Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sylvester Stallone | Hudba: Bill Conti | Produkcia: Robert Chartoff, Irwin Winkler | Distribúcia: United Artists | Rozpočet: 7miliónov $ | Tržby: 200,182,160 $ || Dnes už netradičná forma pokračovania, keď sa všetko kopíruje z úspešného predchodcu. Dnes by to už u filmov nefungovalo, maximálne u animákov, tam si to tvorcovia môžu dovoliť. Rocky 2 neurazí, ale ani neprekvapí. Sly ešte nebol na vrcholu svojej scenáristickej kariéri, a to je tu cítiť z každej symetrickej scény. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky podruhé. Tempo je mírně vláčné a některé scény možná trochu zdlouhavé. Středobodem filmu je pro mě Adrianina neočekávaná podpora manžela, těch několik slov je neuvěřitelně motivačních a energii budících. Počínaje tímto okamžikem se druhý Rocky vrací do zajetých dynamických kolejí prvního dílu, následuje tréninková montáž zvýrazněná Mickovými originálními metodami, pokračováním jest Rockyho běh ulicemi a opětovný výběh po schodech k místnímu muzeu umění. Není však již sám, stojí za ním celá Philadelphie. Závěrečný zápas je větší než ten předchozí, je však očividně příliš nahraný. Hudba samozřejmě lahodí uším stejně jako minule. Film je zahrán opět velice dobře, více prostoru dostal Weathers i Meredith. Za posledními slovy Rockyho směřujícími k Adrianě již nabíhají titulky, oblékám si tepláky a děravé tričko, proplížím se dírou v plotě k sousedovi do kurníku, kde mu ukradnu spící kuře. Vzápětí ho pokládám na trávník u nás na zahradě a dávám mu tři vteřiny náskok... 70% 200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pro mne paradoxně mnohem lepší než jednička. Moc se mi líbil příběh, kterak Rockymu sláva stoupne do hlavy, kupuje si kdejakou zbytečnost, aby pak zjistil, že není reklamním typem (alespoň v té době ne) a že sehnat práci bez maturity není žádný med. Maká proto na jatkách, neb doma potřebují každou korunu. Nakonec je pro něj vysvobozením výzva namyšleného Apolla, který chce odvetu... Škoda nudné vycpávky v podobě Adrianiného kómatu a trochu nezvládnutého závěrečného souboje. To, jak má vždy jeden z nich ruce u pasu, druhý ho zasype zdrcujícími ranami a pak se vystřídají, moc uvěřitelně nevypadá. Stejně jako "dramatický" závěr, kdy se oba svalí na zem a my čekáme, kdo se zvedne první... Celkově však určitě palce nahoru... 80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslíš, že máš poškozenej mozek?“ – „Dyť žádnej nemám.“ Dle zdejších reakcí jsem čekal výrazně slabší odvar jedničky. A ano, dvojka sice předchůdce nepřekonává, ale je jen o něco málo horší, rozhodně to není nic fatálního. Už tu není tak dobře fungující romantika, ale to bych připisoval hlavně tomu, že tentokrát je ve středu zájmu spíš sociální podtext. Teď totiž Rocky nebojuje o přízeň své milé, nýbrž o holé živobytí. A pohled je to dost smutný. Nečekal bych, že ho někdy budu tak moc litovat (vždyť mu s výjimkou Mickeyho vlastně nikdo nedal pořádnou druhou šanci). Čímž se dostávám k postavám. Všechny vedlejší role jsou o něco slabší než v jedničce s jedinou výjimkou a tou je právě stařičký trenér-motivátor, který byl fakt skvělý. Zápas jako takový mi přišel ve dvojce zdařilejší, ovšem jednička zas nabídla lepší závěr. A i dojímavé scény fungují, jak mají (např. Rocky u lůžka). Za celý film se mi tak výrazně nezdála vlastně jen hrdinova reakce na syna. Proto dávám slušné 4*, pořád spokojenost. „Čteš pěkně.“ – „Díky. Ty zas pěkně Ižeš.“ – „Díky.“ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po ťažko rozbiehajúcej sa jednotke je tu dvojka, ktorá sa rozbieha trochu rýchlejšie. Stalloneho réžia sa mi ľúbi trošku viac, dialógy majú šťavu a celé je to skratka viac akčnejšie, štýlovejšie, vtipnejšie, svižnejšie ako prvý diel. No prvý diel je aj tak o chlp lepší. Konečne sa rozbieha boxerská séria Rocky. Soundtrack opäť super. Obľúbený soundtrack: Redemption, Conquest, Overture. 90% - 5* ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Natáčelo se od října 1978 do ledna 1979 v Kalifornii a Pensylvánii. (Varan)
  • Rocky (Sylvester Stallone) a jeho trenér (Burgess Meredith) vymyslí plán na Apolla (Carl Weathers), a to, že ač výhradní levák, začne boxovat pravačkou a až v závěru ho dorazí svoji silnější rukou. Od prvního kola ale Rocky boxuje levačkou, což není trenérem nijak vytýkáno, pouze později v zápase pobídne svého svěřence, aby začal boxovat levačkou. (Dvojirakri)
  • Burt Young medzi prvým a druhým filmom výrazne schudol. Keďže začiatok tohto filmu sa začína koncom prvého filmu, boli použité určité uhly kamery a voľnejšie oblečenie, aby Burt vyzeral rovnako mohutne ako v prvom filme. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama