Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (244)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako předloha není žádné literární veledílo, není ani filmová adaptace Gumpa nijak zvlášť kvalitní kus filmařiny. Nic moc režie, nepřirozené dialogy i herecké výkony, divná obrazová postprodukce, ale kdo má rád psy, tak si to svoje ve filmu najde, i kdyby by to mělo být jen to trefné vyobrazení typické rodiny flastenců. Chválím, že oproti předloze má film konec a není useknutý v polovině. Čeho si ale cením ze všeho nejvíce, je přirozeně edukativní charakter. Filmů pro dobrou věc u nás moc nevzniká. Dialogy sice možná šustí papírem, ale zazní v nich řada pěkných mouder, z nichž bych vypíchnul jednu myšlenku, která ve filmu sice konkrétně nezazní, ale dá se vypozorovat: nekupujte, adoptujte. "A máte tu nějakého, o kterého není zájem?" ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

O psech byla natočena řada filmů různých žánrů z různého prostředí, Lassií počínaje a komisařem Rexem konče. Nic moc nového už není k objevení. O tom, že tento nejstarší zvířecí přítel člověka je ve filmech hýčkán i týrán, není třeba diskutovat. Tento náš snímek sice nic převratného nepřináší, ale je lidsky příjemný a herecky dvojicí Polívka a Holubová dobře zvládnutý.  Jenom ten název se mi zdá zbytečně dlouhý a nevystihující. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jeden velký problém a to je ten, že kdo viděl Psí Poslání, Psí Poslání 2 a Psí Domov bude mít velký pocit deja vu. Tak, že zde máme psa co žije na krátkém vodítku a trpí psa co se málem utopí psa co cestuje na zpět k páníčkovi  (zde spíše opačně) psa co změní někomu život psí nebe a dalo by se pokračovat. V podstatě vše co je zde už bylo dříve  dokonce mám pocit, že se zde hodně opisovalo. Jinak nechápu smysl českých  songů, když ve filmu nejsou Marek Ztracený je až po titulkoch  Protože to nevzdám tam ani nezazní (přitom tolik možností kam ho dat zde bylo) a jakási slovenská sračka je až úplně na konci.  60 procent ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na filme bol záver, ale myslím tie pesničky. Inak šlo o veľmi málo pozitívny film, komediálne a rodinné skoro nič, skôr smutné a kvitujem posolstvo o tom, že so psami netreba narábať ako s vecou. Ale to citové vydieranie bolo veľmi amatérske, vôbec sa nepodarilo a ak chcel niekto napodobiť Psiu dušu alebo urobiť niečo na spôsob osudu psa, tak sa mu to vôbec nepodarilo. Dej je fádny, neponúka vôbec nič len zábery na psov a hodinu a pol Trojanovho hlasu smútiaceho z ľudskej zloby. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Je hromada vážně skvělých českých filmů, ale Gump mezi ně nepatří. Není to prakticky ničím zajímavý snímek. Herecké výkony jsou při nejlepším kolísavé. Kamera celkem fajn, ale neuvěřitelně mě iritoval color grading. Protože ten obraz je doslova nabarvený na pruhovano. Takže v každém záběru je nějaká část obrazu, která je světlejší, v jiném odstínu, v jiné sytosti… a tak dále. No, a to mě prostě štve. V celém filmu jsou jenom dva hudební motivy, které se neustále cyklí. A vzhledem k tomu, že mám trochu jiný pohled na psy (a zvířata obecně), než jaký by film vyžadoval, tak mě ani příběh moc nezaujal. Katastrofa to sice není, u filmu jsem nijak zvlášť netrpěl, ale že bych ho doporučoval se říct nedá. 5/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Sražený zajíc je ve skutečnosti ramlice Růženka, která v době uvedení filmu žila se svojí majitelkou, veterinářkou, v Kostelci. Jako krev posloužila brusinková šťáva. (dopita)
  • „Jsem přesvědčený, že takový film tady ještě nebyl. Jak svojí výtvarností, tak pravdou těch příběhů, které jsou natočené s pejskama, kteří si něco podobného zažili ve svém reálném životě. My jsme nechtěli, aby v rámci natáčení byli jakkoli připravovaní, drezurovaní, ale aby to zahráli tak, jak oni tu situaci cítí. Celý film v rámci tohoto vyšel maximálně a bude podle mě ojedinělý a výjimečný svojí pravdou,“ řekl o filmu F. A. Brabec. (SONY_)

Reklama

Reklama