Reklama

Reklama

To nic, drahá

  • USA Don't Worry Darling (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Americký psychologický thriller režisérky Olivie Wilde pojednává o Alici, ženě v domácnosti z 50. let (Florence Pugh), žijící se svým manželem (Harry Styles) v naoko dokonalém vztahu. Záhy se však Alice začne obávat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá znepokojivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (361)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Najprv som sa na film tešil a po zahraničnej kritike som, priznám sa, dostal trochu strach. Pozretie som preto pár mesiacov odkladal, ale ako sa ukázalo, nebolo to opodstatnené. Nie je to žiaden zázrak, ale rozhodne ani sklamanie. Nechýba tomu správne sektárske dusno, Florence Pugh je ako vždy super, Chris Pine podobne skvelý a Harry Styles vôbec neurazil. Koncept sveta mimo svet však mohol byť prepracovanejší. Mal v sebe viacero dier, ktoré by bolo vhodné zaplniť. Ocenil by som aj jemne hutnejšie budovanie napätia a možno trochu hororového strachu. Inak fajn a zaslúžených 7/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║ Tržby USA $45,309,403║ Tržby Celosvetovo $87,409,403▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Olivia Wilde chce byť originálne prekvapivá ale dokáže akurát tak zamotať hlavu a vyvolať rozporuplné predstavy. Herecky dosť snaživé od Florence Pugh, vizuál určite zaujme aj navodená dobovosť 50.rokov. /45%/ ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nefunguje to ani jako zajímavě zkonstruovaný fikční svět, ani jako Twilight Zone anekdota, ani jako alegorie. V ničem to vyloženě neselhává a tenhle typ filmů obecně mám rád, proto se vyškrábu k nadprůměrnému hodnocení, ale jinak hlavně asi teda zklamání. Olivii Wilde bych za to neplivnul do obličeje, ale ani moc nezatleskal teda. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když musí distributor v oficiálním textu záměrně lhát, aby pointa působila šokujícím dojmem, tak je něco špatně. Promo stálo hodně na Stylesovi, který má obrovskou základnu fanynek, ale film táhne Pugh a alfa samcem i výraznějším hráčem je naštěstí Pine. Vypadá to jako pokračování Stepfordských paniček. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako mysteriózní thrillerová jednohubka z ranku Twilight Zone úplně v pohodě. Krásně to vypadá, řemeslo áčkové, navíc pro Florence Pugh mám slabost, ta snad každému filmu zlepší hodnocení aspoň o jednu hvězdičku. Na druhou stranu, pokud zde byly ambice vyšší, tak se úplně o succes nejedná. Koncept je fajn a mohl být základem pro výraznější filmové dílo, ale chtělo by to ostřejší hrany a soustředěnější scénář (vlastně je to hrozně perverzní vyústění, Wilde se scenáristy ale jeho sílu nedokázali plně zužitkovat). Tohle zpracování s odhalením pointy působí lehce povrchně - a kdyby se člověk začal vrtat v jednotlivých scénách, tak se dobere toho, že ve výsledku třeba ani moc nedávají smysl. Co tam třeba dělalo to havarované letadlo mi fakt není jasné. 7/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Když Frank (Chris Pine) mluví o povýšení Jacka, v záběru mu spadnou vlasy. Následně je však má zase upravené a pak po zbytek scény opět dole. (griph)
  • Režisérka Olivia Wilde v rozhovoru pro Variety odůvodnila přeobsazení Shii LaBeoufa jako vstřícný krok vůči Florence Pugh (Alice), jelikož prý vyžadoval příliš bojovnou energii. Na toto prohlášení LaBeouf neváhal reagovat a Variety ochotně rozeslal kopie e-mailů a zpráv vyměněných s Wilde, z nichž vychází najevo, že to byl on, kdo se rozhodl z projektu vycouvat. Neměl totiž dostatek času zkoušet s ostatními herci, což se neshodovalo s jeho vyčerpávající metodou příprav. (figgo jr.)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Avatar připomněl, kdo je králem kin

Avatar připomněl, kdo je králem kin

26.09.2022

Už to nepotrvá moc dlouho, a James Cameron (Titanic) si na konto připíše další miliardový hit. A vůbec přitom nevadí, že druhý Avatar přichází více než 10 let po premiéře jedničky, jak totiž nyní… (více)

Reklama

Reklama