Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

PKD 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší (téměř ve všech směrech) pokr.Donnerova majstrštyku s naprosto bezchybným J.S.Tylorem, který se pro tu roli,doslova narodil snad opravdu šakalí matce. ´´Neboť takoví jsou,falešní prorokové, proradní služebnící, převlékající se za apoštoly Kristovy´´. II.list Korintským 11:13. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie pôsobivej jednotky vyznelo trošku menej mrazivo, no stále rovnako akčne. Hudobný podmaz nesklamal, len z malého zimomriavkového Damiana vyrástlo celkom milé utešené stvorenie.pričom jeho tvár na mňa pôsobila skôr nežne ako desivo, čo uberalo na zimomriavkách – to je sná jedna z mála záležitosí, ktorá by sa dalo tomuto kultovému hororu vyčítaťinak znova výborné scenáristické a pútavé spracovanie a hor sa na trojku:) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Oproti kultovemu Donnerovmu Omen 1 je toto podstatne slabsi film. Ponajprv vrcholny demental /pardon, satan/ vzbudzuje hrozbu iba obcas, a tak som si strasidelnej atmosfere musel trochu dopomahat : dodatocne som si zaskripal zubami, popripade som si obcas otvaral a zatvaral 30 rokov nenaolejovane dvere. To som praktizoval vzdy, ked Don Taylor zabudol, ze toci horor - aby som vedel, ze sa treba dacoho bat! Takze podstatne slabsie pokracovanie kultoveho Donnerovho Omena. Za zmienku stoji ucast vyborneho Williama Holdena tuna /Sunset Boulevard, Wild Bunch/. 66 % ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Pokračování Přichází Satan za ním prakticky moc nezaostává, Jerry Goldsmith opět podtrhl atmosféru filmu svou mistrovskou hudbou, bez které by se jednalo o lehce nadprůměrný horor. Damien povyrostl a možná právě to že zesílil a jeho moc se zvětšila má tenhle trošku jednodušší druhý díl působivou atmosféru. Nevím kde splašili herce Johnatana Scota-Taylora, ale tohle byl skvělí tah. Málokterý herec v historii ztvárnil postavu Satanova znovuzrození tak přesvědčivě. Scénář byl doveden téměř k naprosté dokonalosti a i když v porovnání s jedničkou trošku opadla celková působivost, připravili tvůrci strhující podívanou. A v několika místech i docela šokantní (to je děsný slůvko) okamžiky. Takže pokud se chcete u hororu opravdu bát, je Damien připravený právě pro vás. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nijak se nežinýruju ohodnotit leckterá pokračování výš než první díl, ale Damien není ten případ. Ten film sice není vůbec špatný - má slušnou atmosféru, celkem dobrý scénář, opět působivou hudbu, představitel Damiena i jeho "oddaní" jsou typově výborní - ale zkrátka už mě zdaleka nenadchl tolik, jako The Omen. Není tak temný a zlověstný, není překvapivý, a v rámci horrorového žánru je to jen o trochu lepší průměr. Má nejoblíbenější scéna: Havran, tirák a dáma v červeném. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)
  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)
  • Herec Meshach Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama