dostat na palubu a pokusit se získat nějaké náhradní palivo. Na lodi je ale čeká překvapení: všechny prostory jsou zničené, ale úplně prázdné. Jako by na hladině stála loď duchů… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

ripo 

všechny recenze uživatele

O tomto filme je ťažko napísať, či to Sommers myslel smrteľne vážne, alebo si z nás robí prču .... Niektoré sekvencie boli dobrý bľuvajz, ale je badať snahu o napätie a akciu. Dobrý nos mal zrejme Harrison Ford, pre ktorého bola pôvodne rola Johna Finnegana písaná ..... Sommers aspoň čosi ušetril zo svojho 45 miliónového rozpočtu a znížil tak svoju stratu .... 2,8* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mne sa tento akčný hororík páčil. Podľa môjho názoru, ide o ďalší silne podhodnotený film. A celkom nechápem prečo. Je to asi to najlepšie čo som videl v rámci žánru, keď ľudí niekde uväznených a ženúcich sa za záchranou naháňa a požiera nejaký bubák. Vizuálne efekty by mohli byť málinko lepšie, vyvažuje to však perfektná tiesnivá atmosféra, ktorá vydrží celý film. 75/100 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som mal pocit, že pozerám tú najväčšiu sračku. Pseudovtipné hlášky, otrasné dialógy, biedni herci. Ale potom sa to zlepšilo a ten koniec ma dostal. Autori to zjavne nemysleli vážne a už obsadenie Treata Williamsa to naznačuje. Je vôbec väčší béčkar? No Eric Roberts, ale Treat je hneď za ním. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hlboko pod juhočínskym morom leží rozsiahle podmorské horské pásmo, v ktorého údoliach by sa mohli skryť celé Himaláje. Do takej hĺbky nikdy neprenikol žiadny človek ani stroj. Po stáročia mizli bez stopy v týchto vodách všetky druhy plavidiel. Táto oblasť je totiž teritoriom obrovského prehistorického hlavonožca, ktorý je schopný potopiť aj medzikontinentálnu výletnú loď. Sci-fi horror "Deep Rising" je nie celkom podarenou variáciou na kultového "Votrelca". Koncept príbehu je veľmi podobný akurát sa zmenilo prostredie. ** ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asi nejsměšnější horor, thriller, nebo co, který jsem kdy viděl. Od začátku do konce jedna nadsazená stupidita za druhou ať v logičnosti děje, chování protagonistů nebo celkové režii. Ta potvora musela vzniknout nejspíš v hlavě nějakého zmutovaného výtvarníka s opravdu nadprůměrným matematickým nadáním, neboť nám svými pohyby, velïkostí a tvarem těla neustále rozmlžuje opravdu neurčitý obraz o sobě samé. Velice mě mrzí, že musela vyvraždit ty stovky pasažérů najednou a byli jsme tak obráni o spoustu pěkných záběrů. Ne že by záchodové vcucávání nestačilo! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Postava Trillian (Famke Janssen) je pojmenována podle stejnojmenného charakteru z knihy Stopařův průvodce po galaxii. (PußyMagnet)
  • Když Simon (Anthony Heald) popisuje stvůru, která napadla loď, tak ji přirovná k Archea Otoya a zmíní, že může žít v hloubce až 15 000 metrů. Nejhlubší místo na Zemi (Marianský příkop) je hluboké 10 994 metrů. (Duoscop)
  • Čínská M1 L1 triple-pulse útočná puška používaná piráty je ve skutečnosti velmi modifikovaná zbraň Calico M-960 používaná v ponorkách. (PußyMagnet)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama