Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ani Škandinávcom to vždy nevyjde... a niekedy sa ten ich zmysel pre podivný, absurdný a čiernočierny humor dostane tak ďaleko, že už zrejme definitívne prestáva byť humorom. Alebo to nebola komédia ? ___ Je pozoruhodné, že Jensen, ktorý napísal celý kopec dánskych filmov všetkých žánrov, si pre svoje autorské projekty vyhradzuje len tie ďaleko najbizarnejšie a najúchylnejšie námety. Akoby mu iné ani nestálo za réžiu. ()

snared 

všechny recenze uživatele

Zpocený Mads Mikkelsen zavírá do mrazáku lidi, aby udržel nově rozjetý byznys v chodu. Nikolaj Lie Kaas vrátí bratrovi život tím, že ho nechá odpojit od přístrojů. Pomalu se rozjíždějící i plynoucí černohumorná komedie s vtipnými dialogy, bohužel s jasným koncem, který ale můžeme odpustit. Je to přece spíše oddychový film na nedělní večer. Že se jedná o film vyšší kvality netřeba zmiňovat, na to jsme od seveřanů už zvyklí. 3,5* ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Ja ani neviem, čo si mám o tomto výtvore myslieť. Na jednu stranu sa mi páčila myšlienka, že tie nechutné chodiace hroby, čo požierajú mršiny niekto nakŕmil ich vlastným odporným druhom, veď povedzme si pravdu, ktorého nemasožravca by to nepotešilo. Na druhú stranu to bolo tak nejako bez hlbšej myšlienky a aj keď viem, že to má byť aj komédia, nejako mi to proste v tom námete chýbalo. Takže áno zasmiala som sa napríklad pri príbehu o jeleňovi a autonehode, alebo pri pohľade na torzá ľudských tiel vysiacich v mraziaku, ale za toto všetko si viac ako tri hviezdy film nezaslúži. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je libo lahodná paštička, masové kuličky, či výborná kuřecí nebíčka? Neváhejte a vstupte dál, určitě vám bude tuze moc chutnat. A na původu masa? Na tom zas až tak nesejde, hlavně, když se podaří marináda. Hodně ujetá, morbidní a černočerná komedie v tom nejlepším slova smyslu. Nikolaj i Mads mě poněkolikáté přesvědčili, že umí zahrát snad všechno, čehož je tenhle film důkazem. Po delším zvažování dávám opět po čase plný počet. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hodně morbidní černá komedie, při jejímž sledování občas tuhne krev v žilách. Mads Mikkelsen v roli totálně vyšinutého řezníka působí dost odpudivě s tím brutálním účesem a nadměrným pocením. Herecky mu jako obvykle nelze nic vytknout, ovšem tentokrát ho trochu válcuje Nikolaj Lie Kaas. Jakpak by ne, když hraje nejen dalšího pošahaného řezníka, ale i jeho retardované dvojče. U filmů, které Anders Thomas Jensen režíroval nebo se alespoň podílel na scénáři, jsem se ještě nikdy nenudila a Řezníci rozhodně nejsou výjimkou. (90%) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama