Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na Itálii jsou snímkem, kterým bych doslova definoval „krásný a příjemný film“. Možná s od začátku průhlednou pointou, ale velice sentimentálním nádechem, který na mě ke konci účinně dolehl. A to jsem si jen den předtím říkal, zda jsem ještě vůbec schopen projevit nějaké emoce, protože jsem u žádného filmu neřval už dlouhé roky - no, tady jsem měl co dělat. Hlavní hrdina mi sice přišel jako takový labilní blbeček, ale byla to zkrátka jeho role, které odpovídalo i herecké obsazení. Když si k tomu připíšu přítomnost charismatického Liama Neesona, mám tu dokonalý recept na večerní pohodu okořeněnou sentimentem a atmosférou Toskánska. A na Itálii obecně mám prostě slabost. ()

Jaccobos 

všechny recenze uživatele

Film má báječnou atmosféru italského venkova a působí v psychologii postav autenticky trochu schématicky, ale o to srozumitelněji. Pro mě nejsilnějším momentem agresivně-katarzní scéna, ve které se potvrzuje stálá pravda o potřebě odreagování emocí, které se dekády skladují a škodí. Je v něm drama i legrace a celkový dojem je kompletně letní, takže doporučuji. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna. 1)  Robertova syna Jacka hraje skutečný syn Liama Neesona 25letý přitažlivý Micheál Richardson._____ 2)  Zajímavosti od Bontonfilmu uvádějí další fakta o propojení děje filmu se skutečnými osudy obou protagonistů. Neeson rovněž ztratil svou ženu a jeho syn matku Nataschu při lyžování. Viděno touto optikou nezbývá než konstatovat, že život někdy přináší roztodivné příběhy. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Dlhšiu dobu som mal v hladáčiku tento film s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe, ktorého vždy rád uvidím v nejakom projekte. Made in Italy nieje veľkolepý film, ktorý by v človeku vyvolal nejaký nezabuduteľný moment, ale je to všetko pekne natočené, pôsobí to príjemným dojmom, fajn atmosféra. Príjemné prostredie, herci dobrí, ako som písal Neeson vždy poteší a v tejto "inej" roli bol celkom v pohode. Mám pocit, že to mohlo byť oveľa lepšie, viac sa povenovať deju, roztiahnuť film o pár minút dalej, ale z mojej strany vládne spokojnosť, možno si to niekedy ešte pustím. ()

shade000 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson by si mal dať občas prestávku od tých rýchlokvasených akčných filmov a medzičasom natočiť niečo takéto. On si oddýchne a určite aj jeho divák. Príjemná pohodovka s neskutočne krásnou a pôvabnou Valeria Bilello. PS: No a čo, že je to klišé, snáď ste nečakali výnimočnú romantickú komédiu. Je to oddychovka a tam je dávka klišé povinnosť... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Vzpomínky na Itálii přinášejí jedinečný příběh otce a syna na plátně i ve skutečnosti. Liama Neesona a Micheála Richardsona totiž spojuje víc než to, že ve filmu hrají otce a syna. Otec a syn jsou i ve skutečnosti, stejně jako ve filmu i ve skutečnosti ztratili ženu a matku. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil v roce 2018 jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která v roce 2009 tragicky zahynula po pádu na lyžích. Micheálovi tehdy bylo třináct let a se smrtí své matky se nemohl dlouho vyrovnat, nevynechal jediný večírek a smutek se snažil zapít. Film Vzpomínky na Itálii se tak pro Liama Neesona i jeho syna stal příležitostí, jak se s jejich rodinnou tragédií po dlouhé době vypořádat. (Bontonfilm)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Taliansku, oblasť Toskánsko, mestečko Pienza. (dyfur)
  • Režisér filmu James D'Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame) a scénář filmu napsal s tím, že bude hrát Jacka. Místo toho však dostal příležitost film režírovat a sám tak na plátně zhmotnit svou vizi prosluněného příběhu plného humoru i silných emocí. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama