Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který deformuje realitu i obraz. Film je rozdělen do čtyř kapitol. První kapitola vyžaduje hodně pozornosti a kvalitní obrazovku, protože spirály jsou opravdu všude. Tu nám jedna zavíří na obloze, tady druhá v trávě na dvorku. Pěkný úvod do divně záhadného děje, který začne následovat v dalších kapitolách, kde se už spirálové prokletí naplno projeví. Trochu mi vadil až závěr třetí kapitoly, který mi připadal jako parodie na bubáka z Ringu. Ale pak naštěstí přišel vrchol v podobě čtvrté kapitoly, která je už jen směs úžasných morbidních výjevů, kterým vévodí symbol spirály. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ukazkova bizardost, aka moze prist hadam len z japoska. Dostatocne na to, aby vam tetnto film priniesol vynimocny zazitok, nie vsak dostatocne natolko, aby zakril prilis jednoduchy a infantilny dej, ktory miestami slusne uzemnuje atmosferu. Ak si vsak radi pochutnavate na bizardnych filmoch, tento kusok vam to naserviruje velkou mierou, a to na na tanieri so vzorom spiraly. (7.9/10) ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Vyhejbání se zaběhlým filmařským konvencím ještě neznamená, že to bude dobré. Popravdě nevím, co si o tom mám přesně myslet. Nevím, jestli mám být naštvaný nebo být unešený, spíš teda naštvaný, hlavně díky tomu, že jsem se trochu nudil a čekal jsem nějaké lepší zakončení a ve vyhrocených scénách něco víc, buď aby mě něco vystrašilo, nebo odpudilo. Jednou mě zamrazilo, ale zase v jiných scénách mi něco přivodilo úsměv, což by zřejmě nemělo. Ta spirála mě asi naprosto zblbla. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Četl jsem u nás vydanou třídílnou komiksovou předlohu (http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=252) a hodně se mi líbila. Film, natočený před jejím dokončením, si vybírá motivy a scény pouze z prvních dvou knih (plus se v závěru mihne reportérka z třetí knhy), a nenajdete v něm tedy epické finále s vysvětlením původu spirálové kletby. Utlumené barvy (komiks je černobílý) vytvářejí dobrou atmosféru a filmařské haluze a přehrávající herci zase adekvátně zprostředkovávají grotesknost předlohy, ale je to celé fest utahané, málokterá scénka dosáhne působivosti jakou měla na papíře a navrch to vyznívá do ztracena. Výborný záběr ale byl průjezd úzkými nočními uličkami města, do kterého se prolne odraz řidiče a spolujezdkyně na předním skle, který se zaostřuje až na jejich reálný obraz. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Parádní bizarní japonský horror. Na městečko Kurozu-cho dopadla kletba. Vše se v něm postupně mění ve spirály. Kletba je neúprosná. Dívce Kirie, jejímu milému Shuichimu, i ostatním obyvatelům městečka nezbývá než bezmocně přihlížet jejímu drastickému působení. Lze vůbec kletbě uniknout? Ze začátku ujetá komedie, která se postupně změní v neutěšenou a depresivní záležitost. Atmosféra tohoto dílka je vskutku mrazivá! Na některé scény budete jen nevěřícně zírat. Přeměna mladíka ve spirálu, kluk měnící se ve šneka, předlouhé vlasy natočené do tvaru spirál a mnohé další chuťovky. Vynalézavost autorů ve vytváření spirál zřejmě neznala mezí. 9/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Číslice 6 a 9, které vypadají téměř jako spirály, jsou ve filmu k vidění např. na poznávací značce reportérského auta nebo v nemocnici jako číslo pokoje. (TomikZlesa)
  • Film byl natočen jěště předtím, než Junji Ito dokončil mangu. Film proto odhaluje rozdílný konec a původ děje. (TomikZlesa)
  • Když rozhněvaný policista poprvé vyběhne, a pak se podívá na plakát hledané osoby, jedná se o obličej trůrce mangy Uzumaki, Junjia Itoa. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama