Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svěrákův příběh (na scénáři se podílel s Martinem Dostálem) je takřka průzračný a vychází z velmi obehraných premis. Jedná se o českou road movie, aneb jak praví popisek: Svobodný film o dvou chlapcích, jedné dívce, zeleném kabrioletu a horkých letních hrách. Radek (Radek Pastrňák) a Franta (Jakub Špalek) si na začátku zakoupí zmíněný automobil, trochu svérázným způsobem ho upraví a rozjedou se vstříc volání dálek a dobrodružství. Cestou přiberou trochu vyplašenou a trochu provokující dívku Annu (Anna Geislerová), kterou zpovzdálí sleduje její žárlivý přítel v černém opelu. A pak už jen jedou, užívají si bezstarostné pohody, aniž by tušili, že v souladu s pravidly žánru bude mít jejich uvolněná jízda dost dramatický konec. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (403)

boshke 

všechny recenze uživatele

Krásný pohodový film Jana Svěráka. Pohoda na člověka prýští z každého okamžiku. Dva kámoši si koupí kraksnu za osm tisíc a vyrazí na jih. A až tam budou, tak zase na východ nebo na západ. Žádnej spěch, žádnej stres. A pak jako zpestření naberou roztomile infantilní Aňu Geislerovou v letních šatičkách a bez kalhotek. Společně s ní bloumají od vesnice k vesnici a "klackují" se... 80% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je nejspíše nejslabší film Svěráka, neuvěřitelná nuda u který jsem vydržel pár minut, ale i tak jsem se občas zasmál, a první půlhodina je geniální, ale to je bohužel vše. Zbytek filmu mi přijde jak vata a navíc strašně natočená, nevím jak ostatní(asi podle hodnocení se to líbilo) ale já jsem trpěl. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj po dlhých rokoch sa oplatí pozrieť znova, je to najlepší road movie z našich končín. A hoci tento žáner veľmi nemusím, tento má niečo do seba. Už len tu vidiecku atmosféru, slnko, dlhé polia a pesničky od Buty. Dejovo nemá nejakú výraznú líniu, ale srší z neho pohoda. Scenár je minimalistický, ale kvalitnejší herci ho potiahli. Rovnako tak aj nehereci, teda obyvatelia dedín, ktorí prinášajú prirodzenosť. V záberoch na krajinu počas pesničiek kraľujú dobré kamerové zábery. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jenom 75% je pro mě docela překvápko. Jízda je krásný film a podle mého si zaslouží víc. Nedočkáme se sice žádných dějových zvratů a zamotaných zápletek, ale tvůrcům se tak nějak podařilo zachytit obrovskou pohodu, která z filmu sálá. A Anna Geislerová, i když ji nemusím, zde ukazuje proč je tak populární. Předvádí zde přirozený herecký výkon a ne ty křeče, co ukazují ty mladé nové herečky, co nám pořád cpe ČT1 a NOVA v inscenacíh a seriálech. Anna má hraní v krvi. Špalka jeho role nenechala nějak rozehrát a Pastrňák, i když je zjevné, že je neherec je hrozně dobrej. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pohoda, klídek, tabáček. Jen se tak projet, nic neřešit, nikam nespěchat, být volný, svobodný, nespoutaný. Pokud tohle člověk dokáže, pokud o tom dokáže natočit film a pokud ten film dokáže přenést onu pohodu i na diváka, musí se jednat o člověka co je neuvěřitelně v pohodě, což Jan Svěrák během natáčení Jízdy rozhodně byl. Díky Honzo, takovýchto instantních dávek pohody člověk občas potřebuje několik denně. 80% Zajímavé komentáře: ChewieDC, Martyna ()

Galerie (6)

Zajímavosti (44)

  • Filmárom pomáhali aj ľudia, ktorí nie sú na plátne vidieť. Zamestnanci kaderníctva v Kardašovej Řečici ostrihali celý štáb počas jedného popoludnia. (Raccoon.city)
  • Filmári uzavreli ústnu dohodu s miestnym kastelánom, že môžu natáčať v kláštore Zlatá Koruna zadarmo pod podmienkou, že ak bude Jazda úspešná, pošlú peniaze dodatočne. (Raccoon.city)
  • Snímek byl natočen během letních prázdnin roku 1994. (Pierre)

Související novinky

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

19.08.2021

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná již zítra. Odstartuje světovou premiérou nového českého filmu režiséra Davida Ondříčka Zátopek, který je věnován legendárnímu atletovi… (více)

Reklama

Reklama