Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro rodinu s dvěma malými dětmi to měla být dokonalá dovolená. Luxusní hotel v tropickém ráji a hoteliérův tip na tajnou pláž coby potřebná špetka dobrodružství. Na první pohled ta pláž opravdu nemá chybu – je nádherně písčitá, obklopená skalami a blankytně modré moře láká k tomu, abyste do něj okamžitě skočili. Na druhý pohled už to tak ideální není, protože z přítomnosti dalších opalujících se turistů je jasné, že podobný „tajný“ tip dostalo mnohem víc lidí, i když pořád nejde o nic, co by mělo rekreanty znepokojovat. Trable v ráji se projeví až ve chvíli, kdy děti na pláži najdou opuštěné věci patřící jiným hostům hotelu a z moře vytáhnou mrtvolu. Než se z prvotního šoku vzpamatují, čeká je mnohem větší otřes – všichni náhle nevysvětlitelně rapidně stárnou, což je patrné zejména na dětech. Tam, kde před chvílí stáli dva prckové, jsou teď vyděšení teenageři na prahu dospělosti. Všem na pláži je záhy jasné, že pokud se chtějí dožít večera, musí okamžitě vypadnout. Jenže to nějak nejde… (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (443)

Marze 

všechny recenze uživatele

Hloupa zapletka, tupe dialogy a dobry emocionalni survival  horor s rodinnym dramatem dohromady. Pribeh moc nedrzi pohromade a expozice jako seznameni s rodinami a prostredim je celkem dlouha. Myslim ze by vse lepe fungovalo jako kratky film. Na makrourovni snimek zkouma uzkost pandemicke doby na podklade korporatu, ktere maji moc nad zivotem a smrti ve spolecnosti. Snimek se pohybuje mezi realismem a nadprirozenem.  Selhava v davkovani napeti. Postav je až moc, takze neni cas, aby se vyvijeli. Dobra je kamera a par strasidelnych scen. Herci jsou malo charismaticti. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě se omlouvám, že sem se tak dlouho neozvala. Důvody zde řešit nechci a nebudu, každopádně ne, nevysrala sem se na vás a děkuji všem za zprávy, pokusím se každému postupně odpovědět, jen žádám neptejte se mě, co se stalo. Díky moc lidem, co se o mě báli, vážím si toho a teď, jako by se nic nestalo, se vrhnu na tento sqost, takže - Čas je film, u kterýho sem opravdu neměla žádnej problém vžít se do postav, protože se mi dělo to samý, co jim. Sice mě osobně ShiTmalan okradl "jen" o 110 minut života, takže to mám lepší, než parta, co chcípala na pláži, každopádně trpěla sem dost podobně. Ono čumět skoro dvě hodiny na to, jak nám skupina těžkých intelektuálů - např. doktor vysvětlí zestárnutí harantů o, cca, 5 let tím, že je asi píchnul infikovanej komár atd. - je opravdu mučení, který bych za střízliva nedala. Prostě a jednoduše parta totálních retardů, kde jediný člověk s IQ je asiat (za to 1*, konečně nás někdo ve filmu vyzdvihnul a já mohu těžce machrovat) běhá po pláži, omdlívá, hysterčí, běhá po pláži, omdlívá, hysterčí, běhá do vody, topí se, hysterčí, leze po skále, padá, umírá, hysterčí a do toho všeho Rufus touží každýho na pláži opíchat svým žabykuchem aniž by to, krom člověka do kterýho zrovna píchá, někoho vlastně sralo. Jedna holčina stihne vyrůst, zaprcat, porodit a umřít v jeden den, další se rozloží na atomy, doktor Rufus zarezne, modelka utrpí asi tak 55ti násobnou zlomeninu rukou a naroste jí hrb jak Zvoníkovy od Matky Boží...Fuck to někdo dokázal brát vážně? Kdybych byla víc zhulená, tak u toho chčiju smíchy, takhle sem jen kolosAnálně nasraná co mi to zas Buddha hodil do cesty za píčovinu. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další směšný pokus Shyalamana o thriller. Proč je tenhle chlápek tak posedlý tím natáčet filmy, kde hrají hlavní roli přírodní živly zabíjející lidi? Je to snad nějaká narážka na to, jak ničíme planetu? Nejdřív rostliny a teď skály? Kdy se Shyalaman probudí a uvědomí si, že tohle opravdu není strašidelné ani za mák? Děj by mohl být zajímavý, to by ho však nesměl dostat do rukou Shyalaman. Dialogy a myšlení zúčastněných je typicky stupidní, stejně jako různé situace (rodiče dětí si myslí, že jejich děti, které zestárli o pět let, snědli něco špatného nebo chytli virus, WTF?; nebo když jedno z dětí spatří v noci! na několik kilometrů vzdáleném kopci svítit něco a řekne, že je to kamera a že je někdo natáčí!!!; nebo když zapálí v jeskyni v naprosté tmě jednu zápalku, která osvětlí prostor několik metrů před sebou), některé záběry jsou vyloženě amatérské, stejně jako střih. Shylaman se neustále pomocí hudby stačí diváka upozornit, že se děje něco napínavého a tajemného, ale když si odmyslíte hudbu, tak zjistíte, že je to lejno. A já se ptám, proč proboha? Každopádně... děj se odehrává na pláži obklopené skalami, které způsobují, že herci rapidně stárnou a když se chtějí dostat zpět průrvou, jsou teleportování zpátky za pláž. BUBUBU. A to myslím doslova... v jedné scéně sice někdo řekne, že se postava vrátila na pláž a omdlela, v jiné scéně ale jedna ze žen vyrazí doslova sprintem, aby se ocitla mimo záběr na pláži za několik vteřin. Těžko mohla tak dlouhou cestu uběhnout zpátky a padnout vyčerpáním. Každá hodina strávená na tomto místě znamená zestárnutí asi o 2 roky. BUBUBU. Naši slovutní hrdinové se tedy musí pokusit odsud dostat za každou cenu, jinak zemřou. BUBUBU. Jediným pozitivem byla Thomasine McKenzie v plavkách. Mrk, mrk. Nejhorší je, že Shyalam si sám zaplatil posledních x svých filmů a ti tahle srajda si na sebe vydělala, takže Shyalaman může v klidu pokračovat dál v tvorbě nezapomenutelných klasik. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Shyamalan ma tentokrát bavil. Nedá sa povedať, žeby stvoril niečo výnimočné, dokonca aj záverečná pointa sa dala očakávať. Po nevyhnutnom "zoznámení" sa s postavami a prostredím vkročíme na pláž a začína nevšedný kolotoč udalostí. Ak by divák absolútne netušil, o čo vo filme ide, bavil by sa ešte viacej. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Shyamalanův originální a ambiciózní Thriller nevytěžil naplno ze svého potenciálu. Námět je bez debat nápaditý a zajímavý. Pláž, kde skupina lidí začne stárnout je hodně fajn a trochu zamrzí, že se režisér držel při zemi a nešel moc do extrémů. Z těch všech lidí, co zde zemře neutkví v paměti nikdo ( Možná jen jeskynní lámavá scéna- ta byla vynikající), ale na horor je těch prvků docela málo. Závěrečný zvrat je docela uspokojivý a racionální, ale dech úplně nebere. Vyloženě jsem se nenudil, na jedno odpoledne je OLD v pohodě strávitelnou žánrovkou, která si pozornost zaslouží, ale chtělo to větší důraz na samotnou látku a divokost. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme Idlib (Kailen Jude) spomína, že jeho koníček je zbieranie mušlí. Aj keď sa zbieranie mušlí zdá ako nuda, 42 ​​lastúr môže mať hodnotu viac ako 15 000 USD v závislosti od veľkosti a kvality. (Dajman)
  • Před začátkem natáčení promítl režisér Shyamalan celému štábu dva filmy, které měly reflektovat jakým stylem a tónem chce film natočit. Byly jimi Cesta (1971) a Picnic at Hanging Rock (1975). (NiWi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

28.09.2020

Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Rozpolcený) si přes léto sehnal poměrně solidní obsazení pro svůj tehdy nepojmenovaný nový snímek. Nyní však slavný tvůrce konečně odhalil, o co vlastně v… (více)

Reklama

Reklama