Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 021)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone je prostě pan režisér. Tenhle Vietnam patří k tomu nejlepšímu, ale na Coppolu by si musel ještě trochu přivstat. Válka je tu taková všudypřítomná a přitom Vietnamčíci vlastně skoro nejsou vidět. Opravdu sugestivní zážitek, pro někoho možná nudný, ale to není chyba toho filmu. Dnes zaujme i malou rolí Johnnyho Deppa. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Absolútnou podstatou vojnových filmov je vystihnúť realistickosť celého prostredia, situácií, podmienok a vzťahov, čo sa Stoneovi dokonale podarilo. 'Čata' je krutý, nemilosrdný film, vojnu ukazuje takú ako si to zaslúži. Dafoe je majster diabol, sošku by som tu určite odporučil! Stone sa vyhral nielen s príbehovou stránkou, ktorá morálne prevyšuje, no akcie, útoky, džungľové pochody, naplánovanie a všetko, čo sa organizovania a niečoho podobného týka, bolo taktiež famózne. A ešte hudba a motív klasiky 'Adagio for Strings'! 95%. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nebojujeme proti nepriateľovi,ale sami proti sebe", aj o tom je táto excelentná vojnová dráma, na ktorú som bol istého času nesmierne hrdý. Samozrejme, že som aj dnes. Bola to totiž jedna z prvých oficiálnych VHS po 89.roku, ktorá obsahovala iba titulky a bol som na ňu veľmi pyšný. V dobe VHS-iek som si mnoho filmov v originálnom znení neužil a možno aj preto som tento film zbožňoval a pozeral až prekvapivo často.Doba pokročila, DVD médium je splnený sen filmového fanúšika. Jeden z najlepších vojnových filmov vôbec, nesmierne realistický a presvedčivý ako prechádzka ozajstným peklom. Čo dodať? Snáď len:" When the machine breaks down,we break down". Film 100%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tato povinná kukba je sondou do doby, kdy ještě klucká četovali na čerstvém vzduchu, místo na fuckbooku, Američan měl přechodnou chvilku sebezpytování a Charlie vlastnil v nose několik, prozatím chemicky nespálených, čichových buněk. Jak jsem již psal - odvedenci si mezi sebou ve volné přírodě vesele četují, občas čekují Indočíńany, nejsou-li náhodou Čínoindy, pohulují konopnou smyčku a baví se lovem na zvěř plís-nou. Kromě jiných superlativ, kterými bych mohl potřísnit monitor, stojí za vyzdvihnutí vynikající běžec Defoe. - Celé to je taková pěkná procházka po Ho Či Minově zahrádce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Jestli je nějaký nebe, a já doufám, bože, že je, tak tam sedí nahoře, ožralej jak zasraná opice a kouří trávu, protože svý bolesti nechal tady dole.“ Obraz naprostého válečného chaosu předkládá „svědomí Ameriky“ Oliver Stone. Naturalisticky snímá osudy bandy ztroskotanců, kteří nikoho nezajímají a doma ve Státech je čeká akorát tak práce ve fabrice. „Peklo je tam, kam rozum nemůže.“ Výjimkou je naivní Američan Chris Taylor, který zanechal studií a už od prvních týdnů uprostřed válečné vřavy ztrácí svou nevinnost. Jeho loajalitu přímo v nehostinné džungli zkoušejí dva naprosto rozdílní důstojníci – a člověk zde zatraceně rychle dokáže ztratit schopnost rozlišovat dobro od zla. I tentokrát kontroverzní tvůrce mísí zanícené vypravěčství s barvitými obrazy. Autobiografický projekt šťourá do jednoho z nejpalčivějších traumat americké historie a přes všechny klady za mě nepatří do skutečně strhujících a nezapomenutelných válečných snímků. Poctivou poklonou jedné historické etapě ale rozhodně je! 75% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (80)

  • Závěrečná bitva se skutečně přihodila, jak může dosvědčit technický poradce filmu Dale Dye (kapitán Harris), který byl válečným zpravodajem u 2. praporu 3. divize amerických mariňáků. (džanik)
  • Na žádost Olivera Stonea byly vyrobeny speciální, třešňově červené krabičky cigaret Marlboro, aby se podobaly těm, které se vyráběly koncem 60. let. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno