Reklama

Reklama

Star Trek: Podivné nové světy

(seriál)
  • USA Star Trek: Strange New Worlds (více)
USA, (2022–2024), 28 h 4 min (Minutáž: 46–63 min)

Hrají:

Anson Mount, Ethan Peck, Christina Chong, Melissa Navia, Rebecca Romijn, Jess Bush, Celia Rose Gooding, Babs Olusanmokun, Bruce Horak, Dan Jeannotte (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Kapitán Pike, vědecký důstojník Spock a Jednička prozkoumávají nové světy v celé galaxii na palubě USS Enterprise. (SkyShowtime)

Diskuze

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

jen bych rád poukázal na "drobný" rozdíl mezi Shatnerem a Frakesem - Shatner je v podstatě v důchodu a tak je jasné, že mluví z duše, Frakese však nový Trek platí a jak se říká "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"...:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

V pohodě, ale já jsem ani v tom původním příspěvku nepsal ani nenaznačoval nic o tom, že to je tak jak píši a ne jinak - na taková tvrzení tu máme jiné odborníky, resp. jiné "odborníky" ;) A i kdybych to tak snad myslel, jako že proč bych měl (?), tak čím se to liší od tvých zcela standardních přístupů a diskuzních metod? Mohl by jsi už vědět, protože si tu nepíšeme první den, že pokud není nějaká věc jednoznačně daná a jasně definovaná, tak sdílím pouze a jen svůj názor a nejinak tomu bylo i tady v tom případě...
A je mi samozřejmě jasný, že z toho Shatnerova názoru máš ty a jiní radost, ostatně jsem na to narážel už v tom původním postu a jak mj. zmiňoval - nic proti tomu ;) I já a ti druzí bychom se jistě radovali, ostatně obdobnou radost jsem měl v případě toho vyjádření Frakese k hejtu vůči DIS a srovnání té situace s dobovou situací u TNG, na kterou jsem stran této problematiky několikrát též narážel. Budiž nám všem tato vyjádření ST osobností přána.. :)) 

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

jsem rád, že jsi opustil své troufalé a ničím nepodložené tvrzení o majoritě, to především;) stejně tak se mi líbí tvůj submisivnější tón ohledně DIS, tohle je zkrátka správná cesta:) Jinak je zbytečné polemizovat o tom co by kdyby Shatner Kurtzman Trek lovískoval, poněvadž to realita zkrátka není a vyjádřil se zcela jasně a já jsem velmi rád, že je tento člověk na "mé" straně barikády a nikoliv na té tvé:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Jak jsem už naznačil o post níže, nemám nejmenší potřebu tebe ani nikoho jiného přesvědčovat o tom, zda má či nemá Bill Shatner pravdu ;) V tomto případě navíc ani nejde o nějakou pravdu či nepravdu - Shatner neřekl nic víc než svůj názor, to co si o tom on sám myslí, takže jakákoli debata o pravdě/nepravdě by byla zcela zbytečnou ztrátou času :) A i kdyby snad existoval nějaký validní argument, který by nějakým způsobem jeho tvrzení vyvrátil, tak by sis stejně vymyslel 100+1 důvod pro to, že tu pravdu má :D. A kdyby naopak tvrdil, že jsou současné Treky to nejlepší, co kdy bylo v rámci Treku vytvořeno, tak už by jsi ho tu shazoval, označoval za naprosto nekompetentního člověka, který tomu nerozumí atd. Známe svoje lidi, že.. ? ;))

 

A ano, DIS zcela rozhodně zapadne, o tom není pochyb ;) Už teď pomalu a jistě zapadává, a o tom že je součástí kánonu a Prime Universe není jakýchkoli pochyb :) Ano, jsou jistě tací, kteří s tím nesouhlasí a ať si s tím klidně nesouhlasí, stejně jako dříve mnozí nesouhlasili s TNG, DS9, VOY či ENT. Vždycky tu budou tací, kterým se to líbit z nějakého důvodu nebude, ale stejně tak i tací, kterým se to líbit bude a na těch záleží mnohem více, než na těch druhých. A jelikož se nám bez větších problémů DIS dostala až ke krásné 5. sezóně (kde je oproti tomu takový Orville, že.. ?), tak má patrně stále dost věrného publika a mnohem méně odpůrců, než si jsi ochotný připustit.. ;))

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

"Z toho co jsem si pročítal to zatím vůbec nevypadá na něco, co by majorita lidí okolo Treku brala jakkoli vážně" - ale ale, tak mě tu historicky neustále osočuješ z toho, že se vůbec nemůžu ohánět nějakou většinou, že vždy všechna hodnocení na internetu nemohou být braná jako reprezentativní vzorek či nedejbože ona většina a pak sem napíšeš tohle, dobře ty!!:)) Takže Jákky povídej, nebo ještě lépe posílej odkazy, kde se na tu tvou majoritu lidí okolo Treku mohu podívat, už se nemohu dočkat;)

 

"I kdyby snad DIS byla i za 10 let tím nejhůře přijatým Trekem do té doby... Who cares?" - I care, protože ty tu od nepaměti velmi sebevědomě prohlašuješ jak tenhle seriál prostě jednoho dne "fanoušci přijmou stejně jako se to stalo u všech předchozích Treků" - tuhle větu jsi v Trek diskuzích napsal už snad stokrát jako jeden ze svých hlavních argumentů:) Čili už koukám začínáš pomalinku měnit rétoriku protože ti došlo, že to s DIS tak horké nebude, hm??:) No to to trvalo, drahý Jákky!!:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Pro tebe to asi důkaz je, a mnozí se s ním názorově jistě shodnou též - nic proti tomu - ale to z toho Shatnerova tvrzení samo o sobě žádnou pravdu nedělá, už jen proto, že Bill Shatner za svoji dlouho kariéru řekl mnohé, vystřídal x a y názorů, leckdy si sám protiřečil a obecně si svůj ikonický status získal vším možným, ale rozhodně ne svými názory na Star Trek, čemuž i mj. odpovídají ty reakce trekkies a fanoušků na FB a jinde. Z toho co jsem si pročítal to zatím vůbec nevypadá na něco, co by majorita lidí okolo Treku brala jakkoli vážně a ruku na srdce - není se ani čemu divit. Takový ostatně Bill Shatnerů je.. ;))

 

A co se tvého opakovaného věštění z koule stran věcí budoucích, nebo tvé opravdu dojemné starosti o to, co si kdy uvědomím nebo ne týče, tak nezbývá než dodat, že ty si třeba taky jednoho krásného dne uvědomíš, že mi je stejně jako každému jinému fanouškovi úplně jedno, co si o DIS či jiném Treku, který se nám líbí, myslí někdo jiný a zda jich je hodně, nebo málo. Tohle fanoušci, nebo aspoň ti rozumní, opravdu neřeší a řešit nemusí. Proč taky? Tohle standardně řeší jen konzervy a hejtři, kteří se možná za fanoušky považují, ale dávno jimi nejsou a svým chováním to jenom post od postu dokazují ;))
I kdyby snad DIS byla i za 10 let tím nejhůře přijatým Trekem do té doby... Who cares? Pořád bude řada takových, kterým se líbit bude.. :) Proto je tu ostatně x a y dalších, jiných seriálů a ať si každý vybere, co se mu líbí a co ne. Není povinnost mít rád všechno, a jen málokdo má skutečně rád všechno, i když se i tací najdou.. :))

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

"Důkaz o nějaké nízké kvalitě současných Treků to rozhodně není" ba naopak, je to jeden z mnoha důkazů, že moderní Trek, zejména pak takový dumpster fire DIS, skutečně postrádá byť elementární kvalitu:) Však ty to konečně pochopíš za dalších 5 až 10 let, kdy chtě nechtě budeš muset být konfrontován s realitou, že k žádnému delayed přijetí od fanoušků nikdy nedošlo a DIS bude drtivou většinou brán jako to nejslabší, co kdy bylo pod značkou ST vyprodukováno:) 

na příspěvěk reagoval Jakkob

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jakkob

Není nad to, když se hovno pasuje do role soudce toho, co by se Genemu líbilo a co ne. Ty nemáš žádné právo, natož souhlasit se Shatnerem. Na práva by jsi totiž musel být člověk a to zcela objektivně nejsi.

TNG ani DS9 není v rozporu s TOSkou. Jedná se o vývoj a právě proto, že Gene se vyvinul (další aspekt člověka, který tobě uniká), tak posunul TNG do dalšího století, aby ty rozpory mezi jeho myšlením v 60tých letech a o 20 let později nebyly do očí.

Co se týká DS9 tak k tomu Gene ve skutečnosti nikdy neřekl nic a nějaká jeho zhrzená pichna či zneuznané "hvězdy" TOSky si můžou tvrdit co chtějí. V době, kdy zdechl totiž z DS9 nebyl ještě ani koncept. Takže víme kulajs. S ohledem na to, že Gene byl válečný veterán, tak by mohl mít i k ztvárnění galaktické války pozitivní vztah, dtto k tomu, že Federace byla za daných okolností více šedivá a méně utopicky optimistická.

Také víš hovno o tom, co si tvůrčí tým mohl a nemohl dělat po Geneho odchodu. Jeho Stisk nad TNG byl silný až do jeho smrti, ovšem po částečném neúspěchu první série i sám Gene pochopil, že na konci 80tých let nemůže ten seriál dělat jako modernější TOSku a zásadních změn doznala TNG už v 2 a 3 sérii, tedy sériích, kde ještě byl Gene členem produkčního týmu. Ostatně, situace kdy Gene dostal přes prsty a musel se změnit nebyla první. Po debaklu TMP to bylo stejné a zásadní změna koncepce byla viditelná v následujících 3 filmech.

O to více si ho vážím, že dokázal překročit své monumentální ego a uznat, že něco zvoral a také to změnit.

Kvalita současných treků je pak hodně variabilní. Od naprosté žumpy STD až po výborné části STW a LD. S ohledem na to, že STD je vlajková loď, tak Shatnerův názor je jasný důkaz o nízké kvalitě současných treků. Toť smutný fakt, se kterým ale nelze nic kloudného dělat.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Úplně jsem čekal, která z místních konzerv to sem nasdílí a možná to i dokonce z nějakého důvodu bude vydávat za nějaký takový důkaz o tom, jak jsou současné Treky špatné.. :D Sám jsem tomu dával ještě den, dva, než bych to sem nesdílel sám, kdyby náhodou místní favorité zklamali, ale na ty by si jeden mohl stále ještě s úspěchem sázet jak vidno.. XD

 

A jinak ano, já s názorem pana Shatnera taky více méně souhlasím - TOSce se skutečně žádný Trek nevyrovná (ať už nový, nebo starý) a Roddenberrymu by se nejspíše nové Treky opravdu nelíbily, ale tomu se nelíbila ani TNG po tom, co odešel z tvůrčího týmu a ten si tak mohl (konečně) dělat věci tak jak chtěl (přesněji řečeno úplně jinak, než jak chtěl Roddenberry), nebo DS9, která je zcela v rozporu s tím, co Roddenberry budoval v TOSce. Důkaz o nějaké nízké kvalitě současných Treků to rozhodně není, ale jestli to někomu ke štěstí stačí, tak mu to budiž přáno.. :))

na příspěvěk reagoval cernakus, cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

William Shatner Sounds Off on ‘Star Wars,’ Latest ‘Star Trek’ Shows During Lively Comic-Con Appearance

When asked by a fan if there were any new Star Trek series he thought rivaled his own, Shatner replied, “none of them.”

“I got to know [creator] Gene Roddenberry in three years fairly well,” said Shatner, “he’d be turning in his grave at some of this stuff.”

 

Máte samozřejmě naprostou pravdu, pane Shatnere, jste člověk zkušený životem a víte o čem mluvíte a kde je pravda, na rozdíl o všemožných fandů s profilovkou Blade Runnera a tak ;)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Taky si myslím, obavu o pomalý přechod k rebootu TOSky fakt nemám a taky spíše čekám, že jeho role bude spíše epizodního charakteru, jak říkáš třeba ve dvou, třech dílech...

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

To nevím, ale tipl bych si, že ano. Jen ať to nepřeženou. Spousta fandů SNW chce pochopitelně, aby to bylo hl. centrované na Pikea. Já bych řekl, že tam Kirk bude tak ve 2, 3 dílech. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cyphercz

Bukvice nevím, ale v článcích bylo, že se uvažuje/uvažovalo(?) o bisexuálovi, což Shatnera dosti rozesmálo. Slušně řečeno. Já jsem hl. rád, že to není rovnou černoška. :) Dnes je možné vše.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Teď už je více než jasné, že s druhou sezónou bude i více Kirka.. :)

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE , SSE

Považuj si to za jakoukoli chceš realitu, to ti nikdo nebere. V rámci svého head canonu si o tom může každý smýšlet jak chce, nejen stran tady toho ;) Pro mě je to Prime timeline, tak jak je to oficiálně dáno a prezentováno.

...

A jinak pokud bude i v druhé sezóně, tak za mě prima. Mě se nová inkarnace líbila, jak jsem už psal dříve. Nicméně chápu, že někteří s ním mohou mít problém. Jeden se halt nezavděčí všem...

Uživatel PKD smazal svůj příspěvek.

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Jakkob

Na konci epizody (od 54min 52s) se ten Kirk objevil již v primeline (byť já celé SNW považuji za alternativní realitu spolu s DIS).

na příspěvěk reagoval Jakkob

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

PKD

já to vidím podobně jako cernakus, pokud ten výzáblý a necharismatický Kirk byl v SNW čistě pro účely jedné jediné epizody, tak ok, dá se to přežít, ale pokud by se měl vracet, tak to je pro mě taky velký špatný...:)

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Tak nějak jsem si to dal dohromady, když jsi to zmiňoval hned po té Erice, má chyba.. :)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Opakuji, ze s nim nemam problem. 2.s. ukaze. Pokud je pro nekoho mimo misu, je to jeho vec. Nikomu to neberu. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

A jak jsi na to prisel? Vubec jsem nepsal ani nenaznacil, ze by Ortegas mela byti sefinzenyrem. To sis asi spatne precetl. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

Vzhledem k tomu, že se se mnou většina ostatních baví je to všechno co jsi napsal zcela mimo, a vlastně to dost dobře mnohem více platí pro tebe, ostatně na tebe tu reaguje naprosté minimum a když už, tak jen a pouze stran toho, na čem se shodnete, což není zdaleka vše co tady zvěčníš. Jsi v tom ve skutečnosti mnohem více sám, než se snažíš přisoudit mě.. ;)

A nesmysly pro tebe, co z toho plyne pro ostatní? Nic :) My ostatní si z toho co píšeš taky hlavu neděláme, a proč taky.. ? :)

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jakkob

ostatním tě je tebe líto, proto tě nechávají být. Lidé mají problém kopat do dementních dětí. Já ten problém nemám. Dítě jako dítě, když si kopanec zaslouží, tak ho dostane. A vo tom to celé je ;-)

PS: Blábolení nesmyslů není diskuze, i když ti to ve tvé inkluzivní školce jistě tvrdí ;-)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

A jako že pravdu, když i to na co jsi teď a tady agresivně reagoval nebyl nic víc než můj názor, který se navíc s názorem kohokoli jiného, dokonce ani tvým, nijak nevylučuje? A zcela určitě by ses divil, v čem si jsem jistý, ale to tady a především pak s tebou nemá vůbec cenu rozebírat. Nicméně si o tom můžeš myslet co chceš. Nic víc ani nemůžeš :)

Že ignorují? Chápu že máš zásadní problémy s vnímám toho, jak se věci mají (to ostatně vidí všichni), ale abych tvé tvrzení uvedl na pravou míru, tak se tu doposud zcela v pohodě bavím a diskutuji hned s několika lidmi, což je něco, co ty jen tak nedokážeš. Ani tady, ani nikde jinde. A že ti smrdí slušnost a tolerance je dalším důkazem toho, jaký hulvát a vidlák ve svém nitru jsi, a že ti tyto základní faktory pro slušnou a pohodovou diskuzi objektivně schází. A už ti to tady řeklo hned několik lidí ;) Mě tu pro moji slušnost a toleranci napadáš max. jenom ty, tak kde, resp. v kom asi bude problém.. ? :)

na příspěvěk reagoval cernakus

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Reklama

Reklama