Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V učňovském internátu se odehrává příběh inspirovaný skutečnými událostmi, osudy několikanásobného mladistvého vraha. „Série sexuálních vražd! Skutečný případ, který se může kdykoliv opakovat.“ (oficiální text distributora)

Recenze (81)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Syrově natočený film, který mohl být natočený jedině začátkem 90. let. Atmosféra učňovského intru je syrová, znepokojující a ubíjející - já být na místě té vychovatelky, tak po prvním incidentu odejdu. No, ona ne... Měla silný žaludek. Ale to postava Jana Přeučila taky. Věřte mi, tohle není film, který byste chtěli (možná spíš chtěly) vidět sami (samy) v kině a pak jít samy (někdo možná sami) domů... ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nepříliš podařená česká kriminálka, která v dnešní době budí docela solidní úsměv, třebaže není směšná... Spousta scén opravdu nepostrádá napětí, nicméně více jich je spíše přehrávanou epizodou špatně zpracovaného příběhu. Místy zajímavá hudba, místy otřesná, místy dobré příbšhové vsuvky, většinou ale bída s nouzí.... a k tomu všemu špatná režie... Silnější než já je film, na který se poměrně právem zapomnělo... ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Přelom osmdesátek a devadesátek byl v české kinematografii prostě divnej. To co vzniklo dřív v 80. letech, bereme dnes s nadhledem doznívající normalizace, naopak od devadesátých let očekáváme už trochu jiné věci. Jenže roky 1989-1990 byly špatný. Víc vnímám všechno to nechtěně vtipné a do odlišných pozdějších filmů to má těžce daleko. Ale přes všechny neduhy je tohle překvapivě dobrý a neprávem opomíjený film. Syrový, kde se nikdo s ničím moc nemaže. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Funí to jak Karpíšek s černou punčochou, ale tentokrát je to deviant bodavý.. Byť odehrávající se v roce 1986, je tam hmatatelná ta tvůrčí otevřenost a divoká estetika velmi raných devadesátek. Výsledkem je žánrová slátanina, při které se odpudivost prostředí vtiskla do formy a obsah chaoticky vede postavy až k podivné scéně kořenů zla. Při tom chvílemi hraje hudba jak z Terminátora a chvílemi jak kdyby někdo brnkal na gumičky natáhnuté na krájecím prkýnku. Po herecké stránce prachbídné, šikanátor Ernesto je out jak Rodenova přehazovačka. Aspoň že Kvído už zkrotil tu předčasnou ejakulaci.. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Predpokladam, ze to tocili v 89 a "nasadili" do distribuce v 90 - takove Ucho obracene ;]] Clovek by se docela i pobavil nad tou krasnou dobou nedavno minulou, kdy to zapadacky zilo jenom v Praglu - vsichni zucastneni maji rifle, dzisky a tenisky z tuzexu. Takovy nezvladnuty mix punkoveho Proc? s Cernou puncochou na konci 80. let podle skutecne udalosti. Ale celkove to bylo jalove jak tele...skoda ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Točeno částečně v okolí pražského Vyšehradu. (xentrixx)
  • Film není inspirován případem spartakiádního vraha J. Straky, nýbrž kauzou Roberta Čiháka, který – stejně jako filmový pachatel – jako vražedný nástroj používal nůž. (xentrixx)

Reklama

Reklama