Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to jak sežrat houby a ocitnout se v podivném stavu, kde se maže perspektiva a zvuk vás jako šavle seká na holou kůži. Někde je spojením Stoneova excentrismu s přepjatým soundtrackem Ennia Morriconeho dost podařené, někdy ale tenhle experiment sjíždí z cesty a potácí se nad roklí přehnanosti. Naštěstí ho vždy včas čapne za ruku vynikající herecké obsazení a dost podařené redneckovské vtípky. Je celkem patrné, že Stone se tak pokouší najít sám sebe ve výstřelku, až se začíná ztrácet... A to mu bohužel vydrželo dodnes. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedinečná práce s kamerou (prostřihy na detaily chvílemi skoro přivádějí v úžas) a skutečně silný (nejen emocionálně) závěr trochu vylepšují jinak ne až tak skvělý scénář. Námět je sice zajímavý, ovšem nebýt výkonů jednotlivých protagonistů (hlavně neustále bitý Sean Penn je fakt dobrý) a zmíněné kamery, asi by tenhle film zapadl jen do šedi průměru, byť Oliver Stone svou práci odvedl na solidní úrovni. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak si pohral so žánrovými pravidlami nakoniec aj Stone, aby nám naservíroval luxusný neo-noir 90tych rokov. Muž, ktorý podlieha osudovej žene (s veľkým kultovým pozadím Lopezky), jej skazený milenec, plán, ktorý sa rúti, nevyhnutný záver, atď, atď.....Niečo z kriminálok 40tych rokov, niečo od bros Coenovcov, niečo od Lyncha a niečo typicky Stoneovské. U-Turn je predovšetkým hyper štýlový žánrový film, ktorý nemusí sadnúť každému. Vošukáš mne, nebo zabiješ? Tipnite si, čo si Penn vyberie... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Svět U-Turn je další z precizních ujetin páně Stona, nepochybně. Brutální střihy, násilné přechody barevného a černobílého materiálu, geniálně divné úhly záběru. Tahle to sice zní jak videoklip, ale to by U-Turn nemohl mít tak zábavně ironický děj. Městečko v poušti, které tak (ne)trochu připomíná Creeky z dob Divokého západu, až na to, že v téhle díře nenajdete jediného normálního člověka a ani ten frája, co kolem jen projížděl a zařvalo mu auto, tomu rozhodně nepřidá. Atmosféra je tu dusnější než vzduch, co hlavní pošuci a hajzlíci ztěžka vtahují do nozder. Totálně úletové figury, rádoby idylický hudební doprovod, nepředvídatelný děj a zvraty, to je jen pár pozitiv, které dělají z U-turn něco víc než jen krásný klip. No a od krutě satirické až černohumorně absurdní grotesky je jen krůček ke krvavé lázni... 80%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Billy Bob Thornton pro svoji roli přibral skoro 25 kilogramů. (Ai.ma)
  • Joaquin Phoenix se na plátně objeví poprvé za doprovodu písně Ring of Fire od Johnnyho Cashe. Tohoto zpěváka si pak za pár let zahrál v biografickém snímku Walk the Line. (Ai.ma)
  • Film byl volně inspirován jedním příběhem o tulákovi, který v osmdesátých letech zmizel, když se vydal dál po nedokončené silnici. (Ai.ma)

Reklama

Reklama