Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

U-Turn mi tak úplně nesedl. I když je to zpočátku docela zajímavý, tak jsem čekal, že se z toho vyklube něco víc. Navíc tento styl vyprávění mě moc nezaujal a přišlo mi, že to je až moc překombinovaný, zmatečný a chvílemi jsou tam dost divný situace, který se tam nehodí. V určitých pasážích film dokáže zaujmout, ale celkově mě to příliš nevzalo. 60% ()

meave 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia jako vyšitá. Jedného rána vstanete a zrazu sa to rozbehne. Zničujúci kolotoč udalostí, ktoré jednoducho nedokážete zastaviť. Príslovie o najlepšom druhu radosti nevzniklo len tak pre nič za nič a tak pohľad na další a ďalší malér Seana Penna bol len ďalšou kvapkou odkvicnutou z pokazeného vodovodu zvaného Superior. Dokonca som prežila aj Jennifer - jednoducho som ju brala iba jako jednu z mnohých katastrof - napriek tomu, že to bola asi jej životná rola. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ filmů mam děsně rád a hned od úvodních titulků sem si ho zamiloval. Excelentní Sean Penn, úžasně krásná Jennifer Lopez, skvělej prasák NIck Nolte a božskej křupanskej opravář Billy Bob Thornton, herecký zastoupení tady prostě fakt nemá chybu a na to je nabalenej parádní a tak trochu tarantinovskej příběh, snad jen ten konec nemusel být tak moc překombinovanej, být to o 10 minut kratší, tak je to dokonalý. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedinečná práce s kamerou (prostřihy na detaily chvílemi skoro přivádějí v úžas) a skutečně silný (nejen emocionálně) závěr trochu vylepšují jinak ne až tak skvělý scénář. Námět je sice zajímavý, ovšem nebýt výkonů jednotlivých protagonistů (hlavně neustále bitý Sean Penn je fakt dobrý) a zmíněné kamery, asi by tenhle film zapadl jen do šedi průměru, byť Oliver Stone svou práci odvedl na solidní úrovni. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Formálně geniálně stylizované, s neskutečně vymazlenou kamerou, filtry a výtečně prokládané hudebními vložkami. Nicméně emocionálně studené jako psí čumák. Zda to byl úmysl tvůrců (ke konci mi to tak skutečně připadalo) těžko říci, avšak herectví klíčové osoby filmu - Jennifer Lopez - jsem nevěřil ani minutu. Ano, krása jistě, avšak talent žádný. Penn ovšem vynikající. Základní dějová linka je bohužel až příliš jednoduchá a jako taková rozhodně neuspokojí leckteré filmové srdce. Indiánské moralizující kecy se dají přežít, stejně jako doslova šílený závěr, kde je úsměv od ucha k uchu povinností. Bláznivé, zvrhlé, depresivní, ujeté. Stone a jeho žánrová odbočka, aneb jedna lehce kontroverzní variace na filmy noir. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Film byl volně inspirován jedním příběhem o tulákovi, který v osmdesátých letech zmizel, když se vydal dál po nedokončené silnici. (Ai.ma)
  • Městečko Superior v Arizoně doopravdy existuje. Vyskytlo se i ve filmu Boží armáda z roku 1995. (Ai.ma)
  • Pro roli slepého muže zvažoval Oliver Stone Marlona Branda, nakonec ji ale svěřil Jonu Voightovi. (Ai.ma)

Reklama

Reklama