Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (503)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky podruhé. Tempo je mírně vláčné a některé scény možná trochu zdlouhavé. Středobodem filmu je pro mě Adrianina neočekávaná podpora manžela, těch několik slov je neuvěřitelně motivačních a energii budících. Počínaje tímto okamžikem se druhý Rocky vrací do zajetých dynamických kolejí prvního dílu, následuje tréninková montáž zvýrazněná Mickovými originálními metodami, pokračováním jest Rockyho běh ulicemi a opětovný výběh po schodech k místnímu muzeu umění. Není však již sám, stojí za ním celá Philadelphie. Závěrečný zápas je větší než ten předchozí, je však očividně příliš nahraný. Hudba samozřejmě lahodí uším stejně jako minule. Film je zahrán opět velice dobře, více prostoru dostal Weathers i Meredith. Za posledními slovy Rockyho směřujícími k Adrianě již nabíhají titulky, oblékám si tepláky a děravé tričko, proplížím se dírou v plotě k sousedovi do kurníku, kde mu ukradnu spící kuře. Vzápětí ho pokládám na trávník u nás na zahradě a dávám mu tři vteřiny náskok... 70% 200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Rocky II"; toto pokračovanie, Oscarom ovenčeného pôvodného filmu, by kľudne mohlo niesť podtitul "Odveta". Druhá časť začína presne tam, kde končí prvá. Boxerského majstra v ťažkej váhe Apollo Creeda v náročnom súboji s outsiderom Rockym od KO zachránil len gong, čo ukončil zápas. Vyhral len o jediný bod, v pomere 8:7. To jeho narcistická povaha nedokáže zniesť a preto vyzíva Rockyho k druhému duelu. Tak chce celému svetu dokázať, že on je jediný neohrozený šampión. Rocky zarobené peniaze rýchlo minul, oženil sa s Adriane a čakajú prírastok do rodiny. Všetko sa však začne komplikovať. Po dlhšom váhaní sa rozhodne, že sa opäť postaví do ringu proti doposiaľ neporazenému Apollo Creedovi. Znova sa pokusí zabojovať o najcennejší boxerský titul. ***** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ve své milované Philadelphii se už neživí coby lamač kostí ve službách pochybných vymahačů dluhů, už neboxuje v podprůměrných zápasech, plaché prodavačce Adrianě se už nedvoří, protože spolu zakládají rodinu. Tehdy životní příležitost chytil za pačesy, nyní pohádka o jednom americkém snu pokračuje. Apollo Creed chce dokázat, že je pravý šampion, žádá odvetu, populární Rocky přijímá. Krapet jeho nekňubectví už možná mnohým bude vadit, jeho dobromyslná kreace prostého pasáčka vepřů slavila úspěch v sérii ještě několikrát. Nostalgicky ale dokážeme přivřít oči. I když někdy až moc. Sly (napsal si znovu scénář a tentokrát sedl i na režisérské křeslo) chtěl zopakovat famózní zářez z jedničky, znovu je nádherně přímočarý, a možná to je jeho největší síla. Rád dám znovu (ač hodně dietní) čtyři hvězdy. Ale bacha, vrchol (v podobě čtyřky) teprve přijde!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stallone podruhé vstupuje do ringu za oslavných chorálů a se svou nevysokou postavou si hraje na boxera, který budí respekt. Nejsem sice odborník, ale box si představuji jinak a choreografie s absencí krytů a pravděpodobných direktů je myslím ve filmu o boxu opravdu citelnou slabinou. Je mně pak zcela jedno zda si Rocky vybojuje svůj další boj v ringu nebo mimo něj, když už předem vím jak to celé dopadne a dokážu to odvyprávět jak se to bude celé vyvíjet aniž bych viděl jediné políčko z filmu. Nudí to děsně a co hůř je to i blbé. Děkuji - nechci. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rocky s celou původní partou, schématem (výzva, pochyby, tréniková montáž, finální zápas), úžasnou hudbou, napínavou a drtivou závěrečnou bitvou i s naivními průpovídkami je zpět a Sly - tentokrát i z režijní stoličky - skrz něj ventiluje svoje vyrovnávání se s čerstvě nabytou slávou. Slušné pokračování, kterému díky navýšenému rozpočtu chybí syrovost jedničky a taky scénář předepisuje Rockymu trochu moc smůly (dyslexii, hrozbu, že v ringu oslepne, manželku v kómatu). A tygr v zoo i na bundě jako by předjímal třetí díl, kde fanfárovitou hudbu doplní pecka Eye of the tiger. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Náklady na film byly 7 milionů amerických dolarů. Původní rozpočet však byl pouhé 3 miliony. Stallone (Rocky) totiž chtěl dalších šest rychloběžných kamer pro snímání zápasu, skutečné publikum a extra gáži pro štáb. (dezert)
  • Pes Butkus má na sebe tričko s nápisom „Eagles“ a číslom 51. V roku 1976, keď sa tento film odohráva, žiadny hráč Philadelphia Eagles nenosil číslo 51. V roku 1979, keď bol tento film uvedený, nosil číslo 51 hráč Reggie Wilkes. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno