Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (565)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Rozumím svým odpadovým oblíbencům, ovšem film má v sobě určitý druh revolty, a řekl bych možná i vzdoru. Diskotéková rebelie 80tých let spojená i s rebelií vzhledovou či osobnostní. Vše je krásně sečteno v dobovém skandálním "účesu" potomka našeho nejuniverzálnějšího herce. Dnešní teenageři se musí na tento fakt dívat opravdu nechápavě. Slovní i groteskní humor, nejen Ladislava Potměšila, je také určitou kvalitou snímku, která se obejde bez zbytečně a přehnaně sexistického humoru, jenž je v podstatě podmínkou dnešních komedií o mladých. No a nakonec i ten Míša David měl v této době smysl pro melodii a hudba se k filmu opravdu hodí. Obraz doby těsně předrevoluční je podle mě v celku povedený, i když nova z toho neustálým opakováním časem udělá skutečný odpad. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Discopříběh jsem měl v paměti zafixovanej, že je to docela sračka, kterou nemám potřebu vidět ještě někdy znova. Ale včera večer jsem tak zapnul televizi a zrovna Discopříběh začínal, tak jsem se na to zkusil po dlouhý době podívat a úplně v pohodě jsem to dokoukal. Herecký výkony některých mladých (ne)herců jsou poněkud prkenný, takže mě ani moc nepřekvapuje, že nikdo z nich později ve filmu žádnou velkou díru do světa neudělal. Navíc film tak trochu postrádá pointu. Je to prostě komedie od Soukupa plná písniček od Michala Davida, takže opravdu od toho nemůžete chtít žádný velký umění nebo hlubokou myšlenku. Ale ani bych Discopříběh nezatracoval. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Co na to říci? Tohle je prostě tendenční film, který celkem rychle vyšuměl a zdejší hodnocení je toho důkazem. Jako sonda do osmdesátých let pro ty, kteří tehdy ještě nebyli na světě je to celkem dobrý, ale to je opravdu vše. Zbytek je o ničem, písničky Michala Davida se až příliš často opakují a místy i nudí. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u nichž bych radši mlátil hlavou o hydrant....+ ta umělecky nejlevnější tuzemská hudba od načinčané chilské čuramedánské čuněčí čivavy Michala Davida. Nejmladší Hrušínský měl tentokrát špatnou ruku při výběru role....Jaroslav Soukup je v podstatě filmový fenomén. "...hledám něco, abych byl jen svůůůj..." to jsou mi problémy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak já ti jako blbec dělám bábovku a ty si zatím lítáš nahej po Plzni?" Svůj discopříběh jsem si nikdy neprožil a sledovat kominickou solvinu Jirku, kterak do kamery vyřvává hity i shity Michala Davida mě nikdy nebavilo. Hvězdu tomu dám za to, že je to odraz doby, která se sice nikdy nestala, ale přesto si ji dobře pamatuju. A druhou přihodím za naivní optimismus Davidových "vypalovaček", který mi v dnešním trápícím se světě trošku chybí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Když Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) odchází z domova, maluje na obálku fixou červený vykřičník. V dalších záběrech je ale vykřičník namalovaný červenou pastelkou. (max21)
  • „Příjemné, bezvadné natáčení v Plzni. Když to řeknu nadneseně, mohli jsme si tam dělat, co chtěli. Vedení města pochopilo, že tenhle film je pro Plzeň velká reklama, a tak nám maximálně vyšlo vstříc,“ uvedl režisér a scenárista filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)
  • Mariana Slováková (Eva) sa počas nakrúcania zamilovala do chlapca, ktorý namiesto Rudolfa Hrušínského (Jirka) čítal jeho pasáže v scenári na skúškach. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama