Reklama

Reklama

Kriminální drama, které brilantně splétá historická fakta s fikcí, vypráví příběh třech přátel, kteří se ocitnou uprostřed jednoho z nejvíce šokujících spiknutí v americké historii. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

Fr 

všechny recenze uživatele

„Z BĚLOCHA V BEDNĚ KOUKAJÍ POTÍŽE“…  Spousta slov, krásný hérečky a Christian Bale. Noir krimi, smrtelně ukecaný a komplikovaný, ale ne úplně nezajímavý. Chybí tomu jednoduchej tah na bránu. Prostě jen takový zajímavý nakouknutí do americký historie. Ovšem ta filmařina mě bavila! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je volně založen na spiknutí nazývaném „Wall Street Putsch“, jehož cílem bylo v roce 1933 svrhnutí prezidenta Roosevelta. 2.) Jistou inspirací k příběhu poskytl i dokument „A Night at the Garden“. 3.) Thx za titule „Kateřina Hámová“.  ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl za to, že jedinej dobrej příběh, kterej D.O.Russell natočil, byli Tři králové. Ne, ne, není to pravda. Stejně jako všechny výrobky tohodle rejži, je to jen průměr. Příběh Amsterdam je zpočátku zamotanej, zdá se býti naprosto nepřehlednej. Postupem času se to vyjasňuje, a nakonec je vše jasný. Bohužel chvílema bizární divadlo, chvílema se scéna skoro zasekne. Když projedete jména protagonistů, je to napěchovaný hvězdama. Minimálně půlka z nich ale exhibuje, až je to divákovy nepříjemný. Nemám páru, co je to v poslední době za móresy, ale podobně egoistickejch, záměrně složitejch, ale taky kurva nudnejch píčovin je deset do roka. Prosím o kvalitní filmy. Děkuji.30%. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Amsterdam toho ve finále chce říct vlastně moc, vlastně ovšem úplně nefunguje jako protifašistická satira, kriminální thriller či buddy komedie. V dezorientované podobě se proti sobě perou klady a zápory celého filmu, kdy vlastně pořád není úplně jasná, která strana převažuje. Jisté ovšem je, že Russell možná krapet přecenil své síly a místo tučného castingu si po dramaturgické stránce více neprohlídal svůj obdivuhodně ambiciózní, ale v součtu až příliš nedopečený scénář.... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Silně nesoustředěná "komediálně-noirová" báchorka často sklouzává do bizarní, mělké frašky, která skáče od jednoho k druhému a jejíž motiv je dlouho nejasný. Má jakýsi styl (ale jen pro ten styl) a obdivuhodně hvězdné obsazení, ovšem bez solidního základu se rychle okouká – kromě Margot Robbie, samozřejmě, na druhou stranu monotónní žlutohnědé tónování obrazu mě až iritovalo. Ve výsledku jsem byl podobně dezorientovaný, jako film sám. Slabé 3 * ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Když se mezi tuctovými scénáři, které většina herců odkýve hlavně pro peníze, objeví něco výjimečného v solidní režii, nepochybuji o tom, že kvalitní herci po něm skočí. A vypadá to, že scénář a možná i sám David O. Russell, byl pro mnohé herce velké lákadlo. Takové herecké obsazení v jednom filmu, se totiž jen tak nevidí. A všichni do jednoho byli skvělí i když hráli malé roličky. Když k tomu přičteme, že Russell je slušný režisér a Amsterdam je historický film s parádní výpravou, nezbývá už toho moc, co by se mohlo pokazit. Leda by to byl příběh pro mnohé nezajímavý a zdlouhavý. Takovou kritiku chápu, protože někomu herecký koncert a skvělé dialogy prostě nestačí. Já si to naopak užil velmi. Dokonce tak, že jsem pak zapátral, kolik z toho odpovídá pravdě. A světe div se, hned mi Amsterdam připadá zajímavější, protože jsem o tomto pokusu svrhnout Roosevelta a vytvořit v USA fašistickou organizaci, do dneška netušil. Takže když si k té parádní filmařině a hereckém koncertu přidám vcelku zajímavý příběh, nemám důvod šetřit hvězdami. Jediné, co mě trochu mrzí a co považuji za rušivé, je to klasické vlezdoprdelení členům AAS (Afroameričtí skuhralové). Ty neustálé žblechty o rasismu jsou mi protivné stejně, jako snaha kompenzovat to - v roce 1933 jistě nebylo běžné, aby byl černoch právník, běloška z vyšší společnosti chodila s černochem a bílý doktor s černoškou. Ale to jsou kosmetické...spíš principyprznící vady. On mi to vynahrazoval pohled na Margot...ta ženská je nádherná a je to nástupkyně superhvězd, jakými byla Angelina nebo Julia. Tentokrát netradičně jako bruneta...civěl jsem na ni jako osel na pampelišku. S klidným svědomím mohu tento film doporučit snad jen fajnšmekrům zabývajícím se americkou historií, nebo divákům, kteří ocení profesionálně natočený i zahraný film, přestože příběh občas vykazuje zaškobrtnutí v podobě nepříliš zajímavých momentů. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Kalifornie na místech Los Angeles, Pasadena a Santa Clarita. (noelcoward73)

Související novinky

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Reklama

Reklama