Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je smůla a smůla. Někdo si jí zaslouží, tohle ale nepřeje nikdo nikomu. Oliver Stone tu a tam potřeboval zvolnit. Nechtěl být jen poslem špatných zpráv a plivat na „milovanou“ Ameriku a její politiku. V tomhle tripu si jednoduše zalaškoval s temnými stránkami lidského bytí. Za všechno přitom mohl jeden prasklý chladič a nevinná odbočka do jedné díry. V ní člověk aby někoho normálního pohledal. Vyšinuté panoptikum zahájí pochybný automechanik Billy Bob Thornton, slepý Indián Jon Voight, tupá nymfomanka Claire Danes, její paranoidní a agresivní přítel Joaquin Phoenix, prznič vlastní dcery Nick Nolte nebo právě krásná Jennifer Lopez, která zrovna potřebuje pověsit závěsy. Sean Penn, který dluží, kam se podívá a právě přišel o dva prsty, se mezi nimi ne úplně snadno proplétá a je ideálním mužem v tísni. Všichni okolo, stejně jako on, lžou, kradou, podvádí, souloží a doufají, že z každého výletu vytáhnou maximum pro sebe. Penn ukazuje, na jak velkém rozsahu dokáže operovat, Stone potvrzuje, že i přes slabší scénář vytáhne snímek do vyšších pater jeho nápaditá režie. Takže divák na tom jen a jen vytěží!! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Divný film. To je první, co mně napadá, když si vybavím U-Turn. Emočně je to studené jako psí čumák, film jenom tak prošumí hlavou. Ne, že bych se nudil, ale na Stonea je to slabý. Za zmínku stojí obtloustlý, kouzelně špinavý Bob Thorthon (není vůbec k poznání!) a tehdy ještě neznámá Jeniffer se svými sexy proporcemi. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé jsou dětmi štěstěny (spousta lidí mezi ně řadí mou maličkost). Takovým lidem vždy padne karta, vyjde sázka na fotbal či dobré číslo maturitní otázky. Těmto štístkům nezbývá nic jiného než obrážet kasína a přijít o všechny peníze a pak jsou také smolaři, kteří ani ty peníze nemají. Bez pochyby mezi ně patří Bobby, kterému se vysloveně lepí smůla na paty, takže tenhle chlapík v šarmantním podání Seana Penna ztratí pár prstíku, uvízne s rozbitým autě v tom nejburanovějším buranově, sem tam dostane nakládačku a potká svojí osudovou ženu. To všechno ve vizuální žranici Olivera Stonea (opět geniální práce kameramana Richardsona), která ukazuje čeho je těžce zkoušený schopen. Ve filmu se sešlo docela zajímavé obsazení, se kterým je trochu zvláštně zacházeno, třeba poznat Thorntona je trochu oříšek. Jedinou slabinou filmu je scénář, který ale sám sebe zachraňuje zajímavým závěrem. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborný film, v ktorom som nespoznal dielo Olivera Stonea. Film pripomínajúci pocity muchy, ktorá sa lapila do pavúčej siete a my dve hodiny sledujeme jej beznádejné, ale vytrvalé pokusy o únik. Film s vynikajúcou atmosférou, hudbou, ktorú vybral a zložil majster, hercami, ktorí svojimi perfektnými výkonmi zakryli časť z toho, čo spáchal scenárista, ktorý do dvojhodinového filmu nahustil toľko osôb, vzťahov a udalostí, ako keby išlo o kratší seriál. Málokedy tiež vnímam tak zreteľne podiel režiséra na konečnom výsledku, ako v tomto filme. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Film byl volně inspirován jedním příběhem o tulákovi, který v osmdesátých letech zmizel, když se vydal dál po nedokončené silnici. (Ai.ma)
  • Fotky malé Grace na konci filmu jsou autentické fotky malé Jennifer Lopez. (Ai.ma)
  • Oliver Stone původně zamýšlel do role Grace Sharon Stone, ta ale měla přemrštěné požadavky na honorář. (Ai.ma)

Reklama

Reklama