Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal jsem "něco jako" Dobrý ročník a přesně to jsem i dostal.Sice o třídu horší,ale dostal.Made In Italy je film dvou tváří.Na jedné straně nabídne výbornou atmosféru italského venkova,místy příjemný humor a prakticky po celou dobu jsem z něj měl létem šmrncnutý dobrý pocit.Na druhou stranu je to ale film sázející na klišé - hodně klišé - takže kdokoliv kdo viděl víc jak dva filmy bude během prvních cca 10 minut přesně vědět co se stalo,co se stane a jak vše dopadne.S lehčím odstupem nicméně do mého hodnocení promluvil ještě faktor o kterém jsem dopředu nevěděl a to sice že Neeson tu hraje se svým reálným synem a film je pro ně oba prostředkem pro vyrovnání se se ztrátou matky a manželky,díky čemuž jsem zpětně přehodnotil některé scény a dám díky tomu i tu čtvrtou,byť možná ne úplně zaslouženou,hvězdu...70% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vidieť Liama Neesona v takejto podobe je celkom zaujímavé a určite niečo nové pre filmové plátno. Tento snímok nie je ničím akčný alebo emocionálne vypätý, ale prináša pekný pohľad na vysporiadanie sa otca a syna s tragickou udalosťou z minulosti. Väčší punc tomu dáva fakt, že obaja protagonisti sú v rodinnom vzťahu a prakticky zažili totožnú situáciu aj v realite. Ja som sa nenudil a tú jednu hviezdu navyše dám za príjemnú a vzhľadom na tému aj milo odľahčenú atmosféru. 70 % ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Dlhšiu dobu som mal v hladáčiku tento film s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe, ktorého vždy rád uvidím v nejakom projekte. Made in Italy nieje veľkolepý film, ktorý by v človeku vyvolal nejaký nezabuduteľný moment, ale je to všetko pekne natočené, pôsobí to príjemným dojmom, fajn atmosféra. Príjemné prostredie, herci dobrí, ako som písal Neeson vždy poteší a v tejto "inej" roli bol celkom v pohode. Mám pocit, že to mohlo byť oveľa lepšie, viac sa povenovať deju, roztiahnuť film o pár minút dalej, ale z mojej strany vládne spokojnosť, možno si to niekedy ešte pustím. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krásne toskánske scenérie boli tou najväčšou prednosťou celého filmu. Čo sa týka deju, tak tá metafora medzi rekonštrukcie domu a rekonštrukcie vzťahu medzi odcudzeným ocom a synom, to bolo síce pekná symbolika. Avšak príbeh ako taký nebol ničím zaujímavý a len sotva sa človek nechal unášať dejom. Navyše, postava Roberta mi bola dosť nesympatická, no to bude možno aj tým, že Liama Neesona som si nikdy nedokázal obľúbiť. Ale to Toskánsko bolo fakt pôsobivé, no keby sa chcem rozplývať len nad tým, to by som si rovno mohol pustiť nejaký dokument... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na Itálii jsou snímkem, kterým bych doslova definoval „krásný a příjemný film“. Možná s od začátku průhlednou pointou, ale velice sentimentálním nádechem, který na mě ke konci účinně dolehl. A to jsem si jen den předtím říkal, zda jsem ještě vůbec schopen projevit nějaké emoce, protože jsem u žádného filmu neřval už dlouhé roky - no, tady jsem měl co dělat. Hlavní hrdina mi sice přišel jako takový labilní blbeček, ale byla to zkrátka jeho role, které odpovídalo i herecké obsazení. Když si k tomu připíšu přítomnost charismatického Liama Neesona, mám tu dokonalý recept na večerní pohodu okořeněnou sentimentem a atmosférou Toskánska. A na Itálii obecně mám prostě slabost. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Vzpomínky na Itálii přinášejí jedinečný příběh otce a syna na plátně i ve skutečnosti. Liama Neesona a Micheála Richardsona totiž spojuje víc než to, že ve filmu hrají otce a syna. Otec a syn jsou i ve skutečnosti, stejně jako ve filmu i ve skutečnosti ztratili ženu a matku. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil v roce 2018 jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která v roce 2009 tragicky zahynula po pádu na lyžích. Micheálovi tehdy bylo třináct let a se smrtí své matky se nemohl dlouho vyrovnat, nevynechal jediný večírek a smutek se snažil zapít. Film Vzpomínky na Itálii se tak pro Liama Neesona i jeho syna stal příležitostí, jak se s jejich rodinnou tragédií po dlouhé době vypořádat. (Bontonfilm)
  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Taliansku, oblasť Toskánsko, mestečko Pienza. (dyfur)

Reklama

Reklama