Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, no tieto staré scifička sú mi proti srsti. Ale treba uznať, že autor mal nesmiernu predstavivosť. "Nová technika masového vyhubovania bohužiaľ nestačí tempu ich rozmnožovania" :lol: to by ma zaujímalo akým spôsobom teda ľudí hubili. Ďalší nedostatok som postrehol v tom, že Drágovia sa pokladali za takých vyvinutých a nezávislých od ľudí, no používali rovnaké jednotky SI ako my ? Podobných nezmyselných maličkostí tam bola kopa. Zas na druhej strane treba jednať, že sa tu jednalo ešte len o kolísku sci-fi žánru. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Nechápal som ako je možné, že som to nevidel až do chvíle, keď som to uvidel znovu. Názov sa mi totiž do pamäti ako decku nevryl, ale rozprávanie BŘETISLAVa POJARa, ktorý kedysi na ČST uvádzal vo svojej relácii to najlepšie zo sveta animovaných filmov, áno. Existuje "svätá trojica" predrevolučných celovečerných animákov, ktoré som mal na ČST tú česť sledovať. KRÁĽ A VTÁK, jeden - tuším brazílsky - na názov som dodnes neprišiel (nakoniec sa to podarilo!) a DIVOKÁ PLANÉTA. Neviem ako prešli dobovým cenzorským sitom, ale pre mňa konkrétne Planéta dodnes predstavuje zážitok porovnateľný s LSD tripom. Nezmazateľne. Inak tvorcovia ad absurdum vlastne rozvinuli druhú sériu MIAZGOVCOV / SMOLÍKOVCOV a to najmä epizódu Planéta strojov. (2.1.2010) Inak P.F. 2010 ! :-) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na snímok treba mať tú správnu náladu a duševný stav mysle. Pokiaľ sú splnené tieto predpoklady, tak sa zážitok určite dostaví, v mojom prípade určite. Ide o alegorický príbeh plný metafor a symboliky vztiahnutý najmä na skrytú kritiku spoločnosti a akoby taký varovný prst, ktorý sa dvíha nad niektorými aspektami života ľudí. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film překypující fantazií. Něco tak orginálního a zároveň hrozně divnýho jsem snad ještě neviděl. Animace je sice už starší, ale má své nezaměnitelné kouzlo. Příběh je dost drsný a umře tam velká spousta lidí. Hraje k tomu navíc skvělá hudba, která jen podtrhuje tu zvláštní atmosféru. Jsem fakt pyšnej, že tenhle film vzniknul u nás. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Skrytý klenot naší kinematografie a světového animovaného filmu! Kábrt na sebe vzal obrovské břemeno, když po úprku francouzů fiálm ještě nějaké čtyři roky dodělával v obtížné technice dokreslované plošky a podařilo se mu dosáhnout toho, že tento skvost spatřil světlo světa. A Levné knihy dostávají další bod za to, že si na něj pi tolika letech vzpomněly. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)
  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)
  • Film se připravoval v letech 1969 až 1973. Natočen byl v pražském studiu Jiřího Trnky. (Ded@M@tes)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama