Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (503)

predators 

všechny recenze uživatele

Už né tak ponurý, jako první díl, ale stále s nesporými kvalitami a no, jak jinak, než nezaměnitelným italským hřebcem, S. Stallone. Myslím, že chtěl nalákat i jiné publikum, než je to filadelfské a boxerské, a tak na nás sype hutnou dávku hlášek a "you know". Nezdá se mi, že by to bylo horší jeho předchůdce... 80% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejméně oblíbený díl téhle boxerské série. Přijde mi jenom jako jakási natahovaná jednička, odveta už nemá takovou šťávu (třeba to, jak se Rocky vůbec nekryje a celou dobu dostává ránu za ránou, aby se v posledním kole vrátil ve vrcholný formě je cekem trapný). No, a Apolla-parťáka Rockyho mám přece jen radši než Apolla-vyzyvatele zápasu. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Když děláte dvakrát stejnou věc, nemusí se vám povést stejná věc. V jedničce fungovalo všechno, od základních lidských emocí až po motivační boxerskou formuli s odzbrojujícím zakončením, ve dvojce už baštíme víceméně pouze nostalgii, hlavní postavy, které se snaží být ještě sympatičtější, a závěrečný fight, kterému Sly dodal opravdu kvalitní náboj. Pořád se jedná o žánrovou klasiku, ale nebýt jedničky, těžko by italský hřebec posbíral tolik věrných fanoušků, ať už z řad obyčejných diváků či filmové kritiky... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Menej psychológie, viacej povrchných emócií. Sylvester Stallone stavia na pevných základoch, ktoré položil v jednotke, a prechádza do šablóny čistokrvnej žánrovky. Silnejšie tlačenie na pílu v emóciách Rockyho milostného vzťahu, silnejšie tlačenie na pílu v rivalskom vzťahu k protivníkovi v ringu. Boxerské finále efektnejšie nakrútené i emocionálnejšie než v jedničke (ktorá si ale na ňom toľko nezakladala). Solídny sequel so zachovaným dotykom autora. Ale tak silnú stopu ako originál nezanechá. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Druhý díl očividně těží z úspěchu jedničky. Je to poznat i na vyprávěcím stylu, který prakticky opisuje to, co už jednou fungovalo. Takže je vám vlastně po chvíli jasné, o co v tomhle dílu půjde a jak skončí. Nejvíc mi ale pil krev Stallonův způsob, jakým Rockyho zahrál. Protože ta postava na mě působila, jako by jí Apollo v závěru jedničky vymlátil půl mozku z hlavy a udělal z něj úplného retarda. Tentokrát je to jen a pouze dobrý film, což ale taky není nejhorší. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Keď Rocky (Sylvester Stallone) zapne korytnačkám televízor, Brent Mussberger hovorí o Baranoch a ich futbalistovi Frankovi Corralovi. Dej filmu má časovú líniu od polovice až do konca roku 1976, Frank Corral za tím v roku 1976 nehral, až v roku 1978 za tím nastúpil. (Pat.Ko)
  • V jedné z původních verzí scénáře se měl závěrečný souboj odehrát v Koloseu. (ArsenalEagle)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama