Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

drexik 

všechny recenze uživatele

Tyhle rádoby rodinné filmy fakt nemusím, a jestli se jedná i o komedii, tak mi sežentě někde manuál ať vím v kterých pasážích se mám smát. Přišlo mi to spíše jako film o uvědomělém pionýrovi a ochránci rodinné harmonie - a to vše v rámci socialistického cítění. Kdyby alespoň mladý Hrušínský nebyl tak protivný. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film by se měl přejmenovat spíš na "Můj brácha má za bráchu strašnýho umrdance". Nicméně oni oba ty bráchové byli na přesdržku. Film zachránili spíš ty starší herci jako Bláha nebo Menšík. Jinak jsem asi úplně moc nepochopil, proč se tam vlastně Šafránková a Hrušínský pořád rozcházej, jsou na sebe uražený a najednou jsou zase spolu. Přišlo mi, že jsou oba tak trochu psychicky labilní. Nakonec si Šafránková pozve Hrušínskýho domů, sundá si před nim tričko, zhasne světlo a jemu se nějak povede udělat jí dítě. Trochu mě šokovalo, když jsem zpozoroval, že tato křehká Popelka má podpaží jak kromaňonec. Co s dítětem a následující svatbu potom řeší snad půl republiky. Dokonce se do toho přimotá jakýsi dobrácký ministr. Nejvíc ze všech se mi ovšem líbil Jiří Kodet v roli herce cizojazyčnýho filmu. Co k tomu dodat? Za normálních okolností bych se na to asi nedíval, ale v době koronovirního džihádu, kdy nám Babiš všechno zavřel a zakázal, člověk vezme za vděk i touto banální normalizační komedií. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie o slastech a strastech první lásky a věcí s ní spojených. Jo a taky o jednom starostlivým bráchovi. O zábavu se tu stará především Roman Čada jako Martina Pavelka, ale nejvíce jsem si oblíbil Pavelku seniora v podání Josefa Bláhy, jehož postava mě přišla nejenom nejlépe zahráná, ale také nejvíce zábavná. Osobně považuji za lepší film pokračování tohoto snímku tedy Brácha za všechny peníze, ale i jeho předchůdce má něco do sebe. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Vytýkat tomuhle filmu, že je poplatnej době vzniku, je imbecilní; a hlavně známka duševní lenosti. Díky skvělejm hercům jsou někerý scény opravdu povedený a humor je místy perfektně načasovanej a vypointovanej. Škoda občas mizernýho nazvučení, který kazí celkovej dojem. Mimochodem: Šafránková byla neuvěřitelná kost! :) ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Je až nepochopitelné, jak se někomu tak netalentovanému podařilo natočit tak sympatickou komedii. Ideologická příměs v podobě laskavého, ba kamarádského „soudruha ministra“ sice v rámci apolitického humoru přiznává Strnadovu barvu, nicméně lze ji přehlédnout stejně jako chronické zoufalství staršího bratra (přiznávám, že přesvědčivě ztvárněné Janem Hrušínským), které celý příběh vychyluje z osy celou vahou antihrdinova neukojeného ega. Zato Roman Čada jako mladší bratr se svou přímě zaměřenou cestou neunaví – jeho nenormovaná vita activa je odzbrojující. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Herec Jiří Kvasnička, který ve filmu hraje dozorčího roty, se představí svým příjmením, tedy svobodník Kvasnička. (Ganglion)
  • Po natáčení se rozhořely fámy o možném vztahu mezi Janem Hrušínským a Libuší Šafránkovou, dokonce padaly dohady o chystané svatbě. Jan v rozhovoru pro mládežnický časopis Pionýrská stezka - Telefonické setkání s hvězdami - podobné informace rázně popřel. (Robbi)
  • Natáčanie prebiehalo v Prahe. Závody plochodráždnikov sa natáčali na štadióne Markéta. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama