Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Na tohle se vždycky podívám rád znovu. Mám to sice spojené s dětstvím, ale čím jsem starší, tím víc si ujíždím na jiných věcech… Naposledy mě třeba rozsekala erotická scéna na plátně kina, kde se kuli Kodetovi svléká mně neznámá herečka a má ukázkově zarostlé podpaží… uff, úplně jsem zapomněl, že to tak bylo dřív běžné. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Film pro zvídavá a správná děvčata a chlapce. Bere soudruh ministr stopaře? Co udělá dívka, když nechce mít dítě? Rozpláče se před komisí, že ji nemiluje? Smí se voják základní vojenské služby ženit v civilním obleku? A co na to Jan Tleskač? Nebýt toho dobového zabarvení a přezrálého superbráchy, bylo by to uvěřitelnější a lepší. Kupodivu to dnes dávají na ČT a nikoliv TV Barandov. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď pozerám na tých hercov, tak môžem len opísať z komentárov: Dnešní celebritky-rozhoďnožky by jí nesahaly ani po ty kotníky!!! Veru tak, a to prekvapivo ani jeden z detských hercov nakoniec kariéru neurobil. Čada vyrástol, vyrástla aj Maříková a šli makať, neviem či do šroubárny alebo kde, ale s hraním bol koniec. Za to legendy ako Menšík či Šafránková to stálo za to, ako aj atmosféra filmu, taká rodinná, no presne taká aká má byť, aj so svojimi problémami, hnevmi, hádkami a odutosťami. Pre mňa vždy dobrá klasika, ku ktorej sa vraciam raz za čas a zvyčajne celkom náhodou. ()

demorens 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, na kterou se vždy rád podívám. Jednak se mi líbí ta romantická naivita (někdy také bývám romanticky naivní) a jednak si nenechám ujít Josefa Bláhu a Vladimíra Menšíka v rolích otců. Jsou tam jen málo, ale jejich výstupy nemají chybu! Scéna, kdy se poprvé setkají při námluvách Zuzany a tapetování je velice vtipná. Ale jinak, "to bude ta gramatika" (Bláha : ) A ještě: "jenomže takovejch si ty nevšímáš, vám se hold líbí takoví ti hejkalové -- lokýnky, sametový šatičky, fiží, šalali lalali, kakadů, rené, já a rudolf..." (Menšík : ) (85/100) (07.11.06) ()

drexik 

všechny recenze uživatele

Tyhle rádoby rodinné filmy fakt nemusím, a jestli se jedná i o komedii, tak mi sežentě někde manuál ať vím v kterých pasážích se mám smát. Přišlo mi to spíše jako film o uvědomělém pionýrovi a ochránci rodinné harmonie - a to vše v rámci socialistického cítění. Kdyby alespoň mladý Hrušínský nebyl tak protivný. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Honzovi (Jan Hrušínský) má být ve filmu 19 a Zuzce (Libuše Šafránková) 17 let. Ve skutečnosti je Libuše Šafránková o dva roky starší než Jan Hrušínský. (rakovnik)
  • Keď sa Martin (Roman Čada) opýta svojho brata Honzu (Jan Hrušínský) v motocyklovom depe pred závodom načo mu je tá šatka okolo krku, ktorý mu dala jeho priateľka Zuzana (Libuše Šafránková), ten odpovie: "To je talisman, si nevidel Maugera?" Martin mal na mysli legendárneho plochodrážneho jazdca z Nového Zálandu Ivana Maugera. Počas kariéry získal ako jediný v histórii plochej dráhy šesťkrát titul majstra sveta. Šéf tohto odvetvia na Novom Zélande ho nazýval Pelém medzi motocyklistami. Dvakrát sa stal najlepším športovcom v rodnej krajine. V roku 2010 bol Mauger za svoje plochodrážne úspechy vymenovaný za legendu FIM. (Raccoon.city)
  • Při taneční zábavě máme možnost vidět varhany Farfisa Professional Duo. Jedná se o zavedený nástroj italské výroby – mezi jeho uživatele patřil i Rick Wright ze skupiny Pink Floyd, zejména na prvních deskách skupiny. (Robbi)

Reklama

Reklama