Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Okara 

všechny recenze uživatele

Sinusoida úspěchu se opakuje, akorát že tentokrát začíná na vrcholu, aby spadnul na dno a z něj se vybojoval opět na vrchol. Bohudík se opakuje i Sylvestrův výkon z prvního dílu, ale scénáristicky je úrovňově někde jinde, děj pokulhává s náhlými údalostmi jako svatba či dítě a místy se člověk opravdu nudí. 60% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslíš, že máš poškozenej mozek?“ – „Dyť žádnej nemám.“ Dle zdejších reakcí jsem čekal výrazně slabší odvar jedničky. A ano, dvojka sice předchůdce nepřekonává, ale je jen o něco málo horší, rozhodně to není nic fatálního. Už tu není tak dobře fungující romantika, ale to bych připisoval hlavně tomu, že tentokrát je ve středu zájmu spíš sociální podtext. Teď totiž Rocky nebojuje o přízeň své milé, nýbrž o holé živobytí. A pohled je to dost smutný. Nečekal bych, že ho někdy budu tak moc litovat (vždyť mu s výjimkou Mickeyho vlastně nikdo nedal pořádnou druhou šanci). Čímž se dostávám k postavám. Všechny vedlejší role jsou o něco slabší než v jedničce s jedinou výjimkou a tou je právě stařičký trenér-motivátor, který byl fakt skvělý. Zápas jako takový mi přišel ve dvojce zdařilejší, ovšem jednička zas nabídla lepší závěr. A i dojímavé scény fungují, jak mají (např. Rocky u lůžka). Za celý film se mi tak výrazně nezdála vlastně jen hrdinova reakce na syna. Proto dávám slušné 4*, pořád spokojenost. „Čteš pěkně.“ – „Díky. Ty zas pěkně Ižeš.“ – „Díky.“ ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Spíš mezi 3* a 4*. Vzhledem k tomu, že tento díl Sly nejen napsal, ale i zrežíroval, jsem byl docela zvědav. Opět platí, že druhá polovina filmu je výraznější, ale dvojka má pořád co říct, tedy hlavně na konci sedmdesátek měla. Nedokážu se ovšem zbavit dojmu, že v mnoha aspektech kopíruje slavnou jedničku, přestože u návaznosti na původní příběh není, co bych výrazně namítal. Možná jen tomu nerozumím. Jen se bojím, že lepší to už nebude. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa ešte relatívne pridŕža rukavíc jednotky. Je stále viac o Rockym a ľuďoch z jeho okolia, než o tom, kto komu v ringu čo rozbije (ako to bolo v trojke a najmä šialenej sovietskej štvorke). Dokonca by som povedal, že boxerské scény tejto série nikdy neboli jej vrcholom; tým sa stali postavy, vzťahy, dialógy. Dvojka je malá, v dobrom sivá, psychologická dráma. Lenže jej predsa len chýba údernosť jednotky. Postavy poznáme, dokonca i ústredný "záporák" zostal ten istý (!). Všetko sa točí v jednom kruhu a nič nové neprichádza. Ale inak fajn. Dvojka bola krásna krasojazda. Rozpočet sa síce oproti jednotke zvýšil "až" na 7 miliónov, ale to i celosvetová tržba (na fajnových 2OO). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Rocky II má pevnější scénář, který se už tolik neodráží od improvizace, lepší audiovizuál, fantastickej finální zápas a daleko větší výzvy pro Rockyho a jeho ženu. Vesměs je to prostě první díl s více svalama. Epilog působí působivě jako poprvé vzhledem k okolnostem druhého dílu. Herci jsou naprosto fantastický, špičková hudba a hlavně mě překvapilo, že film není nadopovaný hromadou klišé, ale většina vztahů (zejména novomanželů) působí dospěle. Je to emocionální kovadlina a to jak Rocky běží s děckama patří též mezi ty nejvíce ikonický záběry, které jsem kdy viděl. Jak se všichni sjednotí v jednu harmonii jako vítězové.... celé je to dospělejší a má to i větší tah na branku. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (65)

  • Severoamerické tržby byly 85,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Keď sú Rocky (Sylvester Stallone) a Adrian (Talia Shire) v posteli a Adrian počúva, ako Rocky číta nahlas, kniha, ktorú drží, je „Reilly's Luck“ od Louisa L'Amoura, ale to, čo hovorí, je riadok z knihy „Robber's Roost“ od Zanea Greya. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama