Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Aky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je to drama, thriller a krimi, ale v charakteristice chybí také označení komedie - což v každém okamžiku v podtextu je. Pološílený majitel autoservisu, milenec žárlivý už jen na to, že má holku, nepřetržitelná Bobbyho šňůra smůl, až po závěrečnou pointu včetně závěrečného zvolání - Arizona! Copak to není humor? Film stojí na hercích, zvláště skvělém Pennovi a nádherné Lopez. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu pro mě vévodí především zajímavá, úchvatná, detailní a velmi efektní kamera jistého Roberta Richardsona (jehož kameramanské umění má na svědomí např. Kill Billa, a jde to vidět), komediálně laděná, velmi rytmická a zvučná hudba, jak jsem si později povšimla geniálního Ennia Moriconeho a opět úžasný Sean Penn. On vůbec celý U-Turn lehce stojí na humorném pozadí. Jeden velký zapadákov, úporné a sálající suché horko, doslova výheň, nevyrovnané kšefty, naleštěný Mustang z "šestačtyřicátýho", svůdná J.Lo a nakonec a především, prasklá hadička. Ta se s ubíhajícím časem mnohdy kuriózními způsoby, zapříčiní o to, že Bobby Cooper zažije opravdu velmi parný a dusný den. Postupně se navršující neočekávané trable a skutečnosti postupně vyústí až k překvapivému závěru. Ten se však táhne až příliš dlouho, ale zato zcela poslední závěrečná scénka stojí za to. Svým zpracováním, námětem a za podpory, již výše zmiňované kamery, mi snímek místy připomínal tvorbu Tarantina. Takže pro mě rozhodně parádní film, kterému však k dokonalosti něco scházelo. Rovněž oceňuji perfektní dabing v podání Ivana Trojana a Vladimíra Brabce. Potlesk oběma. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Velice poeticky natočený drsný film v drsném prostředí pouštní Arizony, poetičnost atmosféry místy působí komicky a místy byl překročen žánr hororu. Dynamická kamera, nabitý příběh. Vrána k vráně sedá a zde to platí dvojnásob. Bezpáteřní materialisté se přitahují a lži se proplétají na horské dráze "nahoru a dolů"...a nebo možná nejsme my takový, život je takový. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela podivnost v rámci kinematografie Olivera Stonea. Film s plejádou nesympatických upocených postav (včetně té hlavní), který se k sobě navzájem chovají jak hovada někde v největší vidlácký díře celý Arizony. Závěr unavil sérií asi tří po sobě jdoucích vyvrcholení a celý film je i natočený zvláštním stylem, který si dovolím tvrdit že už pro dnes zastaral. Přijde mi že to, co fungovalo pár let předtím u NATURAL BORN KILLERS, tady už ten efekt nemělo. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zatracenej cizinec Sean Penn v dusném, prašném, špinavém zapadákově kdesi v Arizoně potká hříšně lačnou Jennifer Lopez. Jenže ta má žárlivého starouše, ale ten má zase balík peněz ... V ospalém městečku můžete narazit jedině na hromadu všelijakých figurek, z nichž nikdo zaručeně není normální :-) A supi se můžou slétnout k vydatné večeři :-)) Olivere! Já tě miluju! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)
  • Městečko Superior v Arizoně doopravdy existuje. Vyskytlo se i ve filmu Boží armáda z roku 1995. (Ai.ma)
  • Joaquin Phoenix se na plátně objeví poprvé za doprovodu písně Ring of Fire od Johnnyho Cashe. Tohoto zpěváka si pak za pár let zahrál v biografickém snímku Walk the Line. (Ai.ma)

Reklama

Reklama