Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Pokračování kriminálního seriálu, ve kterém Magda Malá (Petra Špalková) a Martin Černý (Jiří Vyorálek) vyšetřují dvanáct nových zločinů. Příběhy se odehrávají nejen v Ostravě a jejím okolí, ale také na několika místech v Polsku a na Slovensku. Seriál kromě napínavých případů rozvíjí i osobní vztahové linky obou hlavních hrdinů. Divák tak má šanci poznat, kdo jsou lidé, jejichž prací je najít a usvědčit pachatele násilné trestné činnosti. Samotné kriminální případy, stejně jako v první řadě, nabídnou vhled do různých prostředí a sociálních vrstev, ale nejsou to sondy do kriminálního podsvětí či gangů, spíše příběhy obyčejných lidí, kterým se v životě něco pokazilo nebo se zkrátka ocitli ve špatný čas na nesprávném místě. Ostravská aglomerace je tak znovu fotogenickým a proměnlivým svědkem lidské malosti, závisti či chamtivosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

nudlis 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dva díly a na základě toho to strhám. Klidně. Štvala mě hlavně toporná a "furt nasraná" Špalková a její striktně spisovná mluva, která vedle normálně mluvícího Vyorálka působila dost komicky a strojeně. Dále kopírka z emerickejch seriálů v tom, že se policajti oslovujou výhradně příjmením a ne křestními jmény (tady si dycky lidi tykali a řikali Franto a ne Černý - Malá). A rádoby temná a atmosférická a strašidelná a nevimjaká hudba jako podkres. Ano, nemám rád filmy a seriály bez hudby. Ale nikdy nekončící vrzání a skřípání ve Stínech mě občas dost iritovalo. A nakonec mě štvaly některý reálie (nebo jak to nazvat). Např. v posledním díle na dveře výtahu přilepená minikamera. Jasně, tvl. nikdo z baráku si tý kamery nevšim a nešel zkoumat co to je. Ale jak přišla policajtka, bez koukání si jí hned všimla. A odborníkům se ji stejně "nepodařilo heknout" (tu kameru, ne tu policajtku). To už fakt působilo směšně. A Švehlík, kterej šlohne ohnutým šroubovákem jakýkoliv auto, vyleze na jakoukoliv střechu, v klídku si kempuje ve starý fabrice uprostřed města, jezdí autem ven a dovnitř a nikdo si toho nevšimne. No jasně, tvl, jak Stín v mlze ... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně návykovka, jedna z mála věcí, kvůli kterým jsem se v rámci premiérového vysílání na ČT1 těšil na pondělky. Ten model jednoho ústředního motivu, kterej se táhne skrz kompletní řadu, v kombinaci s epizodickými kriminálními podtématy, je zárukou toho, že se bude pořád něco dít, a že to bude mít spád. Někdy už ale byly ty epizodní případy tak hutný a složitý, že jsem se v tom trochu ztrácel. Celkově to trpělo na drobný vady (Malá v posledním díle vyhlašuje pátrání po muži podezřelém ze tří vražd, přitom už ví, že pachatel měl na svědomí minimálně 4, nebo ten do nebe volající lapsus s identikitem… Jak Malé, tak Černýmu se taky lehce, byť viditelně proměnily charaktery.) Pozitiva ale jednoznačně převažují. Mělo to tempo, atmošku, hlavu i patu. P.S.: David Švehlík chtěl být knězem. Tahle jeho role by se jim ale v semináři nelíbila… ()

Reklama

wendy221 

všechny recenze uživatele

Co tohle mělo být??? Magda měla být dle tvůrců víc ženštější než v první sérii a mně připadala teda spíš víc tvrdá a chladná. To je ale jen maličkost. Od začátku se nic moc nedělo, kdesi v půlce jsem zajásala - rozběhla se slibná dějová linie Filipa a Hanky - těšila jsem se, že se bude prolínat s celým seriálem, ale bohužel ji utli dřív, než se vůbec něco stihlo stát... Vztah Černých byl úplně mimo. Vrátili se k sobě, aby se kvůli Filipovi zase oddělili a pak zase vrátili?? Nehledě na to, že jsem se celý dvě série těšila, že mezi dvěma hlavními postavami konečně něco proběhne!! První série končila slibným otevřeným koncem, ale když se objevil Batěk, moje zklamání nemohlo být větší... Opět slibná dějová linka Plesla a jeho flétnistky vzala totálně za své, z tak slibného námětu tvůrci "nevytřískali" vůbec nic... Jsem zklamaná. A to dost. První série měla nějakou gradaci, děj. Druhá? Přišlo mi jak kdyby si tvůrci posílali papírek, jako při hře, který překládáte a vždy napíšete kus své věty... ()

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od první série, ke který jsem měl mnoho výhrad i co se týče jednotlivejch dílů, a případů, je druhá série příběhově o něco lepší. Herecky dobrý, a i ta bílá košile z těla Špalkový zmizela jak pára nad hrncem. Dobrý díly, kterejma se line ještě ten hlavní motiv sériovýho vraha žen maj docela šťávu. Konec pak není úplně happy, a to taky není na škodu. Proč teda jen tři hvězdy. Problém je Radim Špaček. Vzhlíží hodně k režisérskem ikonám současnosti. Spočítat z času dvanácti dílů kolik času zaberou strnulý scény herců, nebo záběry na elektrický dráty, nohy hrdinů, chodník, větve, bláto, hovno na botě, tak nám zbyde hodina čistýho času. Ne , samosebou přeháním, ale je tam toho dost. Je škoda, že tam Špaček nešvihne pohled na špačka- bráchu ptáka. Ne, Radime, pohledy na větve a dráty k ději nic neřeknou. Příště čum radši na kozy. 60%. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie na obrazovke a nečakane krásne snímanie obrazu. Je len málo kvalitne natočených vecí. Skvele herecké obsadenie ukázalo málo priesvitných ľudí. Tak z tohto produktu by sa mali zoznamovať budúci tvorcovia filmov v školách a potichu si všimnúť kvalitu. Potešili ma skutočne teraz aj  "Stíny v mlze" a štyri hviezdičky na oblohe museli u mňa pricestovať... ()

Galerie (365)

Zajímavosti (18)

  • V seriálu vystupuje 221 postav. (Česká televize)
  • Na farmě „starého Kopeckého“ (Tomáš Šulaj) je vidět spousta přežvýkavců a všechno jsou to v podstatě nehlučné lamy. V podkresu záběrů zvukaři ovšem použili bekot ovcí. (mikulin)
  • Náčelník (David Viktora) rozporuje během dvou vět sebe sama v úvaze, kdo je pachatelem: „Nemůžeme vyloučit žádnou variantu.“ A vzápětí říká: „Tohle je práce nemocného nebo úplně zfanatizovaného jedince.“ (sator)

Reklama

Reklama