Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

Legas 

všechny recenze uživatele

Změna žánru z dobrodružně-komediálního hororu na počítačovou fantasy hru - to je gól. Pro Mumii opravdu dobrá volba. Už člověk nemusí nad ničím přemýšlet, protože když hrajete nějakou tu počítačovou hru, taky bezmyšlenkovitě paříte. A o tom právě pokračování Mumie je. Všeho je tu dost (někdy až moc), trysko-vzducho-loď je sice už dost silný kafe, ale proč ne. Vždyť tenhle "film" nezná hranice. Imhotep se řeže s O´Connelem už jako Neo v Matrixu a jeho procítěné hlášky ("Oh, I hate mummies!") mu hezky sednou do huby a jeho manželské handrkování plus mladý synátor - třešnička na dortu. I ten Scorpion-King vypadá jak z nějakého preview k právě chystané počítačové hře. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ďalšia zábavná Sommersovka. Múmia je späť s novými akčnými a vtipnejšími dobrodružstvami, kde aj Rick OConnell povie vo filme, že všetko je to už otrepané (a sto krát videné) a má pravdu. Dvojky obvykle bývajú slabé a musím sa priznať, že atmosféra s jednotky je prečo a aj efekty sú miestami chabé, ale ako celok ma to bavilo. Už to nieje také ako prvý diel, ale stále ma to dokázalo zaujať. Akcie majú nápady, medzi Fraserom a Weisz to klape, vtipov pribudlo (John Hannah je ešte lepší ako v jednotke), výprava a kostýmy sú znova na vysokej úrovni a rozpočtom sa tiež nešetrilo. Záleží len na vás, či sa chcete baviť. Navyše skvelá Silvestriho hudba posúva film vpred a dodáva tomu v akčných scénach neskutočný šmrnc. Obľúbené soundtracky: Evy Kidnapped, My First Bus Ride, A Flying Boat, We’re in Trouble, Come Back Evy, Return to the Underworld, End Credits. 80% - 4* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je určitě slabší podívaná než nepřekonatelná Jednička. Trojka už pro změnu nedosáhne ani průměrné úrovně. Druhé setkání s Rickem O'Connellem je méně hororové, více akční a míň atmosferické. Mydlí se to poměrně často a z filmu čouhají na tu dobu dostačující, dneska spíše na hraně, triky. Ono celkově Stephen Sommers se vždycky orientoval tímhle směrem dobrodružné zábavy. Minimálně většina zdejších herců mě příjde děsně otravná a film k mému překvapení i přesto docela funguje. 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Větší, výpravnější, efektnější, dějově rozmáchlejší - tak píše DaViD'82, jehož komenty většinou odpovídají tomu co si o filmu myslím já. A tak jsem si vypůjčil úvod jeho komentu a dodávám - a přeplácanější s tupějším scénářem. Ano, tady se na digitálních efektech nešetřilo, bohužel rok 2001 a tehdejší pécéčka měly své limity a tak je to leckdy dost znát. Je to škoda, protože třicátá léta já rád více než dvacátá a tedy dobově mi film byl mnohem bližší. Co se týče fórů je jich tam pořád dost a tím, že se divák opět setká se všemi hrdiny bylo zase zaděláno na porci humoru i na pocitu čehosi známého a blízkého. Bohužel na mne to opravdu působilo až překombinovaně a přeplácaně. Stopáž byla vražedná a to tak moc, že jsem ke konci na milisekundu klimbnul (nebo to bylo 20 min,) nevím... a tak nyní dávám jen za dvě knihy. * * ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Ani první Mumie mě nijak extra nechytla a druhý díl mi připadal jak naprosto to samé. Snad ještě v horší a méně zábavné podobě. Obsazením Rachel Weisz mě jako holku nikdo zrovna neuctí, ale pravda, že Brendan Fraser je docela pěkný. Přišlo mi, že tvůrci se spokojli s tupějším dějem, ale zato větší akcí. Asi je naprosto jasný cíl, za kterým byl tento film natočen a doufám, že už si dá jednou Hollywood pokoj a přestane točit sequely pro peníze. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (56)

  • Budova, ktorá vo filme predstavuje Britské múzeum, je v skutočnosti University College London. V dobe natáčania sa múzeum rekonštruovalo a bolo na ňom lešenie. (ČSFD)
  • Když Rick O'Connell (Brendan Fraser) přeskakuje zvedající se most, tak po jeho přeskočení visí na špatné straně. (Duoscop)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama