Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Námět i obsah a scénář šustí papírem žáků poškoláků. V momentech, v nichž si divák jižjiž téměř zvykne na to, že tu jsou alespoň některé příznaky místy zvládaného filmového řemesla, je knokautován násilně nakopnutým dějovým zvratem, který MUMII propůjčuje ráz hodně nastavované a čím dál bezchutnější kaše. Říká se, že pršet nemusí; stačí, když kape. Ale co si počít, když se jazyk lepí na patro a v nedohlednu je i ta efemérní občasná kapička nápadu, záblesku, vtipu, vytržení z pouště stále bezbřežejší nudy? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Král Scorpion zaprodal svoji duši bohu Anubiovy a ten jej postavil do čela armády, která smetla vše, co jí stálo v cestě. Poté se změnila v písek a tiše vyčkává až příjde čas.... Anubiusův náramek, kniha života, kniha smrti, mumie, pygmejové, velký brouci, Imphotep si je jistej, že mu hubu nikdo nerozbije a hrdinové zachovávají ledový klid v každé situaci. Archeologický film, jaké mám rád, spousta nadsázky a digitální orgie, které jsou schopny kolikrát držet krok i s LOTR. A synek Alex, který vnáší svěží vánek. Jo, jo, být tátou je hrozná dřina. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Mumie je oproti jedničce velkolepější a bombastičtější. Tohle je super až do chvíle kdy přijdou na scénu ti mrněvý zhnilý trpajzlíci v pralese a pak se film bohužel rozplizne do kupy digitalních efektů. Naštestí klepe pak hned na dveře finále a celkový dojem spravý i samotné postavy. Rick a Eve jsou kupodivu trochu upozaděni a nejvíc hláškuje malý Connerovic syn Alex. Celkem pořád díky Sommersově režii výborná oddechovka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už tak dobře nefunguje. Přesně v duchu všech pokračování se to snaží nabídnout víc akce, víc vtipů a vůbec tak nějak víc všeho. Navíc podle některých prvků se zdá, že zde už tvůrci přešli od dobrodružného žánru do žánru fantasy, ale už to holt tak dobře nešlape a člověk se neubrání dojmu, že se dívá na recyklovanou jedničku, akorát o něco víc přehnanou. Ale ok abych jenom nepíčoval, tak před sesunem Stephena Sommerse do totálních bažin je to ještě slušný počin. Hudební doprovod působí na jedničku a tak se dá snad i odpustit, že to jinak není nic jiného než pokus prostě vydojit z toho nápadu další prachy po úspěchu prvního dílu.55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ukázka, jak nejlépe zesrat pokračování. Totálně přehnat naprosto úplně všechno a, chcete-li obzvláště mě speciálně nasrat, nacpat tam osudovou předurčenost (jak já to v příbězích nesnáším). Na tomhle je špatné snad úplně všechno, od hloupého scénáře, přes stupidní scény až po idiotské dějové zápletky, kromě tedy dvou věcí, které film zachraňují od odpadu - mnohem více prostoru pro charismatickou Patricii Velasquez a rozpohybování mrštné Rachel Weisz. Možná to vypadá, že jsem se koukal jen na holky, ale on ten film nic zajímavějšího nepřináší. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (57)

  • Když Alex O'Connell (Freddie Boath) v úvodu filmu poskládá sloupy stojící po obvodu místnosti s vykopávkami, jedná se o alegorii k podobnému činu, kterého se v prvním filmu Mumie (1999) dopustila jeho matka Evelyn (Rachel Weisz) v knihovně – v tomto případě šlo pochopitelně o regály s knihami. (Robbi)
  • Ve scéně přestřelky, kdy se Jonathan (John Hannah) s Rickem (Brendan Fraser) schovají do koupelny, skočí Jonathan přímo do napuštěné vany. Když se přestřelka zklidní, vytáhne Rick Jonathana z vany a oba proskočí oknem. V tomto záběru je Jonathan mokrý jako myš, ale hned v dalším, když padají z pergoly, je úplně suchý. (Marrty3)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama