Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mikkelsen zde znovu ukázal, že je herec pro jakoukoli roli, když si zde bravurně střihl odpudivého a bezcitného slizouna, který se pro udržení byznysu nezdráhal dodávat zákazníkům maso z exotických druhů zvěře - z lidí. Bavil mě zdejší černý humor. Naopak se mi nelíbilo, že zde dostal nezdravě moc prostoru rozvoj vztahů jednotlivých postav. Raději bych viděl tento čas využitý k více záběrům z řeznického obchůdku. Potěšil mě přirozený a vtipný závěr. [80 %] ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

V Dánsku mizí lidé každý rok... a pan A.T. Jensen jako ledově chladný Seveřan s možná vážnou tváří zvenčí, ale současně silně černohumornými choutky uvnitř, opět servíruje nevšední filmový pokrm, tentokrát s nečekanou dodávkou porcí z lednice od řezníků. Spočátku hrozně chladný film se spočátku nezajímavě divnými postavami přešel zanedlouho do fáze, kdy mě Jensen se svými herci začal nejen dráždit, to když stále více přímočáre hrál na strunu brutality (naštěstí většinou pečlivě schované za zavřenými dveřmi), ale na rozdíl od Adamových jablek mě v tomto případě většinou i nesmírně bavil a napínal. Vyšperkované absurdní dialogy, černohumorné situace s neustále přítomným neortodoxním problémem, poutavě stylizované epizodní a vedlejší postavy (např. detektiv s fajfkou/Ole Thestrup) a vlastně i ty hlavní, nímž vévodí Nikolaj Lie Kaas v opět trochu odlišné svérázné poloze (ač jsem si k němu tady hledal cestu déle) a to dokonce přímo v dvojroli povahově odlišných bratrů! Na rozdíl od jiných diváků mi nepřekážela ani závěrečná scéna, jejíž divoce švihlý, romantický optimismus v kombinaci s předchozími děsivými motivy mě už po mnoha zkušenostech se severskou absurdní komedií ani nenapadne brát jako cosi nepatřičného. Užil jsem si Řezníky nikoliv stoprocentně, ale k mému překvapení dost. [75%] ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krom otřesení jednou z mých několika jistot, totiž, že Mads Mikkelsen nemůže být ošklivější, než už je, mě jinak malý krámek hrůz i se svým čistým způsobem zabijačky zanechal vcelku nenadšenou... I když zpočátku je divák donucen jít tvůrcům na ruku, to když jej samotného s mírným předstihem napadají stejné morbidity (hmm, domovník Hans, slušná zásoba kuřecího) nebo zalituje nedostatku svých gastronomických zkušeností (chutná jako Grethe), způsob provedení staví míru zábavnosti poněkud na hranu... i černé komedie. ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Dánský smysl pro humor mi dokonale sedí. Zabalit hledání vlastního úspěchu a sebevědomí do několika zcela zbytečných úmrtí, je natolik černočerný humor, že se opravdu nelze nezašklebit. Adamova jablka mi sedla přeci jen možná trochu více, ale Mads Mikkelsen v roli upoceného řezníčka film vynáší na skvělou úroveň. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po včerejších Rytířích spravedlnosti sem se rozhodl mrknout se na zoubek Jensenově filmografii a hned první kousek po kterém sem sáhl mě úplně nenadchl.Jensen se evidentně snaží míchat žánry a i tady je to mix (černé)komedie a dramatu,ale na mě to nezafungovalo tak jak sem čekal a myslím,že se z toho dalo v klidu vytřískat víc.Klidně za cenu toho že by se šlo trochu za hranu - což sem tak nějak u filmu s nádechem kanibalismu doufal,že se stane.A nepomáhá tomu ani obvykle skvělý Mads Mikkelsen...60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)
  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama