Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý voják, policajt a teenagerka se náhodou potkávají v New Orleans, kde pátrají po původu nebezpečné drogy, díky které lidé nakrátko získávají superschopnosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (258)

Doldus 

všechny recenze uživatele

Opravdu to mohlo být slušné akční béčko situované v uhrančivém městě New Orleans, s originálním nápadem, drsnými characktery a super hudbou (New Orleans k tomu vybízí). Co z toho všechno nakonec za něco stojí je právě fyzické prostředí New Orleans, které je, hlavně vlivem parádní práce se světlem, správně atmosférické. Vše ostatní jede tak na půl plynu. Je to vskutku škoda, když uvážíme herecké hvězdy jako Foxxe a Gordon-Levitta a docela slušný rozpočet. Akce? Je tu, ale je v podstatě vždy nezvládnutá (pokus o ozvláštnění skrz delší záběry s pevnou perspektivou žalostně nevyšly, když je h**no vidět). Základní koncept sice nevybízí k něčemu světobornému z hlediska logiky a vážnějších témat, ale přeci jen se tu mělo přitlačit na kontextu. Postavy jsou spořivě zahrané a šablonovité, ("fight-fire-with-fire" Levitt a Foxx ála "Taken" taťka) až na nováčka v podobě Dominique Fishback, která měla potenciál na nějaký ten vývoj či osobní dilema, i když ten řečený vývoj byl někdy nelogický a až moc uspěchaný (ještě více než u béček). Váhal jsem nad třemi hvězdami, hlavně kvůli mnohdy efektnímu vizuálnímu provedení (v hlavě mi utkvěla scéna s hořícím borcem), ale co mě však nadobro utvrdilo v hodnocení, je mizerný střih. Nejen, že je chaotický, ale někdy i doopravdy silně brání koherenci díla. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Přebytečná půlhodina stopáže a přebytečná teen holka ve skoro hlavní roli z toho dělají ekvivalent těch slabších Marvelovek. Vizuálem a kvalitou herců je to překonává dost silně, originalitou bohužel ne - potenciál tu byl na opravdu zajímavé schopnosti "supermanů", a přitom se jede nudná kopírka Fantastické Čtyřky a dalších. Takže nakonec je z toho dost zbytečný film. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že se znovu dívám na jedenáct let starý Push s Captainem Amerikou, až na to, že tenkrát jsem se bavil o level víc. Pár režijních fines a jedna, dvě nápadité akční scény bohužel nedokáží zamaskovat prázdný film se zápletkou, která by se dala vměstnat do televizního pilotu. I triky jsou docela slušné, jenže na druhé straně jsou tu permanentně nezajímavé a nudné kulisy převážně nočního New Orleans, a celkově prostě Project Power zapadá do škatulky generického akčního béčka na jedno brdo, na které si za týden ani nevzpomenu. 5/10 [Netflix] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se s tímto výběrem filmu na krásné sobotní odpoledně spálil. Ukázka mě dost zaujala, ale ve výsledku se jedná o snímek, po kterém neštěkne ani pes už tak za týden. Samotný nápad mě chytl už od začátku, ale problémem Projektu Power je jednoduše scénář. Tak prvoplánovou a neinteresantní záležitost jsem dlouho neviděl, film se nesnaží ničím šokovat, sází na jistotu, což mi osobně dost vadilo. Jedním z mála kladů je herecké obsazení, Gordon Lewitt a Foxx hrají na úrovni, sice nic světoborného (nečekejte ambice na Oskara :D), ale své nadstandardy si odvedli, horší to je s hlavní hrdinkou. Do celého konceptu mi vůbec nezapadala, chemie s tou dvojkou vůbec nefungovala, prostě velké špatné. Mohla to zachránit akce, fakticky mohla (a pár náznaků by tam člověk našel), jenže sehrála tak minoritní roli, že mi bylo smutno. Škoda. Jinak triky na fajn úrovni, ale že by mě nějak odrovnali, to se říct nedá (za 85 milionů dolarů výsměch co se týče technické stránky, čekal bych rozpočet o řád nižší). Hudba také moc nezachránila výsledný dojem. Suma sumárum, typ filmu, kde potenciál vězel úplně někde jinde. Za mě dávám 50 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaná Netflix novinka není ve výsledku takovou peckou, jak jsme všichni očekávali, přesto jsem celkem spokojen a zároveň vděčný, jelikož nebýt Netflixu, tak letos neuvidíme téměř nic. V New Orleans se začne šířit distribuce nové drogy, která dává lidem super schopnosti na 5 minut a má to hezký komiksový vzhled a hlavně je to příjemné Rko, kde pár gore záběrů mě příjemně překvapilo. Jamie Fox i Joseph Gordon-Levitt, hrají obstojně, mutace drogy je podána zábavně a nejvíce mě zaujala schopnost kamufláže, kde se barvy mění dle prostředí a taky možnost ohýbat klouby. Akce je spíše v druhé polovině a je natočená velmi slušně a sedlo mi i tempo, takže byť se z daného konceptu dalo určitě vytěžit víc, i tak jsem se bavil nadmíru dobře. Plus také za hudbu. Příběh***, Akce****, Humor***, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 7/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Jeden z hrdinů má schopnosti po krevetce Alpheus digitalis. Tvrdí, že svou oběť dokáže zasáhnout tak velkou rychlostí, že se okolo ní vypaří voda a okolní teplota dosahuje teploty o 8 000 °C vyšší, než je na povrchu Slunce. Extrémní stlačení vody klepety krevetky ve skutečnosti na několik mikrosekund dokáže vytvořit teploty „jen“ okolo 4 800 °C, což je asi o 800 °C více, než jsou nejnižší naměřené teploty uprostřed slunečních skvrn. Průměrná teplota povrchu Slunce se pak běžně udává na 5 500 °C. (kirmakX6on)
  • Frank (Joseph Gordon-Levitt) ve filmu většinu času nosí dres s číslem 37, se kterým hrál bývalý hráč amerického fotbalu a týmu New Orleans Saints Steve Gleason. (NiWi)

Reklama

Reklama