Reklama

Reklama

Vietnamka Le Li je znásilněna vojáky Vietkongu, kteří ji podezírají ze špionáže. Dívka prchá do Saigonu, kde se seznamuje se seržantem Dantem Butlerem. Zamilují se. Jejich manželství je krátké, plné nedorozumění a traumat z minulosti. Le Li se stále cítí bytostně spjatá se svou rodnou zemí... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

italka63 

všechny recenze uživatele

Do třičtvrtě filmu jsem byla nadšená, pak se snad stopáží, nebo najednou překotným dějem,nadšení někam vytratilo...hrozná škoda, i když Haing byla skvělá a Tommy Lee jakbysmet, i když se jeho role objevila vlastně až po uplynutí hodiny.Poslední čtyři minuty filmu,kdy jsem poslouchala něco na způsob budhistické nauky, to mě dorazilo....jsem trošku jiné povahy.Ale vlastně jsem shlédla zajímavý film, i když podobných příběhů na toto téma by se v knihách různých autorů našlo dost.Každopádně každá válka je krutá, smrt, žal a utrpení a Oliver Stone natočil chvályhodnou věc, takže i přes určité výhrady dávám čtyři. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle Stone ustál jen tak tak. Jako vždy kvalitní kameru sice vede oscarový machr Robert Richardson ( Doors, Casino, Kill Bill ) ale i tak je první polovina příliš pomalá a rozvláčná. A druhá polovina ( život Vietnamky a Tommy Lee Jonese ), která mě zajímala mnohem více, je zase extrémně zkratkovitá ( rychle exponovaný vztah ztrácí na své emocionální působivosti v následujících scénách ). Na Stonea přehnaná melodramatičnost ( za to nemúže samozřejmě jenom director, některé dialogy zavánějí až červenou knihovnou ) se projevuje i v příjemně poslouchatelném, ale patetickém hudebním doprovodu. Z vietnamské trilogie zcela jistě nejslabší kousek. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $5,864,949Tržby Celosvetovo $-║ Vietnamská vojna z pohľadu osadníkov, prináša iný pohľad než ten kde sa najviac prelievala krv, niežeby v malej osade mali zrovna pokoj od bojov a od tyranie Amerických vojakov či Vietcongu, práve naopak film prináša pohľad na ťažký život zúboženého obyvateľstva pod mocenskou vládou vojakov a je jedno ktorých, vždy nám je poukázané, že nič tu nie je sväté a vojna tu je ukázaná ako to najhoršie čo môže kohokoľvek stretnúť. Film ma aj svoju psychologickú rovinu, takže okrem vypätej vojnovej drámy tu zažijeme až hustú thrillerovú atmosféru po tom čo sa príbeh prenesie z územia Vietnamu do USA, kde peklo s trochu inou tvárou pokračuje. "Oliver Stone prináša týmto filmom veľmi silnú vojnovú drámu, spestrenú pekným vizuálnym poňatím nádhernej krajiny kde sa odohrávajú nepokoje, rovnako tak prináša aj skutočný obraz tej najzákernejšie tyranie odohrávajúcej sa cez vojnu." /85%/ ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Země nevlastní vinou tak hrozně nemocná a přitom tak nádherná. Jakoby všemi jejími bolestmi trpěl i každý její obyvatel, stejně jako Le Ly, jejíž nelehkou poutí životem nás ve svém dokonalém závěru vietnamské trilogie Stone provází. A nejen záběry krajiny doprovázené úchvatnou hudbou, ale hlavně všechny herecké výkony (jemná tvářička Le Ly téměř celá schovaná v ohromné tlapě Lee Jonese stojí za to vidět) mohou za hodně, hodně silný zážitek. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone se potřetí podíval na válku ve Vietnamu a tentokrát očima těch co byli mezi mlýnskými koly. Inspirován skutečným příběhem Vietnamské migrantky provede diváka vším tím lhaním, které se snaží ospravedlnit zbytečné provokace jedné nebo druhé strany. Závěrečná pasáž kde na scénu napochoduje vynikající Tommy Lee Jones pak ukáže pravou tvář války. Obchod se zbraněmi, peníze a půda o nic jiného nejde. Na vině není nikdo a zároveň všichni. Obě strany konfliktu jsou zlo. Zvláště v této době je třeba na to myslet. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Tomy Lee Jones a Oliver Stone mají naprosto totožné datum narození - 15. září 1946. (D3VIL)
  • Film je založen na knize Le Ly Hayslip "When Heaven and Earth Changed Places", která vypovídá o jejích zkušenostech z Vietnamské války. (D3VIL)

Reklama

Reklama