Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Příliš zarputilá snaha držet se celkem zdařilého komiksu, která ale moc nefunguje a zelený filtr to nezachrání. Nulová atmosféra, nulové okouzlení spirálou, nulový závěr, nuloví herci. Kdybych komiks neznal, patrně bych vůbec netušil, o co vlastně jde, a bláhově si myslel, že je to zas jen nějaká japonská bizarnost, kterou jsem jednoduše nepobral. Takhle vím, že je to opravdu jen podprůměrná pitomina s několika zábavnými momenty. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Uzumaki je jeden výborný, mysteriózny, bizarný, japonský horor s ťaživou atmosférou. Príbeh sa začína však príjemne, milo a aj so znakmi humoru (či už v scenári alebo prvkami v hudbe), avšak režisér v úvode nechal miestami diváka navnadiť a znepokojiť. No a v tomto prekliatom japonskom mestečku Korouzu v ktorom sa príbeh odohráva, situácia rapídne hustne a vzťahy sa komplikujú. Prichádza Vortex. < La-ho-da >. S podobných vecí ako @@@ mám už trocha rešpekt :) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě bych tohle rád viděl jako seriál. Ve stejném duchu, s atmosférou jako z třetí série Twin Pekas a s pořádným scénářem, Jestli je předloha nějak víc domyšlená (co jsem si hledal tak ne o moc) přesně nevím, nicméně tenhle film rozehrává dost zajímavý a hlavně dost bizarní příběh. Sice tu je pár nudných scén, ale jinak sledujeme jeden pár žijící v jednom podivném městě, která posedne dost podivná kletba měnící lidi ve spirály. Takže tu žijí lidi s neskutečně do výšky zkroucenými vlasy, lidi s neskutečně zkroucenými těly, lidi ze kterých se stanou lidští šneci... no prostě pořádná magořina. Byl jsem zvědavý a místy i dost napnutý, co z toho vlastně vypadne. Moc se toho nevysvětlilo, což mi vadí (ale stejným problémem má podle všeho trpět i předloha, právě proto bych chtěl někdy vidět seriál, který by to celé pořádně domyslel), ale wtf znepokojivých momentů je v tom nemalý počet, hrozně se mi líbí všechno to mysteriózno okolo toho bizarního osudu městečka a nakonec si mě ten film vlastně celkem získal. Určitě víc, než ta hromada podprůměrných nebo více či méně průměrných hororů. Jen prostě chtělo na tom ještě zapracovat. Třeba nějaké pozadí té kletby ukrýt třeba do pár náznaků v obraze, aspoň. Ale i tak překvapivě celkem spokojenost. Slabé 4* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z podivných japonských úletů. Uzumaki však není tentokrát pouhým experimentem s divákem, nýbrž smysluplným filmem. Bizarní je tu hlavně příběh o malém městě, na něhož je uvalená zvláštní kletba: všichni jeho obyvatelé jsou posedlí spirálami, což je přivádí k šílenství a sebevraždám. První minuty vůbec nepřipomínají horor, ale postupně všechna nálada upadá do hluboké deprese. Zpočátku veselá hudba a až teatrální herectví se úplně vytrácí a do popředí se cpe zvuk zlovolného větru a bizarní proměny i úmrtí vedlejších postav. A vlastně nejen nich, protože nikdo z města není ušetřen. Na to, že to začalo dost nevinně a jednou šnečí ulitou, závěr pak skvěle graduje a je na co koukat. Paráda. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Jedna vážně míněná rada na úvod — NEčtěte komentáře před zhlédnutím. Nejlepší bude začít vytvářet si názor po svém a bez vlivu ostaních diváků, v opačném případě totiž můžete Uzumaki vnímat úplně jinak.          Děj je zpočátku až na výjimky volný až veselý, svým způsobem poetický, dokonce lehce nudící, postupně se ale začne spirála stáčet a v poslední kapitole jde již o takřka doslovnou křeč. Po výtvarné stránce se film pohybuje od (pro mě) extrémně přitažlivého obrazu, podtrhovaného zajímavou kamerou, k tak podivným efektům a hrátkám, že to svádí k myšlence na střihačovu zálibu v Movie Makeru. Hororové scény rovněž oscilují od těch přiznaně ztřeštěných a neděsivě lekavých po opulentní výtvarné úchylárny (ale opravdu strašidelná scéna se objevila snad jen jediná – vyjma kroucení očima – a sice ta se stonožkou, která mi ale jaksi do zbytku nějak nezapadala). Atd. atp., prostě váhám, jestli Uzumaki s výhradami chválit, nebo rovnou použít verbalovo oblíbené spojení „další ťamanská úchylárna“. Původně jsem myslel, že si z nerozhodnosti vezmu za příklad kiddo (jejíž komentář mimochodem doporučuji k přečtení) a nebudu hodnotit vůbec, nakonec jsem ale usoudil, že jsem tento „originální“ kousek viděl velice rád. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Číslice 6 a 9, které vypadají téměř jako spirály, jsou ve filmu k vidění např. na poznávací značce reportérského auta nebo v nemocnici jako číslo pokoje. (TomikZlesa)
  • Když rozhněvaný policista poprvé vyběhne, a pak se podívá na plakát hledané osoby, jedná se o obličej trůrce mangy Uzumaki, Junjia Itoa. (TomikZlesa)
  • Film byl natočen jěště předtím, než Junji Ito dokončil mangu. Film proto odhaluje rozdílný konec a původ děje. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama