Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch filmu Jaroslava Soukupa a Miroslava Vaice Vítr v kapse, který byl mimo jiné oceněn na Mezinárodním filmovém festivalu v Avelinu Hlavní cenou, nepochybně podnítil vznik Lásky z pasáže. Režisér Jaroslav Soukup a scenárista Miroslav Vaic se i tentokrát rozhodli natočit film o mladých pro mladé. Jde o příběh party z Václaváku, která se živí černým obchodem, vekslováním, podvody a krádežemi. V prostředí pasáží, bister, diskoték a barů se odehrává neobvyklý, křehký milostný vztah ústřední dvojice Pavla a Jany... Autenticita míst v centru Prahy, kam kameraman Richard Valenta provázel hrdiny filmu, dodává atraktivní Lásce z pasáže nesporně na divácké přitažlivosti, stejně jako herecké obsazení s Lukášem Vaculíkem v čele. Neodmyslitelnou složku filmu tvoří hudba Zdeňka Bartáka, velkým hitem se staly písně Michala Davida a Františka Janečka. (Česká televize)

(více)

Recenze (183)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená československá krimi o životě v pražských pasážích, podvůdky a krádeže. Lukáš Vaculík, který raději myje výlohy obchodů, aby mohl splácet svůj dluh. Do toho trochu romantiky, písničky Michala Davida se stěžejní Nesnáším loučení.....a maličký bonus s Viky Cabadajem na úplném konci. Hvězdičku navíc pak dostává závěr, který posouvá film z průměru o stupínek výše. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta Československého filmu patřila především filmům o mladých a pro mladé. "Láska z pasáže" režiséra Jaroslava Soukupa je kriminální drama o chlapci, který se dal do party se zločinci a dojíždí na to. Soukup nikdy sice nebyl tak ostře kritický, jako Vít Olmer (myslím tím 80. léta), ale přesto se na jeho osmdesátky dobře kouká. Netradičně drsný konec. Skvělý Lukáš Vaculík. 75%. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Psychologicko-kriminálna dráma zo života morálne narušené časti súčasnej mládeže. Je vážnym pokusom o sondu do života tých mladých ľudí, ktorí sa vyhýbajú poctivej práci, živí sa čiernym obchodom, vekslováním, podvody, prostitúciou a krádežami. Pred denným svetlom skrývajú svoju činnosť v pražských pasážach, bistrách, baroch a diskotékach. V tomto prostredí prirodzene nemôže krehký vzťah ústrednej dvojice Pavla a Jany dôjsť naplnenie. 6/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tahle "soukupovka" mě nedostala tolik jako jiný jeho kousky z osmdesátek a když jsem přemýšlel nad důvodem, tak jsme došel k názoru, že mě byl cizí příběh. Přeci jen kamarádství nebo sny versus učňovská reliata za socíku mě jsou tematicky bližší než bytový čorkaři. Navíc jsem měl dojem, že ve filmu je víc scén na náhodu než je zdrávo. Samozřejmě vidět všechny ty kluky z tehdejší FAMU, co jsou dneska taťuldové, až na Vláďu Dlouhýho (RIP) s těma šílenejma neučesama, to je taky obohacující, no a ty osmdesátky, ty prostě Jarda Soukup vytetoval do každýho svýho filmu parádně. Ještě k Tatianě Kulíškové, v osmdesátkách byla účastnící mnoha klukovských snů, ty jo, ale dneska..... tomu se říká posun, málem bych jí nepoznal. ()

LarryW 

všechny recenze uživatele

Herci, hudba, atmosféra 80sátých let, film pro mladé o mladých, dnes už se takovéhle věci, nehrajíci si na nic víc netočí... Lamač srdcí Vaculík zabírá i na dnešní mladé holky, v té době ještě hrál, dneska už to bohužel neumí... Soukup je odkojen totalitou, absolutně se nevyrovnal s porevolučními změnami světa okolo něj, chtěl být stále IN a tak přešel na žánr CRAZY...jak to dopadlo posuďte sami ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Libor Bouček sa vyjadril, že film videl "snáď 150 krát" a že stále verí, že "Lukáš to nakoniec dá." "No a potom mám vždy skazený večer", dodal. (Arsenal83)
  • Herečka v hlavni roli Tatiana Kulíšková měla ve skutečnosti podobný osud jako její filmová postava. Její manžel zemřel taktéž v mladém věku. (Sfinkter)
  • Celý projekt začal námětem „Felicie“ o vekslácích z 80. let, který předal Miroslav Vaic Jaroslavu Soukupovi, který jej přepracoval na celovečerní snímek. (Monco)

Reklama

Reklama