Reklama

Reklama

Mosty

  • USA Causeway (více)
Trailer 1

Vojačka Lynsey (Jennifer Lawrenceová) sa po vážnom zranení vráti domov do New Orleans a snaží sa prispôsobiť tamojšiemu životu. Spozná miestneho automechanika Jamesa (Brian Tyree Henry) a vzniká medzi nimi nečakané puto. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

Hild 

všechny recenze uživatele

Herecká poloha, ve které mám vlastně Jennifer Lawrence úplně nejraději. Obyčejný film o jednom přátelství dvou lidí, kteří si prošli traumatem. Jde o strašně skromný a s citem natočený snímek bez většího dramatického oblouku, který táhne především velké charisma obou představitelů, právě díky nim film velice dobře plyne a nepůsobí nuceně. Nicméně jde o film, na který si za měsíc nikdo už ani nevzpomene. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Causeway sa na prvý pohľad tvári úplne obyčajne a skromne, pritom je to silná osobná dráma o vyrovnávaní sa so životnými traumami. Hlavné postavy sú nádherne sympatické a nemožno im nefandiť. Uprostred filmu som sa pristihol pri tom, ako im v myšlienkach úprimne prajem šťastie. Jemná filmová momentka zo života dvoch krásnych ľudí. /// Jennifer Lawrence je v takýchto polohách neobyčajne obyčajných žien veľmi uveriteľná a pristane jej to. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Skromná komorní podívaná, co si na nic nehraje a kterou táhnou skvělý civilní herecký výkony obou hlavních představitelů (momenty, kdy byly na scéně oba, byla prostě radost sledovat), zajímavá místama lehce depresivní atmosféra nebo pár jednodušších hudebních motivů. Příběh je vcelku standardní, ale tentokrát forma s přehledem vyhrála nad obsahem. A já mám tyhle filmy o starostech a vnitřních démonech obyčejnejch lidí rád. Na to, že se toho za hodinu a půl moc nestane a tempo vyprávění je pomalejší, jsem se téměř vůbec nenudil a nakonec celá projekce příjemně utekla. Škoda, že příběh nebyl přece jenom o něco víc originálnější, takhle si i přes pozitivní dojmy na tenhle biják v budoucnu jen tak nevzpomenu, tři silnější hvězdy. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

7,7/10 a nová, nezávislá jednorázovka od studia A24 tradičně nezklamala. Musím se přiznat, že si začínám Briana Tyree Henryho dost oblibovat a Jennifer mi potvrzuje, že s hraním taktéž nemá sebemenší potíže. Mosty jsou velmi komorně pojatá, nezávislá filmařina se skvělou kamerou, scénářem a postavami. Jedná se sice v podstatě jen o vývoj přátelství dvou lidí, ale je to zvládnuto na jedničku a nic tak nevypadá jakkoliv nuceně, ba naopak to místy vypadá až krutě reálně. Možná bych do filmu přidal pár dramaticky vyhrocenějších scén, protože mi ta jedna nestačila. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

smutná a pomalá indie konverzačka bez výraznějších dramatických momentů o přátelství dvou lidí, kteří si každý prošli svým traumatem se kterým teď musí žít a vyrovnávat se s ním prakticky denně. Pro Lilu Neugebauer jde o velmi solidní režijní prvotinu, k čemuž jí hodně pomáhá příjemně civilní a uvěřitelná dvojice Brian Tyree Henry a hlavně Jennifer Lawrence, která je v dramatické poloze mnohem lepší než v té odlehčenější. Což koneckonců platí už od Winter´s Bone...70% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Napriek tomu, že sa film natáčal už v lete 2019, tak svoju premiéru mal až v roku 2022. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama