Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch filmu Jaroslava Soukupa a Miroslava Vaice Vítr v kapse, který byl mimo jiné oceněn na Mezinárodním filmovém festivalu v Avelinu Hlavní cenou, nepochybně podnítil vznik Lásky z pasáže. Režisér Jaroslav Soukup a scenárista Miroslav Vaic se i tentokrát rozhodli natočit film o mladých pro mladé. Jde o příběh party z Václaváku, která se živí černým obchodem, vekslováním, podvody a krádežemi. V prostředí pasáží, bister, diskoték a barů se odehrává neobvyklý, křehký milostný vztah ústřední dvojice Pavla a Jany... Autenticita míst v centru Prahy, kam kameraman Richard Valenta provázel hrdiny filmu, dodává atraktivní Lásce z pasáže nesporně na divácké přitažlivosti, stejně jako herecké obsazení s Lukášem Vaculíkem v čele. Neodmyslitelnou složku filmu tvoří hudba Zdeňka Bartáka, velkým hitem se staly písně Michala Davida a Františka Janečka. (Česká televize)

(více)

Recenze (182)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená československá krimi o životě v pražských pasážích, podvůdky a krádeže. Lukáš Vaculík, který raději myje výlohy obchodů, aby mohl splácet svůj dluh. Do toho trochu romantiky, písničky Michala Davida se stěžejní Nesnáším loučení.....a maličký bonus s Viky Cabadajem na úplném konci. Hvězdičku navíc pak dostává závěr, který posouvá film z průměru o stupínek výše. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Nějak mi ty Soukupovy dobové kousky z 80. let splývají. Tohle je ten, kde Vaculík myje okna, není to takový slušňák, spíš grázlík, a nedopadne dobře. A chybí tam Tofi. Ono to z dnešního pohledu celkově samozřejmě není tolik o ději, ale o tom vychutnání autentického prostředí pražských pasáží a nočních barů, kde o malá šméčka taxikářů, veksláků a skořápkářů není nouze. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ve své době vyloženě nadprůměrné drama, zvláště dívky a mladé ženy se při něm mohly uvzdychat:-). Dnes už jde o film pro pamětníky - generaci, co napamatuje bolševiky, tohle maximálně rozesměje. Mám jen obavy, aby vás ten smích jednou nepřešel, mlaďoši, abyste neměli nikdy příležitost takovou dobu poznat. 58% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Psychologicko-kriminálna dráma zo života morálne narušené časti súčasnej mládeže. Je vážnym pokusom o sondu do života tých mladých ľudí, ktorí sa vyhýbajú poctivej práci, živí sa čiernym obchodom, vekslováním, podvody, prostitúciou a krádežami. Pred denným svetlom skrývajú svoju činnosť v pražských pasážach, bistrách, baroch a diskotékach. V tomto prostredí prirodzene nemôže krehký vzťah ústrednej dvojice Pavla a Jany dôjsť naplnenie. 6/10 ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

V omšelých socialistických 80. let v Československu byly Soukupovy filmy pro mladé lidi posláním z nebe. Sex-symbol Lukáš Vaculík a písničky Michala Davida, které hrály na každé diskotéce - kdo nezažil nepochopí. Láska z pasáže je kult. Jen idiot dokáže napsat, že Vaculík má účeš jako debil nebo že je Michal David mistr sraček. Podle takových uživatelů by filmy jako Láska z pasáže měli projít digitální přeměnou: Vaculíkovi by měli lidé od počítačů místo patky dodat slušivého kohouta a lá Leoš Mareš a místo Michala Davida by měly film doprovázet Red Hot Chili Peppers nebo Linkin Park... Ano, spalme všechny filmy, kde jezdí žigulíky, kde se nosí hára, kde se pije Coca Cola a kde zpívá Michal David. Hned potom skočíme na filmy s Odřichem Novým, který nosí smoking a ulízaný vlasy dozadu a kde zpívá R. A. Dvorský ! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Jaroslav Soukup přiznal, že psal scénář a hlavní roli přímo na tělo Lukášovi Vaculíkovi. (Monco)
  • Na film přišlo víc jak dva miliony diváků. (cariada)
  • Autor námětu Miroslav Vaic myl v roce 1968 výlohy a okna v bytech stejně jako hlavní postava filmu. (Monco)

Reklama

Reklama