Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (244)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja takéto filmy môžem. Najčastejšie ma totiž vo filme rozcíti bezhraničná a bezpodmienečná láska nemého tvora. Slušne zahrané, dej nenudil a psík bol suprový. Ba dokonca to bolo aj celkom napínavé. Tiež to malo peknú myšlienku v závere, ktorá by mala byť vlastná každému človeku. Za mňa slušný nadpriemer a príjemné pozeranie. 80/100 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Tajný život mazlíčků 2 a nemůžu uvěřit, že hodnocení je stejné, jako má Gump. Gump nenabízí jako film prakticky nic, než obrázky pár pejsků. Je to kýč na kýč, hudba jde úplně mimo a herci vůbec netuší co mají hrát (rád bych viděl výraz Krajča, když mu někdo pověděl, že má hrát radost bláznivým poskakováním). Určitě má film všechny parametry odpadu, ale chápu, že pro nejmenší děti by film mohl být. Je tam jasně vymezené zlo a dobro a tak to pro ně může být celkem drámo. Pro mě to byla půlka filmu plná zkoumání, "co má sakra ten pes s jazykem" a druhá plná přemýšlení, jestli opravdu jsou všichni lidi, co mají rádi psi dobří a ostatní zlí. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Psí poslání po Česku. Příběh o jednom velkém návratu psa k jeho páničkovi. Cíl filmu je jasně dán. Díky ''psí filozofii'' ukázat, že i když se lidi dokážou ke svým mazlíčkům chovat jako pěkný svině, tak ta mince má pořád i tu druhou stranu. Když se budete k psovi chovat s láskou, tak Vám ji opětuje. Proč vlastně jen 3/5 ? On to nikterak špatný film není. Vystupuje tu spousta rozmanitých postav a to i těch psích. Poputujeme z místa na místo a v závěru je to vlastně taková oddechová rodinná psí road movie. Můj hlavní problém tkví v tom, že tady není nic, co by mě překvapilo. Podobných psích filmů bylo natočeno mraky a vlastně jsem od začátku tušil, jakým směrem se film bude ubírat a jak vlastně i skončí. Ale pro pejskaře a lidi, kteří se psům věnují celý život, tohle bude určitě moc pěkná podívaná a zklamáni nebudou. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Největší zrůda je člověk. Pokud máte rádi zvířata, tohle je větší nálož, než Titanic. Kdybych věděl o čem film je, asi bych si ho nikdy nepustil, ale jsem rád, že jsem ho viděl. Snad bude dvojka veselejší, protože tohle bylo hodně těžké jen sledovat. Musim vyzdvihnout i soundtrack složený z prvotřídních písní Vítr do plachet, Kometa a Protože to nevzdám. Mám chuť jít do útulku a změnit některému "Gumpovi" celý svět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na filme bol záver, ale myslím tie pesničky. Inak šlo o veľmi málo pozitívny film, komediálne a rodinné skoro nič, skôr smutné a kvitujem posolstvo o tom, že so psami netreba narábať ako s vecou. Ale to citové vydieranie bolo veľmi amatérske, vôbec sa nepodarilo a ak chcel niekto napodobiť Psiu dušu alebo urobiť niečo na spôsob osudu psa, tak sa mu to vôbec nepodarilo. Dej je fádny, neponúka vôbec nič len zábery na psov a hodinu a pol Trojanovho hlasu smútiaceho z ľudskej zloby. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Gump měl ve filmu 6 majitelů. (Zix.)
  • Když Naty Jahoda (Natálie Rožková) vychází s Gumpem ze dveří útulku a jde s ním na procházku, tak na dveřích je vidět cedule, na které je telefonní číslo. Když by na dané číslo člověk zkusil zavolat, tak se doopravdy dovolá do daného útulku. Daná cedule totiž doopravdy visí u vstupu do daného útulku a údaje na ní nebyly pro film nijak upravovány. (vitm)
  • Psi jsou vesměs z útulků, nemají žádný výcvik. Několik z nich našlo nový domov u členů štábu, včetně rodiny F. A. Brabce (rakovnik)

Reklama

Reklama