Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Děkuji Cs filmu že to tam pouštěj. A co na to ČT? Nic ,-jen sedí a čumí na tu pěknou růžovoučkou nekonfliktní hromádku ničeho kterou nás denně krmí. (-no kdyby náhodou někdy šla Divoká planeta i v tej naší ,,veřejnoprávní" ,tak tipuju že někdy kolem půlnoci na ČT2,jinak by se na to snad proboha mohl někdo i koukat!!) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vizuální paráda a obsahová delikatesa. Opravdu pokud budete mít možnost, neváhejte a koukejte, budete příjemně překvapeni, stejně jako já. Obrovská chlouba naší kinematgorafie, která je bohužel neprávem zapomenuta, ale co by jste chtěli od ČT, když na prvním místě jsou finanční prémie vedení ČT, pak rozdělovaní zakázek kamarádům vedouchích pracovníků ČT a někde tam na konci zdvižený prostředníček všem koncesionářům v podobě 100x opakovaných blbostí podle stejnýho mustru. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý, ale naprosto geniální film... a je to moc velká škoda... Na lidi pod kontrolou v obojcích... když jsem to viděl jako malý špunt poprvé, strašně jsem se potom bál... Nevěřil jsem vlastním smyslům, když se mně po více jak 35 letech od shlednutí, objevila v rukách placička s tímhle filmem... Všeho jsem nechal a hned jsem spěchal... však víte.... Mohu jen konstatovat, že ani po tolika letech ten film své kouzlo neztratil.... P.S. Mám ho!!! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Vidím, že po těch letech to není nikterak známé dílo, jak by si zasloužilo i díky tomu, že na ní spolupracovalo hodně českých animátorů a dá se najít v kvalitním dabingu. Z dnešního úhlu pohledu už tato klasika působí poněkud staromódně, ale stále má své kouzlo díky fantaskním výjevům i podivuhodným tvorům, kteří se tam objevují. Jinak sci-fi příběh se točí kolem záchrany lidského rodu na zvláštní planetě, kde mají lidé podstatně menší vliv na její chod než na Zemi. A ten musel ve své době působit hodně vyjímečně. Dnešními očima ho můžu však hodnotit maximálně silnějšími 3 hvězdičkami a doporučuji zvídavým.[ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se lekl, že to bude surrealisumus jako od Švankmajera, ale naštěstí jsem se pletl a dostalo se mi skvělé podívané.. Otroci a otrokáři... Divokou planetu by měl znát každý, jak to, že jí nezná nikdo? Asi nesedí každému, poněvadž je to film silně do hloubky a musíte u něj myslet, ale prozříte-li.... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)
  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)
  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama