Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž vypráví příběh sebe jako desetiletého chlapce v Houstonu roku 1969. Nostalgické vzpomínky se prolínají s neuvěřitelným povídáním o cestě na Měsíc. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Disk 

všechny recenze uživatele

Jedinou slabinou Linklaterova nádherného filmu je vypravěčská ukecanost, takže je divák permanentně zahlcován informacemi a má problém zasnít se do jednotlivých obrazů, což mi přijde jako velká škoda. Jinak vše ostatní je absolutní špička. Rotoskopická animace má stále své kouzlo, dobový soundtrack je precizní a zachycení každodennosti ukazuje, že i ty nejmenší drobnosti znamenají někdy více než slavné historické okamžiky. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Příjemné animované vzpomínání na americké předměstí Hustonu v době vesmírného závodu, které je obohaceno klukovskou představivostí, jež se propsala do jeho vyprávění jako dospělého. Apollo 10 1/2 v tomto ohledu nepřekvapí, nezklame a nenadchne. Ikdyž jsem se první půlku dobře bavil, časem to přejde do stereotypnosti, která nic nenabízí, krom tohoto vyprávění. Asi jsem v menšině, ale Linklater mě prostě jeho sentimentalitou nebaví. Cítil jsem to u Chlapectví a cítím to tady. Prostě je to fajn nápad, ale ve výsledku až moc prázdný produkt. K tomu nejsem vyloženě fanda této animace, která je sice líbivá, ale nemůžu se zbavit dojmu, že tento hybrid mezi hraným a animovaným filmem je tak trochu k hovnu. Protože to eliminuje nejzajímavější prvky animace i kamery. 5/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Linklaterov štýl, ale tu sa mu podaril. Príbeh je zaujímavý najmä v prvej polovici, potom to už bolo len o tom jednom, ale zaujímavá bola hlavne animácia a dobre boli tiež volené slová, ktoré pútali, človek sa vžíval do rozprávača. Šesťdesiate roky ma bavili, ten Mesiac už menej, ale pozoruhodný počin. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Linklaterovo vysoce autorské vzpomínání na dětství promíchané s vysněnou cestou na Měsíc. Šedesátá létá v Hustonu, poblíž vzniku jednoho z nejdůležitějších počinů lidstva, byla podle všeho skvělé místo k žití. Tlachání, hry a sny o úžasné budoucnosti. Válka jako kulisa v televizi. Vizuální stránka z celého projektu dělá fantastickou podívanou, ve které jsou překreslovány nejen kusy skutečnosti, jako byly dobové zábavní parky, ale i fragmenty 2001: Vesmírná Odyssey a dalších zásadních kulturních počinů. Test Apolla 10 1/2 je milé naivní a zábavný i když bez větší katarze... dělá z přistání docela brnkačku. Především je to výpověď o době, která budila naději. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebudem Richardovi Linklaterovi odopierať jeho režisérsky a scenáristický talent ale ja sa týmto filmom cítim byť trošku oklamaný. Apollo 10½: A Space Age Childhood" je pre mňa viac fimom, ktorý by sa mal volať asi niečo v štýle "Boyhood in the 60s". Pretože to je reálny feeling, ktorý som z toho mal. Mám pocit, že tá cesta do vesmíru pre dieťa je tu skôr taký bonus k tomu a keby sme to z filmu vytiahli von, tak dokopy o moc ani neprídeme. Má to síce zaujímavý naratív, je tu niekoľko celkom dobre spracovaný scénok a nemôžem povedať, že tá 60s atmosféra nemala miestami niečo do seba, no pravdou je, že som tak nejako viac čakal, že to bude film o tom, čo hovoril. O misii Apollo 10½. Lenže to sa reálne nestalo. Skôr to pôsobí, že si to do filmu dalo ako nejakú barličku, aby sme lepšie mohli vidieť, aké je z pohľadu mladého chlapaca sledovať potom misiu Apollo 11, pretože on už reálne tie svoje skúsenosti z Mesiaca mal. Neviem. Animácie sú super, atmosféra 60s super, hudba je dobrá a rovnako som si aj celkom užil sledovať niektoré postavy a vidieť aké boli jednotlivé trendy v Amerike počas tohto obdobia. Ale že by som sa dočkal toho čo som od filmu chcel povedať nemôžem. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama