Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (151)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být skvělá minisérie, takto se některé díly točí na místě a nikam neposunují děj. Na druhou stranu jsem se ráda podívala na velice dobré herecké výkony. A definitivně beru zpět, že nemáme šikovnou mladou českou herečku, Denisa Barešová tohle mnohaleté prokletí českého filmu konečně zlomila. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Motto SPOILER: Brácha za všechny peníze. Původní nápad o záměně a psychologie postav byly v prvních dílech zajímavé, napínavé. Divák pokud není trénován Ulicí, Ordinací si však říká, co chtějí tvůrci řešit 13x60min? Logicky nastupuje klasická metoda: Pojďme dát každé postavě její problém a tak to natáhnout i když to diváka úplně nezajímá, protože přišel hlavně vidět jak budou rodiče řešit problém elementární. Záměna poměrně brzy je tak oznámena i oběma chlapcům, zbývá najít viníka, ale k tomu je potřeba ještě deset dílů. Postavy jsou bohužel nesympatické i když to mají v popisu scénáře, ale i "herectví" některých je tristní. Marek Adamczyk zde dokazuje, že na psychologické role otců má ještě čas. Lepší casting mohl proběhnout i u obou kluků (bez tlačenky). Všechny ženské role jsou naproti tomu skvělé a výborně zahrané. Muži zde jsou za ostudy mužů a vykreslení jako ubožáci, podrazáci. SPOILER: ředitel školy Isteník učiní dobrácký skutek, který by jistě udělal každý outsider v takové situaci, mladému páru rodičů, tak zůstane na krku autistický podivín, který se k nim hodí přeci jen víc. Nic se ovšem nevyřešilo, ani za 13. dílů a tak ČT zřejmě natočí už spíš thrillerové pokračování o sebevraždě Davida Holce, infarktu jeho bratra Karla, registrovanému partnerství Marcely a Kamily. A Olina? Tá věčná dobrácká mamina? Zaslouží si lepšího chlapa. A Rudolf Býček je sám... Přesto jsou Kukačky tím lepším, čím současná česká seriálová tvorba disponuje. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o záměně dětí v porodnici s unikátním námětem, který je ale jen fasádou pro obyčejnou vztahovku, ale vztahovku, která je zatraceně kvalitní, protože stojí na brilantních hereckých výkonech ( oba caparti, Remundová, Novotný, Barešová a Isteník , Kostka na Oscara). Možná to má víc dílů, než by to samotné téma sneslo, ale přesto to nenudí a čtvrtou hvězdu dávám za Isteníka, který tady prostě hraje v úplně jiné poloze , která hodně polidšťuje tu jeho komickou image. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-PÍT SE MÁ NA RADOST! -PÍ SE MÁ, KDYŽ MÁŠ ŽÍZEŇ. Jan Coufal je poměrně mladý, psal Cesty domů i humorné příběhy pro Miroslava Donutila, ale tady se mu podařilo vytvořit přímo ukázkové melodrama. Já osobně jsem čekal víc boje o děti, nějaké to vyšetřování a třeba i soud, ale to je problém mých (i cizích) diváckých očekávání, ne seriálu. S melodramatem souvisí i emoce, bylo zajímavé sledovat, jak se zmocnily téměř všech postav, byly často protichůdné a toto působilo na mnoho lidí jako zbytečně natahované vyprávění, na mě ale vyloženě nepůsobilo jako zápor. Jen o čem bude druhá řada a jestli by měla vůbec vzniknout, naprosto netuším. Každopádně naprosto nejlepší bylo sledovat hereckou symbiózu mladé a nejstarší herecké generace, obzvlášť Petr Kostka předvedl herecký koncert. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

𝟖𝟓% - 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐍𝐙𝐄 𝟐𝟎𝐭𝐢 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐲: No to čumím. Skvělé obsazení, silné téma, možná roztahané, ale zase dobře vykreslené jednotlivé příběhy a problémy. Víc takových českých seriálů! ✱✱✱ 𝐒𝐏𝐎𝐈𝐋𝐄𝐑 𝟐𝟎𝐭𝐢 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐲:  Rodinám zamění děti, hledá se řešení a na povrch vyplouvájí tajnosti. Nakonec za vše může rodinný příslušník s "dobrým úmyslem" a né ti na první pohled. ()

Galerie (604)

Zajímavosti (39)

  • Autor scénáře Jan Coufal o scénáři: „Inspirací mi byla vlastní zkušenost. Mé mamince přinesli po porodu místo mě cizího kluka. Všimla si toho po pár minutách a zjednala nápravu.“ (TotalFilm.cz)
  • Premiéru epizodu sledovalo 1,06 milionu diváků starších 15 let. Šlo o nejlepší výsledek večera a také celého dne. (rublik05)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama