Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Happens 

všechny recenze uživatele

Velice poeticky natočený drsný film v drsném prostředí pouštní Arizony, poetičnost atmosféry místy působí komicky a místy byl překročen žánr hororu. Dynamická kamera, nabitý příběh. Vrána k vráně sedá a zde to platí dvojnásob. Bezpáteřní materialisté se přitahují a lži se proplétají na horské dráze "nahoru a dolů"...a nebo možná nejsme my takový, život je takový. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Stašně divnej až se nebojím napsat podivuhodnej film, který se mi velmi líbil hlavně co se zpracování týče - kamera a střih - jsou jednoduše na Oscara a to samé platí i o nápadité režii Olivera Stonea.Sean Penn mě znovu přesvětčil o tom že je herec s vekým H, Lopez je zde jakž-takž snesitelná a dvojka ve složení Joaquina Phoenixe a Claire Danes taky příjemně překvapí a pobaví. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy s tzv. totálnymi loosermi. Na čo siahnú, to sa pose*ie..... Stále tŕpnem, čo zasa nevyjde a to ma privádza do šialenstva ! V takých momentoch stačí, ak si hlavný hrdina chce pripáliť cigaretu, a už môžete očakávať buď jeho zhorené vlasy, alebo požiar budovy, kde sa nachádza, alebo .... alebo jednoducho bude mať obrovskú chuť dať si šluka, ale - tentokrát nebude mať ani jednu zápalku. O tom (ale i o inom) je tento film : viď patália s takou obyčajnou vecou, ako je len uhasenie smädu uprostred rozpálenej Arizony .... Tento film mal briskný úvod, v strednej časti pomaly dej uspával a na konci bolo už len pomenej svetlých detailov. Čo bolo treba vyzdvihnúť je herecký výkon Penna a Thorntona (!) svižnú kameru a osviežujúci strih .... Keby sa dávali polovice hviezdičiek, tak je to na 3 1/2 * ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedinečná práce s kamerou (prostřihy na detaily chvílemi skoro přivádějí v úžas) a skutečně silný (nejen emocionálně) závěr trochu vylepšují jinak ne až tak skvělý scénář. Námět je sice zajímavý, ovšem nebýt výkonů jednotlivých protagonistů (hlavně neustále bitý Sean Penn je fakt dobrý) a zmíněné kamery, asi by tenhle film zapadl jen do šedi průměru, byť Oliver Stone svou práci odvedl na solidní úrovni. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Joaquin Phoenix se na plátně objeví poprvé za doprovodu písně Ring of Fire od Johnnyho Cashe. Tohoto zpěváka si pak za pár let zahrál v biografickém snímku Walk the Line. (Ai.ma)
  • Fotky malé Grace na konci filmu jsou autentické fotky malé Jennifer Lopez. (Ai.ma)
  • Bobby Cooper (Sean Penn) nosí hodinky značky Movado Museum. (dyfur)

Reklama

Reklama