Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přizpůsobivý nosič reklam Ťopka přespává v odstaveném vagónu, který je ovšem jednoho dne připojen k vlaku, jímž odjíždí na inspekční cestu generální inspektor drah Jiří Kokrhel. A tak se Ťopka bez vlastního přičinění stává černým pasažérem, a když je objeven a pronásledován, způsobí neplánovanou zastávku na malém, bezvýznamném nádražíčku v Mokré nad Soupravou. Místní přednosta stanice Anatol Jelen si však právě odskočil na zkoušku pěveckého sboru, čehož využije Ťopka. Oblékne se do jeho uniformy a začne se před přísným pohledem inspektora vydávat za přednostu. Jeho svérázné improvizace inspektora vyvádějí z míry, ale naštěstí je tu přednostova půvabná manželka Julie, která Ťopku kryje, aby pomohla nepřítomnému manželovi. Kvůli jeho chování se ale dostává do velmi obtížných situací. Kokrhel se do ženy zakouká a oslněn jejím půvabem přehlíží nejen Ťopkovu absolutní neschopnost a divoké improvizace, ale dokonce se rozhodne vyhovět přednostově žádosti o přeložení blíž ku Praze. Jenže v nejméně vhodnou chvíli se objeví skutečný přednosta stanice... (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další nezapomenutelná komedie Vlasty Buriana, podle mě je tahle z jeho tvorby ta vůbec nejlepší. Spoustu geniálních scén a vynikajících hlášek, které uměl vytvořit jen Burian. Navíc mu tady opět skvěle přihrávají Jaroslav Marvan nebo Čeněk Šlégl. Klasika českých komedií, kterou nejde nemít rád. 100%. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Pokud vás zaujme už část, která předchází hlavnímu dění na nástupišti, tak se nemusíte bát, že byste se potom nebavili, scéna v restauraci je totiž pouze taková lehčí ,,roštěná''... Ale pořádně se film rozjede, až když začne dělat čest svému jménu - tedy, jakmile se příběh už věnuje čistě příhodám na nádraží, kde se naplno projeví vytříbený humor Buriana s Marvanem a jejich společné dialogy a situace, které nestárnou... ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní komedie, film sestavený z několika na sobě nazávislých scének, postavy se občas potkají a pak zase ne, taková kabaretní čísla. Scéna v hospodě je vynikající a závěru filmu Vlasta kraluje zcela nekompromisně. Byl jsem docela zvědav, jak z té motanice všichni vybruslí a povedlo se s velkou grácií, Burian mizící na stupátku vagónu do dáli, zpívajíc přednostu stanice. Grandiózní...85% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo naprosto mimo mě, zatím nejhorší film s Burianem, co jsem viděl. Nemám obecně rád komedie založené na hlavní postavě nějakého trouby, což Přednosta bohatě splňuje. Postrádá to inteligenci, vtip i důvtip, kteréžto vlastnosti mají třeba Ducháček nebo Rozruch. Celé to bylo takové šroubované, nevěrohodné, vedlejší postavy krom Marvana neměly pořádně co hrát. Slabé dvě hvězdičky za pár vtípků, u kterých jsem se alespoň pousmál. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jo, fóry jsou tam dobré, ale co si budeme namlouvat... Už je to prostě moc staré a moc mimo dnešní svět, takže si myslím, že normálnímu člověku, který si nelibuje ve veteši, to už moc nabídnout nemůže. Řekl bych, že ten žebříček si to vysloužilo tak nějak z povinnosti. Jo, je tam Burian, takže pět hvězdiček. Ne, nic takového. 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Počas natáčania zamestnanci železnice sem tam vylepšovali vzhľad vlaku, v ktorom Ťopka (Vlasta Burian) ako čierny pasažier cestoval, aby vyzeral čo najautentickejšie. (Raccoon.city)
  • Keď Ťopka (Vlasta Burian) počíta: "... šesťdesiat osem, šesťdesiat deväť, šesťdesiat desať," vyznieva to humorne; ale napríklad v modernej francúzštine sa tak naozaj počíta: ... soixante-huit, soixante-neuf, soixante-dix ... - pretože "šesťdesiat desať" znamená vo Francúzsku "sedemdesiat". (Raccoon.city)
  • Když se černý pasažér Ťopka (Vlasta Burian) schovává před generálním inspektorem Kokrhelem (Jaroslav Marvan), je v kanceláři přednosty stanice na zdi na kalendáři dvanáctého. Po převlečení do uniformy se oba v této kanceláři setkávají a na kalendáři je jedenáctého. O pár obrazů později a poté po zbytek filmu, který se odehrává ve stejný den, je na kalendáři již správně dvanáctého. (bomber7)

Reklama

Reklama