Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Vskutku zaujímavé. Po slabom druhom diely mi tento film doslova až dych vyrážal. Dejovo je to veľmi zaujímavé a i ked sa to odohráva v súčastnosti a nie v dobe ked po Zemi pobehovali inteligentné opice, skvele doplňa prvý diel (a aj posledný opičí zárez Rise of the Planet of the Apes). V minulom diely pohrávanie s posunutím série daľej moc nevyšlo a tak prišla tentokrát na rad hra s časom a dopadlo to skvele! Nízke hodnotenia sú mi záhadou. Film na jednej strane rozpráva dej o vzniku a zániku Zeme a násladnej Planéte opíc a na druhej strane je to skvelá antireklama na boj s rasizmom. Ten politický podton mi zo začiatku trochu vadil, ale samotný záver filmu ukázal, že tvorcovia sa s ničim nehrajú a dokážu prekvapiť. Možno kvôli daľším dielom je už aj tento obeťou davovej psychózy a odsudzuje sa napriek jeho kvalitám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Většina pokračování se snaží vychytat mouchy prvních dílů a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady se bavíme už o třetím díle a moment údivu z toho prvního je bohužel pryč. Nehledě na to, že mi tématika úplně nesedla. Neříkám, že je to úplný sešup, ale scénář předkládá několik nápadů, které musely vzniknout jen tak na koleně. Solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Z původní pentalogie můj nejoblíbenější díl... Občas to sice kazí pár logických kiksů (oproti Dobytí a Bitvě jich však není tolik) a prostý fakt, že toto pokračování vzniklo primárně pro peníze, ale co... Stejně jako díly předchozí je i tento krásně depresivní, navíc i donutí diváka se „zamyslet." Scénář není vůbec špatný, Cornelius a Zira jsou skvělými tahouny tohoto ponurého příběhu, vedlejší postavy sympatické a hlavní záporák nanejvýš odporný... Celému snímku navíc vévodí Goldsmithův úžasný soundtrack, perfektní práce s kamerou a masky, které jsou z celé série nejpovedenější právě v tomto díle... A finále bylo strhující... Srdcovka z dětství :) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Navázat na původní díly Planety opic bylo obtížné a ačkoliv se zřejmě tvůrci chvástali, jak to dokázali, tak se mi zdá, že to je spíš naopak. Jak si můžou vysvětlit, že budoucnost je taková jaká je, když se obyvatelé vrátily a vyzradily ji až po výbuchu, který původně neměl nastat? V tom případě mělo vše vypadat odlišně. Režie je aspoň průměrná, dodejme že snímek působí béčkově. Jediné co film drží na vodou je charisma dvou hlavních hrdinů, bez nichž by to bylo ještě bezradnější. Zbytečná zbytečnost... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Očividně budu vyčnívat z řady. Ale pro tuto sérii mám prostě slabost. Minulý díl mě zklamal trapným závěrem, ani ne tak výsledkem, jako tím průběhem... Tento díl už, ač nebyl moc akční, se mi zase hodně líbil. R. McDowall i K. Hunter byli úžasní! A závěr hodně napověděl dalšímu pokračování. Kvalitou se toto pokračování, ani předchozí či následující prvnímu dílu nikdy nevyrovná, ale stejně se mi tato série zatím moc líbí! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 30. novembra 1970 do 20. januára 1971, prevažne v Kalifornii. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu se oproti předchozích filmech objevují pouze tři lidé v opičích maskách a čtvrtý v gorilím kostýmu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama