Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý student práv Martin začíná pracovat jako noční hlídač v márnici, aby si trochu přilepšil při studiu. Avšak poté, co jsou sem postupně dovážena mrtvá těla prostitutek, které zabíjí bezcitný sériový vrah, se začínají dít v márnici divné věci. (Chatterer)

Recenze (65)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vrcholom filmu je pre mňa nehororová scéna v kaviarni. Dialógy, herci .. prvotriedna prácička a do toho fajnové zimomriavky, jak keby len tak medzi rečou. Proste život pár postáv a pripletie sa medzi ne horor. Teda vrah.. Bornedal je vynikajúci režisér, spravil z priemernej látky, nadpriemerný film a ja som sa bavil na silné štyri hviezdy a ani trochu mi neprekážalo, že už som videl remake a vedel som ako to skončí . ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bohužel jako první jsem viděl režisérův vlastní remake. Těžko pro mne říci, o kolik je původní film lepší nebo horší, jelikož remake téměř doslovně kopíruje první snímek. Moje smůla, možná jsem se připravil o pěkný zážitek. Takhle mohu jen napsat, že jsem se utvrzoval v tom, jaká další scéna bude následovat... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na mě se to až příliš vleklo a vynahradit to nemohla ani ta nepříjemná atmosféra sterilní márnice. Díky Bohu za vygradovaný závěr. Líbil se mi i ten závan místy až parodického humoru, který do podobného konceptu zdánlivě nezapadal, ale kupodivu sednul jak p*del na hrnec. A nakonec potěšili i Coster-Waldau a Kim Bodnia v dobách, kdy ještě nebyli známými ksichty. Ale i tak převládá pocit mírného zklamání. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista v jedné osobě Ole Bornedal si tímto kouskem „zadělal“ na docela zajímavou kariéru. Je nutné především podotknout, že Nattevagten je hlavně krimi-thriller, který v sobě ukrývá i částečně hororové prvky, jenž natolik okouzlil americké producenty, že režisérovi nabídli krátce po premiéře, aby pro ně natočil remake svého vlastní filmu.I zde se může film opírat o děsivost prostředí, kde se většina děje odehrává – ony celkově mají márnice a patologie své osobité“ kouzlo a pach“, které dokáže i přes obrazovku své televize či monitor počítače doslova „cítit“ na vlastní kůži. Což také výrazně dopomohlo k vytvoření potřebné atmosféry, zvláště pak v druhé polovině filmu, která nám nabídne několik dramatických okamžiků, nepříjemných situací, v nichž by se chtěl ocitnout jen málokdo a tak trochu i podivné sexuální spíš až morbidní napětí (kdo by si chtěl užít sex s partnerkou či partnerem vedle mrtvol, nebo rovnou souložit přímo s nimi…fuj). Přiznám se však, že i já jsem jako první viděl remake a tak jsem samozřejmě nemohl neporovnávat. 50% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

V roce 1994 natocil do te doby neznamy reziser Ole Bornedal film Nattevagten, v Hollywoodu asi cumeli jak pera z gauce stejne jako ja, zvedli telefon a zavolali mu, jestli by tenhle mrazivej thriller nahodou nechtel natocit u nich s o par milionu dolaru vyssim rozpoctem a hvezdnym hereckym ansablem... no a tak vznikl o nemnoho horsi Hlidac mrtvych. Ovsem tento original zustal neprekonan. Pro mrazeni v zadech pri sledovani v potemnele noci naprosto idealni. [9/10 říjen 2009] ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama