Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Svěrák vás ve fantastické, žánrově těžko definovatelné podívané zve do světa za televizní obrazovkou, kde se to hemží lidskými obrazy žijícími z naší energie. Nesmělý outsider Olda je jednou z obětí. Celková ztráta energie se nedá léčit aspirinem, a tak Oldovi posílenému energií ze stromů a nečekanou první láskou nezbývá jiné východisko, než tasit ovladač, zavěšený proklatě nízko u boku. Po vzoru amerických Terminátorů, Likvidátorů a Predátorů se pouští do boje s neporazitelnou televizní hydrou. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (402)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ano, žánrově opravdu těžce uchopitelné. Těžko říct, co to vůbec je. Zda komedie, zda sci-fi, či něco úplně jiného. Spíše si myslím, že od každého žánru to má v sobě trochu. Zdeněk Svěrák je skvělý, jeho syn Jan jako režisér je taky velmi kvalitní. Ráda jsem se dívala i na epizodku s mým oblíbeným Smoljakem. Ono celkově ten film je docela zajímavý. Sice je starý a tudíž ta kvalita nic moc, ale kouzlo to ještě má... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film, kde dal Jan Svěrák nejvíce průchod své zálibě v různé efektní technické blbůstky - tyhle scény přímo miluju (zubař, milování, šneci apod.). Kouzelné jsou scény citující hollywoodské filmy (přestřelka). Vedle efektního vizuálního balení zůstává ale jemný humor Svěráka staršího, který je skvělý i jako herec. Příjemně civilní a neokoukaní jsou pak Petr Forman a Edita Brychta. Film nominován na Českého lva v kategoriích režie, herci Forman a Svěrák, scénář, kamera, hudba a střih - jen střih (Alois Fišárek) cenu dostal. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V prvom rade by som chcel povedať dve veci, ktoré ma jednoducho uchvátili na tomto filme. Za prvé to: že film je robený podobnou formou akou sú robené diela Magického realizmu v podaní literárnych velikánoch Marqueza a Murakamiho. - to jest normálny svet, kde existuje hlavný hrdina, ktorý má všedné problémy, ale ktorý sa dostane do nevšednej situácie, a jeho pararela, ktorá sa nachádza v inom svete - v tomto prípade v tom televíznom, čo slúži rovnako ako nepriama kritika. Za druhé je to fakt, že Svěrák tento film natočil naozaj podľa amerického štýlu a nebyť češtiny a hercov, tak by ste vôbec nepovedali, že sa jedná o nejaký ten český film. V tomto je film absolútne novátorský, originálny a pôsobivo spracovaní. Čo sa týka deja, mohol by som mu vytknúť pár samoúčelných scén a tiež mi prišlo, že život normálneho hrdinu, bol natočený len tak, aby s tým ostatkom tvoril nejaký väčší celok a preto sú niektoré pasáže až príliš pomalé a až príliš zbytočné. Inak musím pochváliť Petra Formana, ktorý predvázda znamenitý herecký výkon, aj keď teda jeho postave som neveril. Ako obvykle je geniálny Svěrák starší a Labuda st. Film ktorý jasne dokazuje, že Ján Svěrák patrí k najvšestranejším a najoriginálnejším českým režisérom súčastnosti. Film, ktorému som ochotný odpustiť aj nejaké tie prešľapi. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Scénář Zdeňka Svěráka se nezapře. Spousta chuťovek, které potěší (míšenec na loďce, kabel u auta, žárovka a spousta dalších), hravost, jeho osobitý styl, který mám jednoduše rád. Když se vše spojí s režisérskou nápaditostí syna Jana, máme tu opět skvělý film. Silné čtyři hvězdičky, nebýt trochu rozvleklého konce, možná bych dal i pět. Výborná kamera, vizuálnost, hudba O. Soukupa, v tomto filmu i efekty, nejsilnější stránkou jsou ovšem dialogy. Netradiční sci-fi komedie, u které si říkám: škoda, že se takových netočí víc. A také škoda, že Zdeněk Svěrák nepíše více scénářů... Věčná škoda. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně svěží komedie nabitá vizuálními nápady (nechápu jak mohli vytvořit tak skvělou kulisu vraku Titanicu)a parafrázemi na akční trháky. P. Forman mi sice na začátku moc nesedl, ale každou minutou mě fascinoval více a více, zato Z. Svěrák se mi líbil v každičké scéně stejně jako neuvěřitelná postava M. Labudy. Śkoda jen těch ženských představitelek, které se ani herečkami nazývat nedají. Alespoň se na ně hezky kouká. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (53)

  • K natočení scény v letadle byl použit pouze trup zavěšený na jeřábu. (camper)

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Reklama

Reklama