Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Obligátní francouzští prohnilí poldové. Automoto akční styling skoro tak dobrý jako v Kobře 11. Zle a ošklivě působící ksichty, nevhodné chování na silnici a nesportovní úpravy vozů, vybržďování a takové to francouzské špinavé pojetí, kde jsou všichni nasraní, když jim jde o prachy, život a spravedlnost. V záplavě francouzských filmů na téma corrupte flic po dlouhé době film, který mě bavil. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Hodně velký béčko, kde trailer vlastně ukázal to nejlepší z filmu. V samotném filmu pak uvidíte zoufalou snahu scénáristů, to nějak poskládat dohromady. Už třeba úvodní scéna vám jasně naznačí, že tady žádnou logiku nemáte očekávat. Nápad a akce je fajn, herecky to neurazí a díky krátké délce to docela rychle uteče. Ve výsledku to tedy nemá čím překvapit, ale když venku prší, jako jednohubka to poslouží dobře. Čisté 3* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další francouzská akční kriminálka se zkorumpovanými policajty, tentokráte s výraznou vůní benzínu. Rvačky, přestřelky a samozřejmě řádně přepálené autohoničky, které sice mohly být kapánek nabušenější, ale co už. Nejlepší sekvence je asi útěk z policejní stanice, kde hlavní hrdina ukazuje, že kromě klíče a heveru ovládá i pěsti a kopy. Herecky bez problému. Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl a čekal. 75% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tohle je jak od Bessona za mlada (nebo řekněme před 20ti lety). Žádné přehnané francouzské přehrávání, žádné laciné CGI efekty, prostě stará kaskadérská škola a ne nijak komplikovaný scénář. Hlavně, že se dobře bourá a hezky pere (nebo hezky bourá a dobře pere :)). Po dlouhé době příjemná oddychová záležitost, nijak nezatížená neduhy poslední doby (nebo Disney studia ;)). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako taká vážnejšia variácia na komediálnu sériu Taxi. Ale po krátkom úvode nastane zlom a zvyšok filmu sledujeme chlapíka na úteku, ktorý musí dokázať svoju nevinu. Scenár je blbý ako bolo zvykom v osemdesiatkách. Nad konaním postáv občas budete krátiť hlavou. Je to proste priamočiare akčné béčko s naháňačkami a pár bitkami. Našťastie akcia je tiež poctivo oldschoolovo prevedená bez otravných CGI a samozrejme je aj špičkovo a štýlovo natočená. Nie je jej tu síce nonstop, ale keď dôjde na akciu, tak búračky stoja za to. Tak trochu Mad Max na frantíkovský spôsob. A bitka na policajnej stanici sa fanúšikom akcie určite vryje do pamäti. Keby ešte trochu viac popracovali na vzťahoch medzi postavami, tak by to bolo za poctivé 4 hviezdičky. Ale aj v tom skratkovitom podaní si ma postavy získali a sralo ma, keď zabili toho dobráka, takže som držal mlčanlivému hrdinovi palce, aby zloduchom nakopal zadky a poriadne doničil karosérie. Film má zbesilé tempo a ani na chvíľu nenudí. Takže dávam spokojné 3* pre poctivý oldschool akčný výplach. 6/10. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Upravený Renault Clio z úvodu filmu má za předními sedadly motor Lamborghini. Zajímavé je, že samotný Renault vyrobil stejnou generaci Clia také s motorem umístěným za předními sedadly. Šlo o variantu Clio V6 s třílitrovým šestiválcem a pohonem zadních kol. Ve dvou sériích vzniklo méně než tři tisíce kusů této sportovní verze. (FIAT 500)
  • Granát, který použije Areski (Nicolas Duvauchelle) ke zničení Renaultu 21, je omračovací granát používaný na dezorientaci člověka. Těžko by mohl způsobit zapálení auta, jak je znázorněno ve filmu. (Guilemot)
  • Když ve 22. minutě Areski (Nicolas Duvauchelle) zastřelí přes zadní okno Charase (Ramzy Bedia), okno zůstane v dalším záběru nepoškozené. Díra po kulce se objeví v okně až v 56. minutě, když Lino (Alban Lenoir) prohlíží auto poté, co ho vytáhl z úkrytu. (Fischa77)

Reklama

Reklama