Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

I když se to mnohým tak pozdávat nebude, mně se Jensen tímto (dalším) bizarním kouskem strefil do vkusu mnohem více než třeba u oslavovaných Adamových jablek a celou hodinu a půl jsem si bezmezně bez jakéhokoli vyrušení a přemýšlení, zda už to skončí, užíval. Nikolaj Lie Kaas v mých očích zraje jako víno každým dalším filmem, který s ním vidím a doufám, že ve spolupráci s touhle partou nám ještě přinesou obdobný zážitek. [viděno v Edisonline 12.9.2021] ()

morgos 

všechny recenze uživatele

Každý si už musí říkat, že nadržuji dánským filmům a možná to tak i trošku je, ale tento film si těch 5 hvězd zaslouží. Výborná komedie s humorem černým jako to nejlepší ostravský uhlí. Výborně zahrané. Mads Mikkelsen divnej už od pohledu. Naprostý psychopat. Nikolaj Lie Kaas dalších z mých oblíbených je taky asociálně odloučený z reality a vraždí zvířátka a hraje si s jejich kostrami. Co se asi může stát když si dva psychopati otevřou řeznictví ? No prostě fantazie. Pointa celého filmu je opravdu dokonalá. Mads Mikkelsen zde ukázal, že se hodí na roli Hannibala Lectera. Doporučuji ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

" Poslyšte, nevyhrožujte mi tou žirafou!" "Co to je? Malý Švéd z parku". Tolik hlášek jsem ve filmu už dlouho neviděl. Nevybíravá černá komedie s magorem Madsem v hlavní roli. Postava Svenda mu skvěle sedla a jeho obří čelo se lesklo na celou obrazovku. Celý film utekl dost rychle a konec je naprostlo luxusní. Když zjistí to co zjistí. Přesto, že Mads to hrál skvěle, nejoblíbenější postavou byl Eigil. Postiženej chlápek, kterej na všechny řval. Poslední scéna v moři nemá chybu. 85% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krom otřesení jednou z mých několika jistot, totiž, že Mads Mikkelsen nemůže být ošklivější, než už je, mě jinak malý krámek hrůz i se svým čistým způsobem zabijačky zanechal vcelku nenadšenou... I když zpočátku je divák donucen jít tvůrcům na ruku, to když jej samotného s mírným předstihem napadají stejné morbidity (hmm, domovník Hans, slušná zásoba kuřecího) nebo zalituje nedostatku svých gastronomických zkušeností (chutná jako Grethe), způsob provedení staví míru zábavnosti poněkud na hranu... i černé komedie. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po včerejších Rytířích spravedlnosti sem se rozhodl mrknout se na zoubek Jensenově filmografii a hned první kousek po kterém sem sáhl mě úplně nenadchl.Jensen se evidentně snaží míchat žánry a i tady je to mix (černé)komedie a dramatu,ale na mě to nezafungovalo tak jak sem čekal a myslím,že se z toho dalo v klidu vytřískat víc.Klidně za cenu toho že by se šlo trochu za hranu - což sem tak nějak u filmu s nádechem kanibalismu doufal,že se stane.A nepomáhá tomu ani obvykle skvělý Mads Mikkelsen...60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)
  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama