Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V učňovském internátu se odehrává příběh inspirovaný skutečnými událostmi, osudy několikanásobného mladistvého vraha. „Série sexuálních vražd! Skutečný případ, který se může kdykoliv opakovat.“ (oficiální text distributora)

Recenze (80)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Trochu pokračování filmu "Proč?" - tedy alespoň námětově. Příběh se odehrál v půli osmdesátých let a jasně ukazuje, v jakém rozkladu se v té době ocitla morálka některých mladých lidí zvláště ze skupin s nižším vzděláním. Alkohol, drogy, promiskuita, šikana na školách a zvláště na internátech se tehdy rozšířila nebývalou měrou a vedlo to k růstu kriminality, jež se pak prohloubila po roce 1989. Příběh mladistvého vraha je v závěru filmu poněkud zlehčen poznáním, že šlo o chlapce, který vyrůstal od kolébky v asociálním prostředí, jenže co ti ostatní? Co ten hajzlík s ocelovým boxerem, proti němuž nakonec vystoupil hoch ovládající judo? Roden jako osobitý policista jako by zde odstartoval "hvězdnou" dráhu typu akčních hrdinů hollywoodské provenience. Vůbec celý ten film byl načpělý už tím,co v dalších letech bylo pro americké thrilery typické (závěrečná hodičkav podzemí). Hodnotu filmu to rozhodně zlehčuje. Ale dívat se na to (jednou) dalo. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Málo známá, ale dost dobrá kriminálka, kde se proplétají hnusné zločiny na mladých ženách se životem na jednom učňovském internátu plném šikany. Výkon mladých tehdy ještě neznámých herců je unikátní a leckteří herečtí pardálové by jim to mohli závidět. Roden tu hraje vzteklého policistu, který dává dost emocionálně najevo, že by měl rád vrahy mladých žen za mřížemi. ()

Reklama

Krchy 

všechny recenze uživatele

Jednoho nudného víkendového dopoledne doma jsem zapnul televizi a ona tam byla jakási partička, která na intru šikanovala bažanty. Velice mě zaujaly jejich ohozy a ksichty, taková grupa exotů se fakt jen tak nevidí, tak jsem se rozhodl pokračovat v koukání a zase tak špatný nápad to nebyl. Dalo by se to nazvat průměrnou kriminálkou, ale na tehdejší dobu a český film je tam hodně nahoty a sexu a zejména scéna z kabinetu ředitele, kde Přeučil na televizi čumí na porno a kamera to normálně zabírá bez cenzury, mě teda překvapila. Dnes by se Rada asi zbláznila. Za zmínku stojí ještě mladý Roden coby policista s obskurním účesem. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Predpokladam, ze to tocili v 89 a "nasadili" do distribuce v 90 - takove Ucho obracene ;]] Clovek by se docela i pobavil nad tou krasnou dobou nedavno minulou, kdy to zapadacky zilo jenom v Praglu - vsichni zucastneni maji rifle, dzisky a tenisky z tuzexu. Takovy nezvladnuty mix punkoveho Proc? s Cernou puncochou na konci 80. let podle skutecne udalosti. Ale celkove to bylo jalove jak tele...skoda ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nepříliš podařená česká kriminálka, která v dnešní době budí docela solidní úsměv, třebaže není směšná... Spousta scén opravdu nepostrádá napětí, nicméně více jich je spíše přehrávanou epizodou špatně zpracovaného příběhu. Místy zajímavá hudba, místy otřesná, místy dobré příbšhové vsuvky, většinou ale bída s nouzí.... a k tomu všemu špatná režie... Silnější než já je film, na který se poměrně právem zapomnělo... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Točeno částečně v okolí pražského Vyšehradu. (xentrixx)
  • Film není inspirován případem spartakiádního vraha J. Straky, nýbrž kauzou Roberta Čiháka, který – stejně jako filmový pachatel – jako vražedný nástroj používal nůž. (xentrixx)

Reklama

Reklama